Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Kezd az augusztust az Athenaeum Kiadó újdonságaival!

2018. július 19. - Antalfy Krisztina

Már csak egy hónap van hátra a valódi nyárból, de még ez az időszak is tartogathat számunkra izgalmas pillanatokat, kalandos utazásokat. De, hogy valóban élményekkel teli legyen az augusztus, egy hosszabb útra, vagy a hétvégi kiruccanásodhoz se felejts el magaddal vinni néhány remek olvasnivalót! Gyönyörűen illusztrált könyvek, izgalmas regények, könnyed szerelmi történetek. A nyár utolsó hónapjára is számtalan remek kiadvánnyal érkezik az Athenaeum Kiadó. 

a32fa8bccc6d94fd0826c700c3ab94b8.jpg

Kép

Paulo Coelho - Hippi

Aki igazán meg akarja ismerni önmagát, annak először a világot kell megismernie

Paulo Coelho új (leginkább önéletrajzi) regényében a hippi nemzedék társadalomformáló, pacifista álmát idézhetjük fel. Paulo egy fiatalember, aki író akar lenni, megnöveszti a haját és nekivág a világnak, hogy megtalálja a szabadságot és a létezés legmélyebb értelmét. Útja a börtöntől indul, ahová 1970-ben, a brazil katonai diktatúra idején került, hiszen amikor Dél-Amerikában utazgatott, egy tévedés során azt feltételezték róla, hogy terrorista. Amszterdamba jut, ahol találkozik Karlával. Együtt elhatározzák, hogy elmennek Nepálba a Magic Busszal. Útjuk során rendkívüli szerelmi történet részesei lesznek, miközben gyökeres változáson mennek keresztül.

unnamed_1_10.jpg

Ár: 3499 Ft
Tervezett megjelenés: 2018. 08. 28
Előrendelhető itt.

unnamed_19.jpg

Daniel Kalder A pokoli könyvtár
Diktátorokról, a műveikről és a betűvetés egyéb katasztrófáiról

Keservesen szórakoztató utazás a huszadik század diktátorirodalmába, melyből kiderül, hogy a könyvek néha ártani is tudnak az emberiségnek. A diktátorok már a Római Birodalom idején is írogattak, a huszadik században azonban soha nem látott mennyiségben és példányszámban robbant ki belőlük az üres szóáradat a (néha szó szerint) rabul ejtett közönségre. A műfaj titánjai – többek között Hitler, Sztálin, Mussolini, Homeini és Mao – elméleti munkákat, eszmei kiáltványokat, verseket, emlékiratokat, sőt, esetenként romantikus regényeket írtak, megalkotva ezzel a diktátorirodalom agyzsibbasztó hagyományát. Hogyan vált az irodalomtermelés a rezsimek működtetésének fontos részévé? Mit árulnak el ezen alkotások a diktátorok lelkivilágáról? És hogyan okozhat az írás és az olvasás maradandó károkat?

unnamed_20.jpg
Ha van könyvtár a pokolban, annak tömött polcai az elmúlt évszázad leghírhedtebb alakjainak műveitől roskadoznak. A szerzők több millió ember halálát okozták szavaikkal, saját gondolataik fontosságába vetett hitük mégsem ingott meg egy pillanatra sem. Talán nem csoda, hogy – mint azt Kalder bemutatja – több diktátor is íróként kezdte pályafutását.

Ár: 3999 Ft
Tervezett megjelenés: 2018. 08. 30.
Előrendelhető itt.

Kovácsy Zsombor Beutaló
Iránytű a magyar egészségügy labirintusához

Kovácsy Zsombor ismeri az egészségügyet orvosként, jogászként és menedzsment-szakemberként – sőt néha vele is előfordul, hogy beteg lesz. Ebben a könyvben leginkább ez utóbbi nézőpontból igyekszik szemlélni a rendszert, hogy segítséget nyújtson mindenkinek, aki tájékozódni szeretne saját vagy hozzátartozója betegségéről, vagy csak általában érdekli a gyógyítás világa.

unnamed_8_1.jpg

Az egészségügyet rejtélyes útvesztőként feltérképezve a könyv olyan kérdéseket érint, mint a hálapénz, a magánegészségügy, a betegjogok, a külföldi orvosi ellátás, a gyógyszerek és más gyógytermékek, a várólisták, a műhibaperek, a sajtóban közölt egészségügyi hírek értéke vagy az orvoslás jövője. A kézikönyvként is használható kötetet (amely szórakoztató, helyenként provokatív stílusban ad hasznos ismereteket az olvasónak) Grafitember karikatúrái és a médiából is jól ismert szerző mobilalkalmazással azonnal elindítható rövid videókommentárjai (LivePrint) teszik még színesebbé.

Ár: 4499 Ft
Tervezett megjelenés: 2018. 09. 06.
Előrendelhető itt.

Matula Gy. OszkárA folyók hátán érkezik a fényl

Matula Gy. Oszkár horgásznovelláin generációk sora nőtt fel. A Magyar Horgász magazin évtizedeken keresztül százezrekhez juttatta el ezeket a rusztikus, érzelmekkel és bölcsességgel teli történeteket. Ne horgászmódszertani fejtegetésekre számítson az olvasó, mert Oszi bácsi horgászvilága más is, több is, mint puszta halkergetés: a természetközeli ember tudósít itt az átalakuló környezetünkről, a Körösök nagy árvize utáni folyószabályozásról, eltűnő halakról és elmúló szerelmekről. Szépségről és emberségről.

unnamed_7_2.jpg
Matula Gy. Oszkár egy élő legenda, az Athenaeum pedig ezzel a kiadással tiszteleg a mester munkássága előtt. Egyben javasoljuk a fiatal horgászok számára, hogy kísérjék el az öreget megírt horgászkalandjaira. Elmondhatatlan élményt kapnak tőle: a felismerést, hogy minden, ami a horgászatban fontos, az a halfogáson messze túl van.

Ár: 3999 Ft
Tervezett megjelenés: 
2018. 09. 10.
Előrendelhető itt.

Wisinger István Egy elme az örökkévalóságnak
Neumann János regényes élete

„Tényleg sok tehetséges magyar származású tudós dolgozott Amerikában, de zseni csak egy: Neumann János.” Így emlékezett barátjára, iskola- és munkatársára Wigner Jenő Nobel-díjas tudós. Neumann Jánost ma elsősorban a számítógép atyjaként ismerik, pedig jelentős eredményeket ért el a kvantummechanika terén, megalapozta a játékelmélet közgazdasági összefüggéseit, elvégezte a legfontosabb számításokat az atombomba elkészítéséhez, és foglalkozott más matematikai és fizikai problémákkal is.

unnamed_4_4.jpg

Rendkívüli emlékezőtehetségének köszönhetően a princetoni házában tartott társasági eseményeken viccekkel és ókori történetekkel szórakoztatta vendégeit. Wisinger István dokumentumregénye az ő rövid életének (1903–1957) rendkívüli krónikáját meséli el. Elsősorban arról szól, hogyan jutott el Neumann zseniális elméjének hála Budapestről az Egyesült Államokba, és hagyatékából hogyan lett az örökkévalóság egyik legnagyobb kincse. Tudományos eredményeit a szakemberek Galilei, Newton és Einstein életművével mérik össze.

Ár: 3999 Ft
Tervezett megjelenés: 2018. 09. 11.
Előrendelhető itt.

Holch GáborEz a város egy távoli bolygó

Minden utazás egyben időutazás is. A világjáró táthatja a száját a jövő üvegtornyai között vagy fintoroghat az elmaradottság sikátoraiban, végül azonban az olcsó sci-fik hőseihez hasonlóan saját magával kell szembenéznie: Honnan jövök? Hová megyek? Ki vagyok? Mit keresek? Ezek a kérdések zakatoltak az immár húsz éve külföldön élő diplomata-tanácsadó szerző fejében egy fülledt péntek délután, a sanghaji kommunikációs tanácsadó cég irodájában, ahol részállású coachként dolgozott. „A főnökök és befektetők eltűntek, a projektek megszakadtak, az ügyfelek pedig a pénzüket követelik”, mondta sokadik cigarettájára gyújtva Wang, az értékesítési igazgató. „Arra gondoltam, hogy mi ketten átvehetnénk a céget.”

unnamed_5_3.jpg
Holch Gábor önéletrajzi vallomása távoli városok hétköznapjaiba, ünnepeibe és konfliktusaiba enged bepillantást. Kalandozó Ázsia-kutatók, egykori kínai vörösgárdisták, ötcsillagos hajszában élő üzletemberek, hindu vallásos ünnepre és hongkongi utcai tüntetésre készülődő városlakók testközeli történetein keresztül érezteti az egyszerre mindenhová és sehová sem tartozás különös súlytalanságát. Azt, hogy mit jelent magyar világpolgárként hazánkra az ázsiai metropoliszok fényévnyi távolából visszatekinteni. Talán annak is segít ezt megérteni, akinek nincs kedve két bőrönddel nekivágni a nagyvilágnak. 

A kötet a Magyarok külföldön sorozat ötödik darabja.

Ár: 3699 Ft
Tervezett megjelenés: 2018. 09. 18.
Előrendelhető itt.

Hartay Csaba Rajongók voltunk

Hartay Csaba regényes novellafüzére nem abban segít, hogy megtaláld önmagad, hanem abban, hogy sose felejtsd el, honnan jöttél. A ’80-as évek ébredező Magyarországán különleges, addig ismeretlen termékek, divatok, gondolatok jelennek meg: hamburger, gofri; Dolly Roll szól a lemezjátszókból, a kamionosok Turbo rágót dobálnak az integető gyerekeknek, miközben egy csapat vadóc kamasz a szabadságát keresi az alföldi tájban. Első barátnő, első csók, első szexfilm – minden új, minden izgalmas. És egy kamasz még semmit sem csinál félszívvel. 

unnamed_6_2.jpg
Az őszinte derűért, ami ebből a könyvből árad, minden olvasó hálás lesz Hartay Csabának, aki így fogalmazta meg ennek a gyűjteményes kötetnek az ars poeticáját: „Csak a rajongás ne vesszen ki belőlünk. A lelkesedés lángját életben tartani egy teljes életen át, talán nem lehetetlen. Ha kihűlni látszik bennünk a szenvedély, akkor gondolatban visszatérünk a hőskorszakba, az első találkozások szapora pulzusa lüktet bennünk ismét. Mintha az idő ott megragadt volna. Mert örökké kamaszok maradunk.”

Ár: 3999 Ft
Tervezett megjelenés: 2018. 09. 24.
Előrendelhető itt.

Szurovecz Kitti - A kisemmizett angyal

A tizenhat éves Mia, a Nyírségből származó szegény lány prostitúcióra kényszerül. Panka, a jómódú budai vállalkozók hasonló korú lánya emberkereskedők karmai közé kerül. A két lány közös kálváriája egy nyolcadik kerületi garzonban kezdődik. A rabságban mély barátság szövődik közöttük, Mia el is határozza, hogy megszökteti Pankát, még mielőtt elvinnék őt külföldre. Az események azonban nem várt fordulatot vesznek, így Mia hamarosan az üldözöttek listájára kerül. 

unnamed_2_7.jpg
Szurovecz Kitti izgalmas, megdöbbentő története bár fikció, megtörtént eseményeken alapul. Vajon milyen a hazai emberkereskedelem és a szervezett prostitúció? Honnan szerzik be a lányokat? Milyen esélye van egy nagyon szegény és egy tehetős fiatalkorúnak ugyanolyan körülmények között? Mi történik, ha megromlik az egészségük, vagy felmerül egy váratlan probléma? Van bármiféle kiút? Ki lehet szállni? Ki segíthet?

Ár: 3699 Ft
Tervezett megjelenés: 2018. 09. 27.
Előrendelhető itt.

unnamed_21.jpg

David Lynch, Kristine McKenna - Aminek álmodom

Az Aminek álmodom teljesen egyedi könyv, amely betekintést nyújt David Lynch életébe és alkotásaiba a szerző saját szavain, vallomásain, filmes nyelvén, valamint a legközelebbi munkatársai, barátai és családtagjai nyilatkozatain keresztül. Ez a könyv egyszerre életrajz és memoár: David Lynch először nyílik meg, hogy elbeszélje életét, amelynek során mindig az volt a legfontosabb számára, hogy kifejezésre juttassa látomásait; és amelynek során szívfájdalmak és vívódások közepette vitte sikerre váratlan és beskatulyázhatatlan művészeti projektjeit. Lynch lírai, közvetlenül és kötetlenül megfogalmazott bekezdésekben tárja fel élményeit, amelyek életrajzi szakaszokkal váltakoznak – ez utóbbiakat a filmrendező közeli munkatársa, Kristine McKenna írta, miután száznál is több új interjút készített: alanyai a megdöbbentően nyílt exfeleségek, rokonok, színészek, ügynökök, zenészek és más munkatársak voltak, akik saját nézőpontjukból mesélték el, hogyan látták az eseményeket.  

unnamed_3_6.jpg

Az Aminek álmodom mérföldkő, egy kötet, amely bemutatja korunk legrejtélyesebb, meghökkentően eredeti művészének életét és gondolkodásmódját, miközben sorra ismerjük meg a Radírfej,
Az elefántember,
a Dűne,
a Kék bársony,
a Veszett a világ,
a Twin Peaks,
a Twin Peaks: Tűz, jöjj velem!
a Lost Highway – Útvesztőben
a Straight Story
a Mulholland Drive – A sötétség útja
az INLAND EMPIRE
és a Twin Peaks: A visszatérés
titkait, és a művek hátterében rejlő történeteket.

Ár: 4999 Ft
Tervezett megjelenés: 2018. 10. 08.
Előrendelhető itt.

További információ:
https://kiadok.lira.hu/kiado/athenaeum/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5914123167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása