Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Lépd át az Atelier Palmetta Concept Room ajtaját!

2017. szeptember 28. - Antalfy Krisztina

A Palmetta Design és Textilművészeti Galéria 2017 őszén kiállítóterében elindítja az Atelier Palmetta Concept Room-ot, melynek keretében neves, nemzetközileg is elismert magyar divatmárkák és öltözék kiegészítő tervezők mutatkoznak be. A közel 20 éve működő szentendrei Palmetta Design Galéria és az immár négy éve Újbudán, a Bartók Béla úton megnyitott új Palmetta a hazai és külföldi tárgydesign népszerűsítésével vívott ki rangot magának. 2017 májusában a budapesti Palmettában Regős Anna egyedi falitextiljei mellett kiállították a Molnár Zsuzsa textilművésszel közösen készített Palmetta ruhakollekciót is.

enjey_palmetta_2545wl_1x.jpg

A sikeres bemutatót nagy érdeklődés kísérte. Ez inspirálta a galéria tulajdonosait, hogy a divat design irányába bővítsék a Palmetta kínálatát. Regős Anna texilművész és Regős István képzőművész a projekt kidolgozására és kreatív menedzselésére Gyulai Natália ruhatervezőt kérték fel. Az Atelier Palmetta tervezői havi rendszerességgel tartanak társasági eseményeket az új kollekciók, és egyéb aktualitások bemutatására a vásárlóknak és a sajtónak.

nati_palmetta01.jpg

Az Atelier Palmetta Concept Room ruhadesign szekcióját öt erőteljes egyéniség karakteres ruhakollekciója alkotja. A Pazicski Miklós ruhatervező és NoéMi BoNazzola által fémjelzett ENjEy márka célja a hivalkodás nélküli egyedi megjelenés életre hívása, mely egészen finom részletekkel, csupán jelzésszerűen kommunikálja a magabiztos, kreatív nő harmonikus mivoltát. S teszi ezt szezonokon túlmutatva, érzékenyen reagálva, de nem minden áron követve az aktuális tendenciákat. A Svájcban már sikeresen működő slow fashion brand minden nőnek szól, aki a hétköznapokban is szereti a szofisztikált eleganciát.

silkwood_palmetta_0n7a3482.jpg

NaTi 100% PUREiDEa a 2000-ben GyUlai NaTália által alapított slow fashion márka fő karaktere az újító anyagfelület-technikák kidolgozása. Különleges felületű anyagai viselhető sziluettet kapnak. Így válnak alkalmazhatóvá a mindennapi ruhatár kialakításában. Idő- és értékálló statement darabjai a városi casual-glamour elengedhetetlen részei, erős, önálló, modern nőknek szólnak. Viselőjüket ezek a ruhadarabok felpezsdítik a mindennapok motóniájában. Formavilága és stílusnyelve, színhasználata nagy ívű skálán játszik.

nati_palmetta02.jpg

A MolNáR zsUzsa textiltervező által létrehívott MilTwill öltözékekre jellemző a festői színhasználat és az artisztikus, könnyed anyagszerkezetek alkalmazása. Az egyedileg szövött és kötött darabok izgalmas együttest alkotnak. Kollekcióit az áttört felületek, a selymes és matt fonalak keveredése, hamvas és fénylő színek ellentéte és harmóniája jellemzi. Visszatérő motívum a hullámvonal.

miltwill_palmetta_dsc0576.jpg

Külön színt képvisel a caMoU márka, mely FEhéR BEaTRix ruhatervező elgondolásai alapján született a divat, a művészet és a fotográfia interakciójaként. Inspirációi nagyvárosi környezetből vagy természetből származnak és szitanyomással vagy digitális technológiával kerülnek fel a ruhákra és kiegészítőkre. A tervező alapkoncepciója a formák, színek és saját készítésű képek egységes harmóniájának létrehozása. Ahogy erre a márka elnevezése is utal casual ,modern, urbanista ruhákat és táskákat készít.

camou_palmetta_6.jpg

A PalMETTa collEcTioN MolNáR zsUzsa ruhatervező és REGős aNNa textiltervező művész együtműködése alapján valósult meg. A kiindulási pontot a 2017-es „Határtalan Design” kiállítás „Texhibition” projektjére készült anyagok adják. Kollekciójuk ázsiai formákat idéz, dinamikus, egyedi tevezésű japán precizítású jacquard geometriával.

miltwill_palmetta_dsc0799.jpg

Távolkeleti élményekre épít TóTh VásáRhElyi Réka tárgytervező kaTaGaMi kokEshi kollekciója. Itthon egyedüliként kezdett el foglalkozni a japán tradicionális Kokeshi kultúrával és annak XXI. századi újraértelmezésével. Útja a japán fa-baba népművészettől a kortárs babaművészetig ível. 2009-ben jelent meg kétnyelvű, képes mesekönyve, amely egy kokeshi baba történetén keresztül mutatta be a japán kultúrát a magyar gyermekeknek. A könyv sikerén felbuzdulva 2011-ben kezdett kokeshi-ket készíteni. Japánban is elismerik munkáját, több kimagasló, állami díjban is részesült.

katagami-kokeshi_palmetta.jpg

A játékosság és a különleges anyagtársítások jegyében születnek haVRáN áGNEs bőr táskái. A haVRáN márka jellemzői az egyszerű alapformák, önzáró szabásminták alkalmazása és a precíz technológia. A tervező különböző karakterű anyagokat kombinál, a fényeset a mattal, strukturált felületeket a simával. Gyakran használ egyedi felületképzést és festést. Sportos modern esőkabátjai egyedülállóak a piacon.

havran_palmetta_image-3.jpeg

A silkwooD DEsiGN kollekció kuriózum a maga nemében. kálMáN szilVia táskái nemes, egzotikus faanyagok felhasználásával készülnek. Különlegessége az egyedisége, hisz minden fa küllemében, jellemében más, egyszeri és megismételhetetlen. Egy új stílus, amely harmóniába hoz a természettel.

19029526_801208883379397_4338090114622680654_n.jpg

A MaNDRaGoRa DEsiGN alapítója schERFEl NóRa a természet lenyűgöző színeiből és formáiból merített ihletet a tervezéshez. Cipői azoknak a nőknek készülnek, akik kedvelik a klasszikus formákat és az egyedi, kényelmes darabokat. A lábbelik a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében készülnek. A bélésbőr anyaga növényi cserzésű bőr, ezáltal nem kerül káros anyag a környezetbe. A cipőket Magyarország egyik leghíresebb cipészmestere készíti hagyományos eljárással, kizárólag kézi munkával és gondos odafigyeléssel.

mandragora_palmetta_press.jpg

A VíG ViRáG által létrehozott ViRiVEE prémium kategóriás, egyedi, kézzel festett és nyomott harisnyanadrágokat készít és szállít a világ minden tájára. A márka 2012 óta foglalkozik design harisnyák tervezésével és készítésével. 2012-ben az első Kickstarter - 24 napos közösségi finanszírozás kampány - sikere után egyértelmű volt, hogy a termék piacképes. Mára a Virivee kollekció több mint 150 különböző mintából áll.

virivee_palmetta_virivee_ss17_5.jpg

További információ az eseményről:
Opening // Atelier Palmetta

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

cameff_1501848501721.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6512908926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása