Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ilyen egy minden értelemben formabontó divatbemutató

2018. szeptember 20. - Antalfy Krisztina

Csütörtök este került megrendezésre az ősz egyik legrendhagyóbb divatbemutatója. A LaveCoworking Irodaház biztosította az üzleti élet megszokott hátterét, a négy tervező munkájának bemutatásához. A női és férfi business és alkalmi szettekért a Kinga Kovacs ruhák, a Valbona Leather táskák, az Er-Sil Design ékszerek és R.A.C.S. VIP nádból készült csokornyakkendői voltak a felelősök.

ati_8071.jpg

A ruhákat egy rövid performance keretében, olyan modellek mutatták be, aki közelebb állnak a valóság hús vér vásárlóihoz, mint a hatalmas kifutókról ismert modellek. A szettek feloldották a bennünk lévő prekoncepciót, melyet az okoz, ha a business casual kifejezést meghalljuk. Színes, puha színek, néhol szemtelen mintapárosítás követelte ki magának a figyelmet. A táskák, ékszerek és nyakkendők tökéletes kiegészítője voltak a Kinga Kovacs által megálmodott viseleteknek.
ati_8095.jpgA University of East London Fashion Design with Fashion Management szakon 2013-ban tanulmányait befejező Kovács Kinga 2014. májusában hozta létre saját divatmárkáját, Kinga Kovacs néven.

A márka mottója: A tökéletes ajándék Te vagy.

Kovács Kinga törekszik a régi és klasszikus elemeket modern, időtálló művé varázsolni. A játékos, fiatalos, színes és könnyed ruhák, a kiváló minőségű anyagokkal és precíz, minimalista szabásvonalakkal csiszolt, klasszikus hatást érnek el. A ruhák limitált szériában, de sokszor csak méretre, egyedi megrendelésekre készülnek el a tervező vagy helyi varrónők által, ezzel odafigyelve a környezetre és a fenntarthatóságra is.

Kinga célja nem csupán elegáns, szép ruhák alkotása, de különböző projektjeivel támogatni nemes célokat (Vigyél haza alapítvány – Dogs on the Catwalk esemény felajánlás), és a divatot elérhetővé, integráltá tenni a fogyatékossággal élők számára is.

ati_8098.jpg

Az Er-Sil Design nem ragaszkodik egyetlen stílus irányzathoz, gyakran a megrendelő igényei szerint készíti kiegészítőit, hétköznapi viseletre, vagy különleges alkalmakra egyaránt. Ékszerei kizárólag a legkiválóbb alapanyagokból készülnek (Swarovski kristályok, cseh és japán gyöngyök), munkái gyakran szerepelnek eredményesen hazai és külföldi szakmai versenyeken, pályázatokon. Kingával a tavaszi Budapest Fashion Week-en találkozott, ahol kiderült, hogy nagyban egyezik a két tervező ízlése és gondolkodásmódja is, így számos ékszer szerepelt már akkor is a kifutón Kinga ruháival.

ati_8133.jpg

A VALBONA márka megálmodója és tervezője, Kabo Valbona nemzetközi közgazdász karrierből érkezett a divat világába, ahova gyermekkora óta csillapíthatatlan alkotó szenvedélye vezette. Kabo Valbona első alkotásai 2015 nyarán, Barcelonában öltöttek testet egy helyi bőrdíszműves közreműkődésével. Idén tavasszal a Salamander vezetése felvette a márkát két budapesti prémium üzletének kínálatába, így a 2018-as őszi-téli szezonban szélesebb közönség is megismerkedhet vele.

ati_8102.jpg

Az anyagválasztásnál a tartósság mellett a fenntarthatóság és az egyediség kiemelt figyelmet kapott, így minden táska és kiegészítő kiváló minőségű bőrhulladékból készült a tervezőre jellemző marhabőr és velúr kombinációjával. A magyar táskamárkák közül egyedül a VALBONA Leatherre jellemző a bőr és a velúr kombinálása, de Kabo Valbona szívesen használ anyagában nyomott 3-dimenziós mintájú bőröket is.

ati_8103.jpg

A magát garázsművésznek valló Racso Jugarap Brüsszelben él, és munkálkodik. Művészeti alkotásaiban főként dróttal dolgozik. Egy kiállításra készült, mikor zenehallgatás közben jött a gondolat a csokornyakkendők készítésére, melyhez úgy döntött, hogy nádat használ a minél nagyon fenntarthatóság érdekében. A Dél-Ázsiából származó férfi nyakkendőit szülőhelyéhez közel készítik helyiek, mellyel az alkotó a környéken felmerülő munkanélküliség gondjára is megoldást kínál.

ati_8106.jpg

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4014262871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása