Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Olvass bele a Menő Könyvek októberi újdonságaiba

2019. október 10. - Antalfy Krisztina

Még el sem pakoltam a nyári ruháimat, máris véget ért a szeptember, és kezdetét vette egy újabb őszi hónap. Bár szó se róla, az október is sok izgalmas pillanatot, csodaszép színeket, finom ízeket, meg persze remek könyveket tartogat számunkra. Gondolj csak a sütőtök illatára, a sütőtökös latte ízére, a nagy erdei sétákra, vagy a Menő Könyvek októberi újdonságaira. Van itt könyv a nők önbizalmáról, melyet  a BBC-kommentátor-tévériporter szerzőpáros írt, vagy itt van Nyáry Luca regénye, melyet egy tizenhat éves lány küzdelmes időszakát írja meg az édesanyja elvesztése után, de elutazhatunk Londonba is egy bájos  szerelmespárral, és folytatódik a Rosewood Krónikák-sorozat is. 

konyvajanlo_55.jpg

Katty Kay, Clarie Shipman: Az önbizalom kódja lányoknak
A lányok bármit elérhetnek, csupán önbizalomra van szükségük

Előfordult már veled, hogy azt kívántad, bárcsak lenne bátorságod, hogy kipróbáld magad egy új sportban, vagy fellépj egy színdarabban, esetleg hogy létrehozz egy állatvédő klubot, amiről már régóta álmodozol? Lehet, hogy a te listádon egészen más vágyak szerepelnek. Ahhoz, hogy mindezt elérd, egyetlen dologra van szükséged, és ez az: Önbizalom. Erőt ad, hogy megvalósítsd mindazt, amit akarsz.

1_17.jpg

A könyvben található rövid képregények, mókás listák, tesztek és igaz történetek abban segítenek, hogy megalkosd és használd a saját önbizalom-kódodat. Nemsokára olyan lány leszel, aki nem fél cselekedni, kockázatot vállalni és olyan nagy kalandokban részt venni, amiről korábban álmodozni sem mert volna.

A könyv két szerzője, KATTY KAY és CLAIRE SHIPMAN jó barátságban vannak, nyolc éve kezdtek el közösen könyveket írni. Katty a BBC News tudósítója. Claire, aki korábban tévériporter volt, most nyilvános beszédeket tart. Katty a férjével, négy gyerekével, két macskával és egy kutyával él, Claire a férjével, két gyerekével és sok-sok kutyával.

Fordította: Kertész Edina
Oldalszám: 312 oldal
Ár: 3490 Ft

Nyáry Luca: Vigyázat, törékeny!
A boldogságon nincsen lejárati dátum?

Zsófi tizenhat éves, a legjobb barátja a fülhallgatója, az érzelmek kikészítik és fogalma sincsen hogyan tovább. Az anyja halála óta hibás puzzle darabként tengődik, élete egy véget nem érő lejtő. Zsófi retteg attól, hogy mi várja az alján, éppen ezért úgy dönt, hogy nem is akarja megtudni és helyette inkább az életből kivezető utat választja. Ehhez azonban még el kell intéznie valamit: meg akarja magyarázni a húgának, hogy miért teszi ezt. Zsófi összeszedi életének minden olyan eseményét, amely ehhez a naphoz vezetett; félrecsúszott estéket, kísértő emlékeket és kisiklott barátságokat. Vajon törvényszerű egy ekkora tragédia után az összeroppanás, vagy elcsíphetők azok a pillanatok, amikor még van választás? A keserédes és realisztikusan durva jelentekben bővelkedő regény ezekre is választ keres.

139481550.jpg

Nyáry Luca első könyve kendőzetlenül mutatja be a depresszió legkeményebb arcait is. A Vigyázat, törékeny! nem csupán egy tehetséges fiatal szerző regénye, hanem korrajz és látlelet is, a szereplőké és a kamasz lété egyaránt. Rólad - Neked.

Sorozat: Rólad-Neked Könyvek
Oldalszám: 440 oldal
Megjelenés: 2019. október 10.
Ár: 3490 Ft

Catherine Rider: Csók Londonban
Szerelem angol módra 

London, egy héttel karácsony előtt. A 19 éves Jason Malone most először jár álmai városában. Ott akarja hagyni a jogi egyetemet, hogy színész lehessen. Az első lépés az úton az lenne, ha sikerülne ösztöndíjat szereznie a Royal Academy of Dramatic Artsra, de ahhoz el kell mennie egy meghallgatásra. Cassie Winternek elege van a színházból, a filmekből, meg úgy általában a színészkedésből. És ennek megvan az oka. Amikor Cassie és Jason összetalálkoznak A nyomorultak meghallgatásán, elhatározzák, hogy együtt fedezik fel Londont. Olyan meglepetések érik őket ez alatt a pár nap alatt, amilyenekre nem is számítottak.

139481551.jpg

Fordította: Nánási Yvette
Oldalszám: 304 oldal
Megjelenés: 2019. október 15.
Ár: 2990 Ft

Connie Glynn: Rosewood Krónikák 2.
A Hercegnő bevetésen a nagy sikerű A beépített hercegnő folytatása

Lottie Pumpkin átlagos lány, aki hercegnő szeretne lenni. Ellie Wolf hercegnő, aki átlagos lány szeretne lenni. Amikor a sors szeszélye folytán szobatársak lesznek a patinás Rosewood Hall magániskolában, szinte kínálja magát a lehetőség, és szerepet cserélnek. Közeli barátokként kezdik meg második évüket az intézményben, és a szerepüket is jól játsszák. Ám különös dolgok történnek az épületben. Tanulókat mérgeznek meg, és úgy tűnik, veszély fenyegeti őket Rosewood falai között.

139481485.jpg

Lottie és Ellie elhatározzák, hogy nyomára bukkannak a tettesnek. Ám lehet, hogy közelebb van a veszély, mint gondolják?

Sorozat: Rosewoodi krónikák
Fordító: Ruff Orsolya
Oldalszám: 392 oldal
Megjelenés: 2019. október 31.
Ár: 3490 Ft

További információ:
Menő Könyvek

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8715215806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása