Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

ZEMA, a magyar ŐSERŐ, amely mindig velünk lehet

2017. november 30. - Antalfy Krisztina

Magyar ékszer, magyar porcelánból, magyar motívumokkal. A Pálházán készült ZEMA ékszerek 2018-as új ékszerkollekciójába nyújtott ma bepillantást az idén 9 éves és már nemzetközi szinten is egyre ismertebb brand. Bemutatkozott az ŐSERŐ a nagyközönségnek, melynek folytatása jövőre várható.

25299224_1636072733102772_7822600834238099595_n.jpg

A ZEMA ékszerkollekciókról általánosságban elmondható, hogy kizárólag prémium minőségű, exkluzív, forma- és mintaoltalommal védett ékszereket tartalmaznak, melyeket egyedileg kézzel festenek a finomporcelán alapra. Az ékszerek teljes mértékben Magyarországon készülnek.

25396178_1636072756436103_5075431177641290500_n.jpg

Ezen a héten debütált a márka showroom-jában a legújabb jövő évi, ŐSERŐ elnevezésű kollekció egyike, amelyet az ősi elemek színei, a régi korok formavilága, szikrázó jegyek és a kifinomultság jellemeznek.

Az új ékszerkollekció egyes darabjait autentikus népművészeti ornamentikákkal díszítették, melyek különböző korokat idéznek meg. Így szeretnék megőrizni és feleleveníteni a gyönyörű, régi magyar motívumokat, hogy azok jelen korunk részesei is lehessenek.

25395980_1636072753102770_8030061611062401020_n.jpg

A nyílt nappal egybekötött bemutató háziasszonya Dr. Csisztu Zsuzsa volt, aki immár 5 éve a ZEMA ékszerkollekcióinak arca és nagykövete. Elmondása szerint az egyedi technikával készített ékszereket különleges alkalmakkor is viseli, hiszen ezek stílust teremtenek és eleganciát sugároznak.

Tradíció, inspiráció, szenvedély jellemzi a legújabb kollekciót

A bemutatott új kollekció formavilága a tradicionális magyar népművészetből merít, különlegességét pedig az adja, hogy a magyarság eredetét dolgozza fel, megjelenítve többek között a bronzkori, szkíta, hun, valamint avar kori elemeket.  Az ŐSERŐ fantázianevet viselő kollekció, komplex módon hangsúlyozza a magyarság származását és identitásának erejét.

ekszer_osero.jpg

„A kollekció színvilágát ezúttal a négy fő elem - a négy ősi erő - a Föld, Tűz, Víz és a Levegő határozzák meg.” fűzte hozzá Papp Erzsébet a híres magyar ékszermanufaktúra kreatív igazgatója és a kollekció megálmodója.  A kollekciónak négy fő csoportja van, amelyek közül a szkíta a levegő, a hun a víz, az avar a tűz és a honfoglalás a föld színekben pompázik.

A bronzkori kollekció kicsit elkülönül a többitől, hiszen itt nem a színek dominálnak, inkább a fazonon van a hangsúly, amely pontos mása egy bronzkori leletben talált karkötőnek. Mintázata szintén figyelmet érdemlő, az un. ZEMA-arany alapminta, melyet őseink hoztak be keletről a Kárpát-medencébe. Az élet virágát mintázó alapot 21 karátos arannyal és 23 karátos platinával díszítik. Ezzel a mintasorral nem csak az ékszereken, hanem a ZEMA elegáns ajándékdobozain és táskáin is találkozhatunk.

A ZEMA koncepcióról röviden

A ZEMA neve egyet jelent az ősi magyar motívumok felvirágoztatásával modern formában. Évek óta a minőséget, a valódi értékek bemutatását és azok megtartását tartja legfontosabb irányelvének. Koncepciója, hogy a művészet, a kultúra és a tradíció iránti elkötelezettséget közvetítse.  Az ékszerház termékeinek mindegyike saját tervezésű és kivitelezésű darabok. 2014-ben a ZEMA márka porcelán ékszerei elnyerték a Nemzeti Érték címet.

A családi vállalkozás saját tulajdonú üzeme Pálházán működik. Értékét tovább növeli, hogy a manufakturális gyártás minden mozzanata kézzel készül. A kezdeti formákat szobrászművészek készítik, a ZEMA tervei alapján. Az ékszerek dekorálását festőművészek és porcelán festők végzik. A kézi megmunkálás értékén túl az ékszerek exkluzivitásához hozzájárul a dekoráláskor használt 21 karátos arany és a 23 karátos platina. A ZEMA dekorációi sokrétűek, a tradicionálistól az art deco-n és szecesszión át a barokkig.

A ZEMA nyílt nap és bemutató, valamint Csisztu Zsuzsa kommunikációs partnere a PResston PR.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.pngHa tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9613582205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása