Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

INTERJÚ: Oszlánczi Rékával, a Creppy PalacsintaHáz alapítójával

2019. január 24. - Antalfy Krisztina

"A gasztronómia igazi művészetté tud válni értő és szerető kezek alatt..."

Van egy édes finomság hazánkban, aminek kevesen tudnak ellenállni, leginkább túróval, vagy kakaóporral fogyasztjuk, és az első magyar nyelvű leírása az erdélyi fejedelmi udvar főszakácsának a 16. század végén írt szakácskönyvében olvasható. Talán már te is rájöttél, hogy ez bizony a palacsinta, amelynek számtalan változata ismert, ám csak a Creppy PalacsintaHáz alapítója mert olyan nagyot álmodni, hogy merőben másként tálalja fel nekünk a palacsintát… 

pour_la_petite_1.jpg

Merj végre kilépni gasztronómiai komfortzónádból, tarts velem a palacsintarajongók különleges világába, és ismerd meg Oszlánczi Rékát, a Creppy PalacsintaHáz alapítóját!

Mi az első meghatározó élményed a konyhából?

Szüleim révén volt szerencsém korán megismerkednem belülről a vendéglátás világával. 8-9 éves koromban egy strandbüfét üzemeltettek a szüleim, ahová néha beszabadultam palacsintát sütni. Ekkor kisgyerekként összeraktam egy mogyorókrémes, banános, vanília pudingos palacsintát, amire azóta is az egyik legnépszerűbb Creppy palacsinta elődjeként tekintek.

Mit jelent számodra a gasztronómia?

A gasztronómia számomra egy óriási alkotási tér, ahol kedvére kreatívkodhat az ember, amellyel élményt tud adni vendégeinek. A gasztronómia igazi művészetté tud válni értő és szerető kezek alatt, ahogy ez a Creppynél történik mindennap.

creppy_aloha_palacsinta.jpg

2006-ban nyitotta meg kapuit a Creppy Miskolcon, amely tematikus újdonságként indult útjára. Hogy tudtátok bevezetni, elfogadtatni akkoriban az emberekkel, hogy rizs és krumpli helyett itt kizárólag palacsinta kínálat lesz az étlapon?

A Creppyhez hasonló, kizárólag palacsintára épülő, éttermi szinten operáló tematikus vendéglátásban ma sincs konkurenciánk. A kezdés nem volt kihívásmentes, valóban el kellett fogadtatni az emberekkel, hogy a palacsinta köré építjük az összes ételkompozíciónkat. Aki viszont már átélte a Creppy élményt, általában visszajáró vendégünk lett. Ezen kívül partizán marketing módszerünk is a segítségünkre volt ebben már a kezdetektől, amely sokat segített egyedülálló ételvarázslatainkat bemutatni a nagyközönségnek.

Beszéljünk egy kicsit a csapatról, aki mögötted áll, ami nélkül nem valósítható meg egy ilyen gasztronómiai álom!

A Creppy csapata egy profin, szegmentáltan működő gépezet, amelyben mindenkinek megvan a maga feladata. Ezért tudunk ilyen hatékonyak lenni, mert egységesen haladunk, mégis osztott feladatkörökkel. A döntéshozatal családi alapokon nyugszik, mint a főbb területek koordinálása is, de a Creppy összes dolgozója fontos része a csapatnak.

Mivel, vagy épp kivel tudtad hatékonyabbá tenni vállalkozásod?

Az egyik fő hatékonysági tényező a csapat ereje, ami fénysebességgel hajtja előre a Creppyt forradalmi útján. A másik a folyamatos innováció, amiben szintén elől járunk a vendéglátás területén. Legyen szó akár saját fejlesztésű alapanyagokról, konyhai gépekről, vagy szakmai módszertanról.

creppy_palacsintahaz_1.JPG

2016-ban az Amerikai Egyesült Államokban képviselted hazánkat, mint Magyarország sikeres fiatal vállalkozója. (Mesélnél erről egy kicsit!)

2014-ben különdíjasa voltam az Év Fiatal Vállalkozója megmérettetésnek, amely sikernek köszönhetően országszerte hívtak előadásokat tartani, innentől szívügyem a fiatal vállalkozók támogatása. Jelenleg a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének régiós elnökeként teszek az ügyért.

2016-ban az a megtiszteltetés ért, hogy képviselhettem hazánkat az Egyesült Államokban, a Barack Obama akkori elnök védnöksége alatt megrendezett Fiatal Vállalkozók Világtalálkozóján. Meghatározó élmény volt mind nekem, mind a Creppy számára a rendezvény, ahol Barack Obama személyesen is megjelent, valamint rajta kívül a jelenkor legnagyobb cégeinek olyan fiatal meghatározó személyei, mint például a Facebook vezetője. A világtalálkozót megelőzően egy 2 hetes tanuló kurzuson vettem részt Chicagoban, a Rosati’s Pizza franchise főhadiszállásán, ahol Amerika egyik legnagyobb franchise hálózatának vezetőitől leshettem el a szakma kulisszatitkait.

Fiatal nőként milyen nehézségekkel kellett megküzdj ezen a főleg férfiak uralta területen?

Halmozottan hátrányos helyzetből indultam. Fiatal nőként, egy hátrányos megítélésű régióból, a gazdasági világválság előestéjén. Ezekkel a problémákkal, az ezzel járó sztereotípiákkal mind meg kellett küzdeni. Számos harcom volt ezek miatt, rengeteg kihívással néztem szembe, amely csaták során a Creppy szűk csapata mindig mögöttem állt, támogatott és átsegített engem a nehézségeken. Az állhatatos, céltudatos munka meghozza gyümölcsét. Mára úgy érzem sikerült kivívnom, kivívnunk azt a megbecsülést és elismertséget, amelyet maga a Creppy és a Creppy PalacsintaHáz étterem is megkapott mind a szakma területéről, mind a civil életből.

oszlanczi_reka_6.jpg

Te magad is kiveszed a részed a konyhai feladatokból, gondolok itt az ételek elkészítésére, azok tesztelésére, vagy maradsz a marketing vonalon?

Igazából egyik sem, mégis egyszerre mindkettő. Nyilván ismerem a főzési feladatokat, nem tévedek el a konyhában, nem esek kétségbe, ha meg kell sütnöm egy palacsintát, de igazából ez nem az én feladatköröm. A konyhai területnek van egy kiváló kézben tartója, irányítója, ahol remek szakmai vezetőink felügyelik különleges munkatársaink munkáját.

Nekem biztosítanom kell, hogy mindennap működjön a gépezet, a Creppy minden területe flottul helyt álljon. A marketinggel ugyanígy vagyok. Marketing csapatom remekül viszi hírét a Creppy palacsinták csodájának, üzleti sikereinknek, filozófiánknak, terveinknek, hozzáértő vezetéssel az élén. Tudok a projektekről, tisztában vagyok a folyamatokkal, de nem mindig folyok bele a napi tevékenységbe. Az én feladatom a Creppynél hasonló, mint egy zsonglőr mutatvány, amely során több tányért pörgetek pálcákon és mindet mozgásban kell tartani ahhoz, hogy az élményt át tudjuk adni. Az én fő feladatom a Creppy rendszerszintű működtetése.

Mi az, ami szakmai téren motivál a mindennapokban? 

Szakmai területen a Creppy partizán gasztroforradalmának sikerre vitele az, ami leginkább motivál. Az, hogy napról napra egyedülállót alkossunk, amellyel különleges élményt tudunk nyújtani vendégeinknek.

creppy_berry_batyu.jpg

Hogyan tudod fejleszteni a tudásod, követed esetleg a food trendeket?

Folyamatosan képzem magam, mind személyes, mind szakmai területen, ahogy csapatom tagjai is teszik. A folyamatos tanulás alapja a fejlődésnek, amely nélkül nincs haladás.

Mit gondolsz, mennyire vagy hatással más éttermekre? gondolok itt a konkurencia megjelenésére.

Ahogy említettem egy korábbi kérdésnél, a Creppy palacsintáinak - azok prémium színvonalú prezentálásának - igazából nincs konkurenciája. Ettől függetlenül biztos, hogy hatással vagyunk más éttermekre több területen is. Számtalanszor tapasztaljuk, érezzük, hogy a szakma figyel ránk, érdeklődnek újításaink, fejlődésünk iránt. Törekszünk arra, hogy mi járjunk elől, mindig egy lépéssel a többiek előtt legyünk, hogy mi diktáljuk a trendet.

Milyen fogásokat találunk az étlapotokon? Mely ételek a nagy kedvencek, és melyek azok, amiket a magyar ember kevésbé preferál?

Rengeteg palacsintacsoda szerepel étlapunkon, amely teljesen újra értelmezi a palacsintáról kialakított képünket. Népszerű főételünk a juhtúrós, szalonnatepertős palacsintatölcsérekkel kínált vörösboros marhapörköltünk és a spenótos palacsintametélten felszolgált roston sült lazacfilé kapros-tejszínes mártásban.

creppy_svejk_kedvence_palacsinta.jpg

A Rakaván névre keresztelt füstölt sajttal és baconnel töltött csirkemell palacsinta bundában rántva vegyes savanyú variációkkal az egyik legkelendőbb fogásunk. Desszertek közül említhetem a palacsintatésztában kirántott mézes málnás kreációnkat, vagy a palacsinta szirmokba töltött szedres-túrókrémmel töltött Díva palacsintát. Ez a néhány palacsintavariáció azonban csupán töredéke a Creppy repertoárjának, ennek sokszorosa szerepel a kínálatunkban.

Ha jól tudom, külön étlap van gyerekeknek és gondoltatok az étel intoleranciában szenvedőkre és a diétázókra is. Van, laktóz- és gluténmentes palacsinta és még szénhidrátcsökkentett tészta is. Számukra egy szűkítettebb étlap áll rendelkezésre?

Külön étlap várja a legkisebbeket, ahol a számukra mind méretben, mind ízvilágban rájuk szabott palacsinták közül választhatnak. A tavalyi év áttörése volt az ételintoleranciában szenvedő vendégeink igényeiknek kielégítésében, hiszen bevezettük a vitalitás - glutén, illetve laktóz szegény, szénhidrátcsökkentett, cukormentes és vegetáriánus – kínálatunkat, amellyel az ezekre érzékenyebb vendégeink is át tudják élni a Creppy palacsintáinak élményét.

A cég kabalája Palacsinta Patrik. Miért tartottad fontosnak, hogy legyen az étteremnek egy kabalája? 

Palacsinta Patrik a Creppy kabalája, a Creppy PalacsintaHáz utazó séfje. Ő együtt született az étteremmel, együtt nőttünk fel, ő a Creppy múltja, jelene és jövője is. A Creppy maga egy játékos, vidám stílust képvisel, amelyhez elengedhetetlen volt egy hasonló felfogású, életvidám figurát kreálnunk, aki valódi történetet, legendát rak a Creppy mögé. Ennek tökéletes megtestesítője Palacsinta Patrik, aki publikál, bloggerkedik, utazik és természetesen egyre többször jelenik meg személyesen is a Creppy éttermeiben.

oszlanczi_reka_5.jpg

Mit eszik otthon a Creppy vezetője?

Be kell vallanom, hogy nem mindig palacsintát! :) Rendkívüli fogásaink ellenére nem kívánja mindennap az ember a palacsintát, főleg úgy, hogy ezzel kelünk, ezzel fekszünk nap, nap után. A könnyebb ételeket, salátákat részesítem előnyben, mivel fontos számomra az egészség és a megfelelő kondíció megtartása. Ugyanakkor, ha egy igazán jóra, különlegesre vágyom, akkor én sem tudok jobbat a Creppy palacsintáinál.

Ha esetleg valaki csatlakozna hozzátok, adhat le még idén jelentkezést, vagy most egyelőre teljes a létszám?

A Creppy csapat folyamatosan bővül, folyamatosan van nyitott pozíciónk, mindig várjuk a csatlakozni kívánókat. Ha megvan a szakma szeretete a megfelelő alázattal természetesen, egy ritka jó csapatba, kiemelkedő lehetőségekkel fogadunk mindenkit.

creppy_palacsintahaz_2.JPG

Mik a tervek, kilátások az étterem jövőjére vonatkozóan?

Rengeteg tervem van, vízióm egy a legmodernebb technológiára épülő étterem hálózat létrehozása, amelyen keresztül minél több emberhez juttatjuk el a Creppy élményét.

A közeljövőben adjuk át multifunkciós palacsinta központunk, a Creppy Center végső fázisát, amely a Creppy PalacsintaHáz szomszédságában épült fel. Jelenleg egy a legmodernebb eszközökkel felszerelt háttér- és oktató konyha működik benne, az idén pedig oktató- és rendezvényközpont is kialakításra kerül benne.

Ezen túlmenően pedig a franchise, amit teljes erőbedobással építeni szeretnénk. Legközelebb február végén veszünk részt a Nemzetközi Franchise Szövetség éves kongresszusán Las Vegasban, mivel a Creppy Franchise szisztémáját beválogatták a világ 20 legígéretesebb franchise koncepció közé. Itt olyan kapcsolatokat és inspirációt kapunk, amelyet követően remélem nem lesz megállás.

creppy_kp_1.jpg

Sajtókapcsolat:
PResston PR (Károly Róbert)

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7314586174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása