Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Lesz, amiért érdemes lekésni a villamost!

2019. április 02. - Antalfy Krisztina

A főváros és a megyeszékhelyek üde nyári színfoltjává váltak az kortárs szépirodalmi művekkel szórakoztató utasvárók: két éve elindított kezdeményezésével a JCDecaux a tömegközlekedők várakozással eltöltött perceit teszi tartalmasabbá, kellemesebbé.
photo-1511057630-054448f045a3.jpg

Aligha akad már olyan közösségi közlekedést használó utas, aki ne találta volna szembe magát nyaranta a főváros és a megyeszékhelyek megállóiban kihelyezett novellákkal. A JCDecaux azzal a céllal indította útnak két éve az Álljon meg egy novellára! pályázatát, hogy szórakoztató perceket szerezzen a buszra vagy villamosra váróknak.
1706-26_citylight_novella_hun_press-p05_1498649286.jpg

„A kezdeményezéssel a JCDecaux nem csupán egy meglepő helyen örvendeztet meg igényes kultúrával nagyságrendileg egymillió olvasót, hanem azt is bebizonyítja, mennyire élő és sokoldalúan használható médium a citylight” – mondta Samu Tímea, a JCDecaux Hungary vezérigazgatója.

Az elképzelés létjogosultságát jól illusztrálja, hogy a 2017-es több, mint 2500 pályázat után tavaly már 3800 iromány érkezett be. Ezek közül a Grecsó Krisztián József Attila-díjas író elnökölte szakértő zsűri választotta ki a legjobbakat, amelyek szerzői között akadt ismert író, neurológus, marketinges és újságíró is.

novella_1280x800.jpg

"Az írók országa vagyunk. Telis-tele titkos vágyakkal, rajongással, büszkeséggel, hogy ezen a cifra, gyönyörű nyelven írhatunk. A JCDecaux Hungary tavalyi novella-pályázata példátlan siker volt, tengernyi öröm, és még több remény. Muszáj folytatni." – fogalmazott Grecsó Krisztián.

Az esélyegyenlőség garantálása érdekében a nevezés idén is anonim. Így a szerzők valódi kilétére csak azt követően derül fény, hogy a zsűri kiválasztotta azt a húsz novellát, amelyeket az utazóközönség 2019 nyarán olvashat majd országszerte.

augusztus_1498649533.jpg

Fiatalokkal foglalkozó írószervezet társvezetőjeként tudom, hogy bármikor komoly tehetségek sétálhatnak be az ajtónkon. Éppen ezért mindig készen kell állnunk az újra, a meglepőre, a rendhagyóra, a zavarba ejtőre” – mondta Antal Nikolett, a Fiatal Írók Szövetségének társelnöke. Ő idén a zsűri tagja Korpa Tamás társelnökkel együtt, aki hangsúlyozta: „különösen nagy öröm, hogy a nyertes írásokkal rengetegen találkozhatnak, s a szövegek olvashatóak lesznek Magyarország városaiban.

A minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelmű novellákat május 1-ig lehet beküldeni. Egy szerző legfeljebb három, próza formátumú szépirodalmi alkotással nevezhet. A legjobbnak ítélt alkotás szerzője 300 ezer forintos pénzdíjban részesül, a második 200 ezer, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintot kap.
photo-1524492367108-d2f94fdd0db0.jpg

A verseny a JCDecaux mellett az Uni-ball tollak magyarországi forgalmazójának főtámogatói, valamint a Líra Könyv és az Athenaeum Kiadó támogatói tevékenységével valósulhat meg.

A novellaíró pályázat bővebb információi és a jelentkezés részletes feltételei ITT találhatók.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7814733921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása