Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

KATTI ZOÓB DIVATHÁZ 2017/18

2017. augusztus 31. - Antalfy Krisztina

Ismét felejthetetlen élményben volt része mindazoknak, akik 2017. augusztus 19-én részt vettek a Katti Zoób Divatház Balatonfüredi bemutatóján. Az esemény alkalmából a Gyógy térre épített, varázslatosan zöldellő kert szolgált hátteréül annak a káprázatos színekre, elbűvölő anyagokra, letisztult, geometrikus mintákra és légies sziluettekre épülő alkonyi játéknak, amely a 120 öltözékből álló, ezerarcú kollekcióval kelt életre a mintegy 130 méter hosszan elnyúló, az egész parkot felölelő kifutón.

untitled_collage_29.jpg

A burjánzó kert friss illatai, a bemutatóhoz kegyes, közelgő vihar előszele újabb és újabb jelentéstartalmakkal és még több varázslattal töltötték fel az estét – a természet megújuló képessége, a múltban teremtett értékek és szépségek újjáéledésének lélegzetelállító randevúja valósult meg a balatoni alkonyban.

_bzs0254-335.jpeg

A kulcsszó tehát a metamorfózis, a teljes átalakulás fogalma volt, ez vonult végig a ruhákon, az alapmotívum, a kör pedig az ikonikus FINA kollekcióból került megidézésre, amelyből – a show bevezetőjeként - 30 báli ruha itt, Füreden is újra átsuhant a színpadon, éteri, megfoghatatlan könnyedséggel.

_bzs0297-347.jpeg

Az emblamatikussá vált eseményen bemutatott ruhasorozat ezúttal is több szezonon ível át, közel egy év divatüzenetét előrejelezve – maga az üzenet az egyes divatelemek, a stílusok és formák rafinált kombinálhatóságában is megfogalmazódik.

_bzs0422-390.jpeg

A metamorfózis a műfajokkal, stílusokkal való könnyed játékban is megnyilvánult: a FINA kollekció báli hangulata és sziluettjei kaptak újabb modern értelmezést  – légies, kortárs szépségük született újjá, ezúttal különböző vastagságú anyagokból, hol kabátanyagból, máskor chanel bukléból vagy éppen bőrből. A varázslatos sziluettek, anyagtól vagy mintától függően is minden esetben más hangulatot keltettek életre, ami pedig ezt a finom elemekből összeállított rendszert összekötötte, az maga a kör motívum volt.

_bzs0364-367.jpeg

A koncentrikus vízkörök olykor kicsi, máskor nagy körökké alakulnak a kollekciók ruháin, a csík mintával való váltakozásuk már geometrikus játék, amely nem csak az öltözéksor, de a lenyűgöző show ritmusának is meghatározójává vált.

A metamorfózis végső jelképe a kollekció egyetlen organikus motívuma, a pillangó, amely - többek között - 60-as évek hangulatát idéző pasztell lila jaquard miniruha aranyló mintájában is életre kelt.

_bzs0445-395.jpeg

A ragyogó árnyalatok, köztük a víz, a Balaton titokzatos, jellegzetes kékeszöldjének pompáján túl, a klasszikus fekete-fehértől a nyugalmat árasztó terrakottáig, az előkelő eleganciájú grafitszürkétől a leheletfinom törtfehérig, színek sokarcú varázslata és formavariációk egész palettája bűvölte el a nézőket.

A valódi, nagy múltú, nemzetközi divatikon, John Walford által megrendezett, magával ragadó divatshow kifutóján ezen felül látszólag egymással ellentétben álló divatelemek találkozása és váratlan harmóniája is megvalósult, például a kortárs alapdarabok, mint a kabátok vagy dzsekik és a könnyed, báli ruhák kombinációiból. Az öltözékeknek további különleges csavart adtak a kiegészítők, a múlt hangulatát idéző vintage táskák. A légies alkalmi selyemruhák végzetes szépsége szinte közös nevezőre került a hétköznapokra szóló, praktikus elegancia darabjaival, például a farmerből megálmodott ingruhával, vagy a kifinomult szövetkabátokkal.

_bzs0499-409.jpeg

Zoób Kati legújabb, több szezont felölelő, pret-a-porter kollekciójának darabjai tehát ismét megtestesítik az ezerarcú, kortárs sikket, a stílusos könnyedséget, a modern nő tökéletes mindennapi viseleteit – ezek minden varázslata egyszerre lépett életbe a természet vonzerejével ezen a különleges, színnel és frissességgel teli augusztusi estén.

További információ:
Zoób Kati

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!
Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode13
cameff_1501848501721_2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9012794350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása