Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Magyar tervezők a kínai designhéten

2017. november 30. - Antalfy Krisztina

A WYHOYS hazai organikus öltözékmárka tervezőjeként abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a Szecsuan tartományi vezetés és a Magyar Nemzeti Kereskedőház meghívására, részt vehettem a Chengdu Creativity & Design Week-en két másik hazai branddel együtt.

collage_photocat_32.jpg

LAONI

A LAONI Design tervezőjére előző kollekcióiban is nagy hatással voltak a minimalista stílusú, modern építészet kiemelkedő alkotásai. A táskákat az egyszerű, letisztult formaalakítás jellemzi, melyeket egy-egy különleges anyag- vagy színpárosítás tesz még egyedibbé.

campaign2j_s.jpg

A legújabb kollekció – a STONEBAG collection – melyet egy eddig ebben a formában még nem használt, innovatív építészeti alapanyag, a természetes palakő inspirált.

A STONEBAG collection táskáiban finoman harmonizál egymással a rideg felületű kő és a nemes bőr alapanyag. A táskák tervezésénél az egyszerű, tiszta mértani formákat, a szimmetriát helyezték előtérbe, hogy minél inkább érvényesülhessenek a különleges anyagok és fémkellékek. A palakő naturális színeit finom felületű, természetes árnyalatú, vagy éppen ellentétes, komplementer színű bőrökkel egészítették ki. A táskák megalkotása sok kézimunkát igényel és egyedileg készülnek el a márka budapesti, saját műhelyében. A gyártási folyamat hosszadalmas, ezért meghatározott számban, sorszámozott példányokban  érhetőek csak el. A LAONI-ra jellemző apró, finom részletmegoldások itt sem maradtak el, különleges kézifogók és az aprólékos kidolgozás teszi ezeket a táskákat nagyon karakteres, extravagáns kiegészítőkké, az öltözékek igazi „ékszereivé”.
campaign4_s.jpg

WYHOYS

#1 Misszió

Már a csapból is műanyag folyik, azt pedig egyre többet halljuk, hogy az olajszennyezés után a divatipar a második legszennyezőbb iparág. Hiszünk abban, ha igazán tudatában lennénk a ruhák megszületésének teljes történetével senki nem fordítaná el a fejét és támogatná egyetlen erőforrásunk, a Föld kizsákmányolását. A WYHOYS kiáll a fenntartható, transzparens divatért. Missziónk, hogy kollekcióról-kollekcióra olyan környezeti-szociális problémákra hívjuk fel a figyelmet, melyek megoldatlanul hagyása a világ természetes folyamatainak felborulásához vezethet.

fc6ca9e9-cba9-47c2-8771-96d093b27a27-15219-00000ce02ad8a45d_tmp.jpg

#2 Gyártás

A hiteles, fenntartható működés érdekében a teljes tervezés, modellezés és gyártás Magyarországon történik, így biztosított a különböző gyártási folyamatok személyes ellenőrzése.

lcampaign1_6_3mad.jpg

#3 Alapanyag

Az alapanyagok kiválasztásánal törekszünk arra, hogy lehetőleg mindegyik a világ vezető organikus alapanyag tanusító szervezeteként ismert Global Organic Textile Standard (GOTS) által szertifikált legyen. A GOTS amellett, hogy a teljes ellátási lánc mentén magas szintű környezetvédelmi szabályokat határoz meg, előírja az etikus foglalkoztatáspolitikai kritériumokat is.

 

Emellet elsősorban saját tervezésű és gyártású alapanyagot használunk, így biztosítva a márka egyedi stílusát, valamint az abszolut etikus, egészséges és biztonságos gyártási körülményeket. A WYHOYS fontosnak tartja az ősi kézműves technológiák innovációját, így számos hazai alapanyaggyártóval kollaborál.

lcampaign1_4_3mad.jpg

#4 Hulladékgazdálkodás & Újrahasznosítás

A tervezés, modellezés és a gyártás során keletkezett hulladékot szinte 100 %-ban újrahasznosítjuk, így csökkentve a márka ökológiai lábnyomának méretét. Az egyik jelentős hulladékmennyiség a szabásminták szerkesztésének következtében halmozódik fel, ebből egyedi, kézműves technológiával állítjuk elő a márka saját papírfogasát.

RIENNE

A RIENNE Creations kézzel készített, egyedi kiegészítőkre szakosodott prémium ékszermárka. Megálmodója Nagy Adrien, aki tanulmányit a Moholy Nagy Művészeti Egyetemen végezte. Tanult a London College of Fashion-ben, majd divattervezőként dolgozott Londonban, Milánóban, valamint a Marc Jacobs Collection-nél New York-ban.  

menyasszony-ekszerek-rienne-daalarna-zoran-1177.jpg

Saját ékszer márkáját, a RIENNE-t az inspiráló New York-i hónapok után, 2013-ban indította. A RIENNE Creations célja olyan divatékszerek készítése, melyek különleges odafigyeléssel, minőségi alapanyagokból, kézzel készülnek. A vintage formavilágot követő RIENNE ékszerek a klasszikus nőiesség és modernitás kifejezői, melyek könnyedén kombinálhatóak az aktuális divattrendekkel.

22007645_1463674237056295_4405236933248397045_n.jpg

A RIENNE Creations mellet 2016-ban debütált a RIENNE Bride, ami a márka menyasszonyi kiegészítő vonala, amely főként fejdíszekre és esküvői kiegészítőkre fókuszál.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png
Ha tetszett a poszt, gyere a 
VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4513406195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása