Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Fenntartható tourok, exkluzív divatbemutatók

2019. november 25. - Antalfy Krisztina

Rekordszámú látogató a 11. Marie Claire Fashion Days-en

Idén is több ezren látogattak el hazánk legnívósabb divathétvégéjére, a Marie Claire Fashion Days-re, amelyen november 22–24. között, három nap alatt a legtehetségesebb ifjú magyar divattervezők fenntartható összeállításai kapták a főszerepet a Millenáris Parkban. A legismertebb hazai tervezők mellett két magyar divatiskola növendékei is feltűntek a színen, a hagyományokhoz hűen "Az év fiatal divattervezőjét" is megválasztották, Pásztor Anita és Zoób Katti exkluzív show-i pedig feltették az i-re a pontot.

img_8499.jpg

A pénteki sztárokkal tarkított szakmai napot követően, szombaton és vasárnap színesebbnél színesebb divatbemutatókat csodálhatott meg a divatkedvelő nagyközönség. A kifutón a 31 magyar tervezőn túl a KREA Design Iskola és a Budapesti Metropolitan Egyetem végzős hallgatói is bemutatták egyedi kreációikat, sőt lenyűgöző támogatói show-kat is láthattak az érdeklődők.

dscf0167.jpg

Szombaton a legismertebb és legelismertebb hazai tervezők hozták el az olvasóknak a 2020-as tavaszi–nyári kollekcióikat, amelyekkel mindenkit levettek a lábukról. Az Elysian újrahasznosított ökotextíliából készült bodyjaival és fürdőruháival, Varga Viktória a fehérben úszó Moszkva motívumaival ejtette ámulatba a divat szerelmeseit. Sármán Nóra romantikus ruhakölteményei a rituálét hívták életre, míg a NUBU letisztult, visszafogott, hivalkodástól mentes outfitjei mindennapi viseletre is alkalmasak. A Celeni inspirációjaként egy eldugott, századfordulón épült őrségi templom szolgált, Tomcsányi Dóra vintage ihletésű retró matracmintáival hódított, míg a nagy tervezők között idén debütáló Cakó Kinga Marokkót idéző kollekciójával varázsolt el mindenkit.

080_lds9228.jpg

Ahogy minden évben, úgy idén szombaton is díjazták 2019. legütősebb street style szettjeit, melyek közül a három legstílusosabb utcai viseletet a kifutón is megcsodálhatott a közönség. Az izgalmas megoldásokkal és egyedi kiegészítőkkel tarkított outfitek az őszi táj színeibe öltöztek a fiatal tervezők által. A szakmai díjat végül Kármán Odett vihette el, a Hungária Pezsgő különdíjasa Diós Fruzsina lett, míg a közönségdíjat Nagy Kinga nyerte el.

016_lds8240.jpg

Vasárnap délután a Marie Claire a Volvóval karöltve átadta Az év fiatal divattervezője pályázat díjait is a legötletesebb újrahasznosított alkalmi outfitek tervezőinek. A szakmai díjat ezúttal Károlyi Fanni Rékának ítélte a zsűri, a Volvo különdíját Vandornyik Andrea nyerte el, míg a közönségdíj nyertese Ferencz Karolina lett.

A szombati nap exkluzív showja Pásztor Anita különleges luxusanyagokból készült kreációja volt, az estélyik és koktélruhák mellett a márka új, menyasszonyi kollekciójának darabjai is bemutatkoztak. Vasárnap a Katti Zoób geometrikus és organikus formákat ötvöző kényelmes, hordható kollekciója megkoronázta a háromnapos divatünnepet.

182_lds0355.jpg

„Nagyon boldog vagyok, hogy az idei, immáron 11. Marie Claire Fashion Days-re ismét több ezren látogattak el a Millenáris Parkba – a gyönyörű napsütés ellenére. Az idei évben a fenntarthatóság és a divat összefonódása állt a divathétvége középpontjában, a kifutón megjelenő tervezőink kollekciói valamilyen módon mind-mind reflektáltak erre a fontos problémára, sőt a színpadkép, a nádas is a természetességet, természetközeliséget jelenítette meg. Nagy öröm volt újra találkozni az olvasóinkkal, és látni azt, hogy kiknek szerkesztjük hónapról hónapra a lapot, írjuk az online tartalmakat vagy épp gyártjuk a közösségi médiába a posztokat.

057_lds8878.jpg

Évről évre egyre több fiatalt vonz az eseményünk, akik szülőkkel, barátokkal tekintik meg a legújabb divattrendeket egy nagyszabású, egyedülálló divatshow-n. Jó érzés, hogy a tervezők minden évben fejlődnek, és akik most először mutatkozhattak be a Marie Claire Fashion Days kifutóján, mindannyian beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Köszönjük a 31 magyar tervezőnknek a kimagasló munkát, a két magyar divatiskolánk végzős növendékeinek a kollekcióikba fektetett energiát, gratulálunk a két pályázat győzteseinek is, akik rendkívül kreatív összeállításaikkal mindenkit levettek a lábukról. Hálásak vagyunk ezért az exkluzív hétvégéért az egész csapatnak, mindenki fantasztikusan teljesített, és ezt a népes vendégsereg értékelte is. Szinte egész nap foglaltak voltak a székek, estére pedig minden kiemelt bemutatóra teljesen megtelt a Millenáris Park" – mondja mosolyogva László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője.

Köszönöm, hogy elolvastál.
christine_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

 

Forrás: Just Creative

Fotó: Gregus Máté, Láng Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6215326172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása