Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A szépséges sziget, ahol az élet ráérősen folydogál

2018. október 06. - Antalfy Krisztina

Miközben mindenki úgy száguldozhat egy Mustang BULLITT-tal, ahogy csak akar

Kocsmakvíz-kérdés: melyik az a hely, ahonnan tiszta időben az Egyesült Királyság mind a négy országa látható? A helyes válasz Snaefell, a Man-sziget legmagasabb hegycsúcsa, ahonnan szabad szemmel is megpillanthatjuk Angliát, Skóciát, Walest és Észak-Írországot.
nevtelen_30.png

De ha valaki csak egyetlen dologról ismeri az Ír-tenger szigetét, az alighanem az lesz, hogy itt zajlik minden évben a világ egyik leghíresebb motorsport eseménye, az Isle of Man TT, méghozzá a “Hegyi Szakaszon”, ahol – a sziget sok más útjához hasonlóan – nincs sebességkorlátozás.

s3pnva80qyvppsw7mlha.jpg

A “Hegyi Szakasz” különösen gyors része a Hegyi Út, ahol az Európa legszebb autóstúra-útvonalaicímű sorozat legújabb epizódját is forgatták, és ahol ugyanolyan izgalmas dolog végigszáguldani négy keréken, mint kiélvezni a táj szépségét, a kulináris élményeket és a helyiek vendégszeretetét.

ko6vde8tuqsk9qetbywc.jpg

“Az ételek és az italok kiválóak, méghozzá szinte bárhol a szigeten. Az ember azért jön ide, hogy kiélvezze a száguldást Európa leghírhedtebb útjain – aztán a kompon, hazafelé menet mégis attól szorul el a szíve, hogy maga mögött kell hagynia az itteni embereket, ételeket és tájakat,” vélekedett Steve Sutcliffe újságíró, aki az új Ford Mustang Bullitt modellel járta be a szigetet. Ez az az autó, amit a Ford a Warner Bros. legendás, azonos című filmjének 50. évfordulójára készített.

isle-of-man-12.jpg

A mostani epizód a kilencedik film a sorozatban, amelynek részei a legváltozatosabb helyekre röpítik el a nézőt: például a Ford GT-vel a norvég partvidék Atlanti Óceáni Útjára, vagy a Fiesta ST-vel Olaszországba, a szinte teljesen néptelen Via Campocatinora. A sorozat történetében eddig a Hegyi Út kapta a legmagasabb besorolást az izgalmi faktor, az út minősége és a helyi gasztro-élmények alapján.
alp_5474.jpg

Az ‘Európa legszebb autóstúra-útvonalai’ sorozat eddigi részei a következő linken tekinthetők meg: 


Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png
Ha tetszett a poszt, gyere a 
VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6714368191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása