Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

10 remek könyv, amit még idén sem késő beszerezni

2017. november 05. - Antalfy Krisztina

Lusta, bágyadt vasárnap köszöntött rám. Egész héten rohangáltam, próbáltam egyensúlyt teremteni munka, otthon és a magánélet között, kisebb-nagyobb sikerrel. Ezért a hétvégére totálisan leeresztettem, mint egy lufi. Bár még most is van némi teendőm itthon, elhatároztam, hogy mostantól minden vasárnap hagyok magamnak legalább 3 órát, amikor elolvasok pár fejezetet az aktuális könyvemből. Hogy mit olvasok ősszel a frissen megjelent könyvek közül? Az alábbi ajánlóban tíz könyvet is elhoztam számodra, melyet véleményem szerint érdemes elolvasni.

collage_photocat_3.jpgKép1/2/3

1.  Lakatos Márk: A Nő hétszer
Alexandra Kiadó

Lakatos Márk nagyon jól tudja, mire van szükségük a nőknek ahhoz, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, legyenek akár 10, 20, 30, 40, 50, 60 vagy 70 évesek. 
img_20171105_123920-01.jpeg

A nő hétszer szakértők segítségével veszi sorra, mire érdemes odafigyelni a különböző életkorokban stílus, öltözködés, táplálkozás, testmozgás, sőt, szexualitás terén, és hasznos tanácsokkal lát el, melyek segítségével minden nő magabiztosabban élheti meg testi-lelki változásait. Nélkülözhetetlen kalauz minden nő számára Magyarország legnépszerűbb stylistjától.

img_20171105_124101-01.jpeg

2. Zsédenyi Adrienn: HangSzínek
Alexandra Kiadó

Zséda hetedik kalendáriuma a színek varázslatos birodalmába kalauzol minket. Inspiráló divattippek, hasznos tanácsok és lebilincselő olvasnivalók segítenek abban, hogy egész évben a legjobb formánkat hozhassuk, és megvalósíthassuk terveinket.

3. Klausz Melinda: Megosztok, tehát vagyok
Athenaeum Kiadó

Vajon valóban szabadon használhatjuk a közösségimédia-felületeket? 
Mit tud rólunk a Facebook és a Google? 
Hol hagyunk digitális lábnyomokat? 
Miért követnek minket a hirdetések? 
Mit tehetünk az internetes zaklatás ellen? 
Hogyan ismerhetjük fel, ha az adatainkat el akarják lopni? 
Biztos, hogy függő a gyerekünk, vagy csak a világ változott? 
Mi történik halálunk után a digitális térben hagyott információinkkal? 
Lehet, hogy egy idő után mi is áruvá válunk? Vagy talán már azok is vagyunk?

img_20171105_122611-01.jpegKlausz Melinda könyve az ember életszakaszain keresztül mutatja be az új technológia jelentette kihívásokat, betegségeket, problémákat és megoldási módszereket. Esettanulmányokon és tippeken keresztül visz végig az adatvédelemtől a közösségi média stressz-szindrómán, az internetes zaklatáson át a like-csalásokig és a generációk közötti különbségek bemutatásáig. A kötet segítségével választ kaphatunk arra is, hogy miért ragaszkodnak a mostani gyerekek és fiatalok a közösségi média-felületekhez, és bizony nekik már a digitális hagyatékukról is rendelkezniük kell...

img_20171105_122739-01.jpeg

4. Szentesi Éva: Kardos Margit disszidál
Athenaeum Kiadó

Ez a könyv legalább annyira szól a férfiakról, mint a nőkről. Míg szereplői az emberi kapcsolatok szövevényességéről mesélnek, a háttérben megjelenik a gyermekkor, ahonnan az elbeszélő érkezik. Egy, a nyolcvanas években felnövő kislány, egy csapongó, bizonytalan, fiatal nő, egy elhagyott feleség, egy szerető, egy takarítónő és négy férfi, akik körül ezeknek a nőknek az élete forog: novellákra szétbontva és összefűzve. 
img_20171105_122821-01.jpeg

Pontosan úgy, ahogy az élet bontja szét és fűzi össze az emberi kapcsolatokat.  Szentesi Éva 2011-ben kezdte el írni Rúzs és Tükör című blogját, amelyben rövid feljegyzésekben mesélt arról, milyen szerelmeken, csalódásokon és megpróbáltatásokon keresztül vált felnőtt emberré - egy betegség árnyékában. Ez a novelláskötet a blog záróakkordja és koronája.

img_20171105_122933.jpg

5. Paulo Coelho: Az Ötödik hegy
Athenaeum Kiadó

A Krisztus előtti 9. században járunk. Akháb izraeli király felesége kívánságára üldözőbe veszi azokat, akik nem imádják a föníciai Ötödik Hegy isteneit, és fejét veszi az Úr prófétáinak. Illés azonban megmenekül, és az Úr angyalának szavára elhagyja Izraelt. A vérszomjas libanoni hercegnő hazájában, egy özvegyasszony házában lel menedékre, hogy ott várja ki küldetését: le kell győznie a világszép Jézabelt. A fiatal próféta életébe váratlanul beköszönt a szerelem, a rövid békés időszaknak azonban hamarosan vége szakad, és Illésnek szembesülnie kell azzal, mit is jelent, hogy sorsát nem maga irányítja.

img_20171105_123017-01.jpegPaulo Coelho regényét olvasva az Ótestamentum és a 21. század találkozásának lehetünk tanúi: a bibliai Illés próféta útkeresése a ma esendő emberének állhatatos próbálkozásaira emlékeztet. A hit, a tudás, a szerelem és a sors kérdéskörét mesterien boncolgató író ezúttal is azt teszi, amihez a legjobban ért: elgondolkodtat és megríkat, tanít és mosolyt csal az arcunkra. A szerző e korai remeke új köntösben, Nagy Viktória fordításában jelenik meg az Athenaeumnál.
img_20171105_123105-01.jpeg

6. Izsó Zita-Bach Máté: Pesti Nő
Athenaeum Kiadó

A pesti nők hétköznapiak, híresek vagy éppen különlegesek. Történetük megejtő, szórakoztató vagy elgondolkodtató. Fahidi Éva holokauszttúlélőként a kilencvenes éveiben kezdett el táncolni, Hosszú Mari 1956 hőse volt, Zárzug Zita egy kerékpáron végigkerekezte a Földet, Kozák Danuta gondolatban minden vízbe beleképzelte már magát egy szál kajakkal. Mert ki gondolná, hogy egy nő feladja az irodai állását, csak hogy takaríthasson? Vajon számítunk arra, hogy egy női sofőr mellé ülünk be a taxiba? Találkoztunk olyan színészből lett biztosítási ügynökkel, akinek bármikor elmondhatjuk személyes panaszainkat? Vagy olyan kocsmárossal, akinél az asztalon táncolhatnak a lányok? Esetleg láttunk már olyan szempilla-stylistot, aki a férjén kísérletezik, vagy olyan cukrászt, aki bármit megformál? 

img_20171105_123437-01.jpegIzsó Zita és Bach Máté interjúkötetében megelevenedik a pesti nő. A hétköznapi hősök mellett többek között Törőcsik Mari, Péterfy Bori, Kiss Tibor Noé vall arról, hogy milyen ma itt Pesten egy igazi pesti nő bőrében élni. 

img_20171105_123549-01.jpeg

7. Tittel Kinga: Mesélő Budapest
Kolibri Kiadó

Tudod-e, mi az a patina? Vajon kik voltak a huszárok? Sejted, mi volt valaha a körút és a Vígszínház helyén Hallottál már a hídmesterekről, és arról, hogy mi a feladatuk? Tudod-e, ki volt Budapest vőlegénye, és miért hívták „kocka bárónak”? Miért kerülte messziről Ferenc József a budapesti Operát? Gondoltad volna, hogy Európában azért épült elsőként nálunk földalatti, mert az Andrássy utat akkoriban gyönyörű fakocka burkolat fedte, és azt nem akarták tönkretenni? Tudod-e, hogy mit rejt a Várhegy gyomra? Miért van hét tornya a Halászbástyának? Miért nincsenek felhőkarcolók Budapesten? Ha mindezt és még ennél is sokkal több érdekességet szeretnél megtudni gyönyörű fővárosunkról, akkor feltétlenül hallgasd meg, miről „mesél” Budapest.

img_20171105_123631-01.jpeg

A Mesélő Budapest családi útikönyv, amely akár hétköznapi közlekedés vagy épp osztálykirándulások alkalmával is élvezettel lapozgatható. Tittel Kinga fotókkal és térképekkel gazdagon illusztrált, érdekességekkel és rejtélyekkel teli könyve azokra a kérdésekre igyekszik választ adni, amelyek egy budapesti séta alatt a leggyakrabban fogalmazódnak meg a gyerekekben, ám sokszor nem tudjuk, mit feleljünk rájuk. A kötetet fogalomtár és Ki kicsoda? teszi még színesebbé és izgalmasabbá.

img_20171105_123739-01.jpeg

8.  Meik Wiking: Hygge
Kossuth Kiadó

Egyre többször halljuk, hogy Dánia a világ legboldogabb országa. Mi lehet a dánok titka, ami a legboldogabb nemzetté teszi őket? Meik Wiking, a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója többéves munkája során arra jutott, hogy a válasz nem más, mint a hygge. Ezt a kifejezést fordították már a meghittség művészetének, a lélek otthonosságának és a megnyugtató környezet élvezetének is, ám ahhoz, hogy valóban megértsük ennek a különleges életérzésnek a lényegét, néhány kifejezésnél többre lesz szükségünk.

20583118_362054277547373_2696646464343375872_n.jpg

Ennek a gyönyörű és inspiráló könyvnek a segítségével lépésről lépésre sajátíthatjuk el a hygge – és általa a boldogság – titkát: megtudhatjuk, milyen szerepet játszanak ebben a fények, a jó ételek, a társas kapcsolatok, a karácsony vagy éppen az öltözködés. A rengeteg érdekes információ és összefüggés mellett a gazdagon illusztrált kötet gyakorlati tanácsokkal (konkrét példákkal, receptekkel, ötletekkel) is szolgál, melyek segítségével bárki könnyedén belecsempészheti a hygge elemeit a mindennapjaiba.
20582897_1598893013513219_8016992899675717632_n.jpg

9. Patricia Gucci: GUCCI, Egy sikeres dinasztia története
Gabo Kiadó

Patricia Gucci titokban született: szerelemgyerek volt, akinek születése könnyen romba dönthette volna édesapja, Aldo Gucci karrierjét. Az 1960-as években történt, a Hollywood és a királyi sarjak must-have divatmárkájának számító Gucci cég boldog, szép napjaiban. Ugyanakkor ez még az az időszak is volt, amikor a házasságon kívüli gyermekvállalás illegálisnak számított Olaszországban. Aldo nem engedhetett meg magának egy nyilvános botrányt, azonban nem volt képes ellenállni Patrizia édesanyja iránti hatalmas szerelmének. Szerelmét, Brunát akkor ismerte meg, amikor a fiatal lány munkát vállalt az első római Gucci-üzletben. Teherbe esése után Aldo Gucci, a problémákat elkerülendő, Londonba menekítette Brunát, hogy később újszülött gyermekével együtt diszkréten visszacsempéssze Rómába, az olasz hatóságok, a média és a Gucci család előtt teljes titokban.

img_20171105_123248-01.jpeg
Ez a könyv Patricia szüleinek elhallgatott szerelmi történetét tárja elénk a szerző személyes emlékeire, szüleinek összegyűjtött szerelmes leveleire és az édesanyjával folytatott beszélgetésekre, valamint a korábban nem publikált archív fényképekre támaszkodva. Szüleinek viharos történetét édesapjához fűződő személyes viszonyának elbeszélésével szövi át: attól kezdve, hogyan töltötte életének első évtizedét legnagyobb részt rejtőzködve, elszigetelten a világtól, majd hogyan vált a Gucci szóvivőjévé és apjának, Aldónak legfiatalabb tanítványává, egészen addig a pillanatig, amikor a hírhedt puccs után Aldo kitagadja mindhárom fiát, és egyetlen, egyetemes örökösévé a valaha bűnös kis titokként kezelt Patriciát teszi meg. Az Olaszországon, Anglián és Amerikán átívelő történet szerelemről és veszteségről, árulásról és hűségről szól, amely a Gucci családi vállalkozásként megélt hatvan évének legviharosabb időszakában játszódik. 

img_20171105_123347-01.jpeg

10. Cameron Diaz: A hosszú élet könyve
Kossuth Kiadó

Amikor Cameron Diaz betöltötte a harminckilencedik életévét, nem volt olyan interjú, amelyben az újságírók ne kérdezték volna meg, hogy fél-e a közelgő negyventől. Ahogy a koromra vonatkozó kérdések állandó elemeivé váltak az interjúknak, rájöttem, hogy milyen nagyon félünk is az öregedéstől. A test könyve című kötet folytatásában a világsztár az étkezés és a mozgás fontosságát helyezi új megvilágításba. A legfrissebb kutatások tükrében segít megérteni, hogyan befolyásolja az öregedés a testünk működését, milyen eltérő hatásokat gyakorol a férfiakra és a nőkre. Bemutatja a testi-szellemi hanyatlás lassítására vonatkozó kutatások eredményeit, és bebizonyítja, hogy a szerelemnek, a szeretetnek, a barátainkkal töltött időnek és a nevetésnek milyen jelentős szerepe van egészségünk megőrzésében. Nyomon követi a női test öregedésének folyamatát, és tanácsokkal lát el minket, hogy mindezt a lehető legjobban éljük meg.


Sok más, a nők öregedéséről szóló könyvvel ellentétben A hosszú élet könyve nem arra koncentrál, hogyan nézzünk ki fiatalabbnak, hanem bemutatja, hogy az idő múlásával hogyan változik a női test a harmincas években felbukkanó első ősz hajszálaktól a negyvenes-ötvenes éveinkben kezdődő menopauzás átmenetig. Felhívja a figyelmet azokra a fokozott egészségügyi kockázatokra emlőrák, Alzheimer-kór, szívbetegség, depresszió és más betegségek , amelyekkel a hatvanas éveinkben és azon túl találjuk szemben magunkat. Várható élettartamunk hosszabb, mint valaha. Ám annak érdekében, hogy az életet minél tovább élvezhessük egészségesen, meg kell ismernünk az öregedés folyamatait, hogy időben felkészülhessünk rájuk.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

cameff_1501848501721.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8713181988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása