Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Nem mindennapi mesék, nem mindennapi Nőkről

2019. december 06. - Antalfy Krisztina

Az álmok arra vannak, hogy megvalósítsuk őket

Kislány koromban imádtam az fiús dolgokat - ha egyáltalán van ilyen, hogy egy bizonyos tevékenység fiús, míg egy másik totál csajos. Gyakran fociztam, karácsonyra játék mozdonyt kértem hosszú, kerek sínpályával és kedvenc Batmobile kisautóm nélkül ki se tettem a lábam otthonról. Ennek ellenére mégis  olyan nő vált belőlem, aki rajong a divatért, a szép cipőkért, a képzőművészetért és a remek könyvekért. Az alábbi posztban el is hoztam két nagy kedvencemet, melynek címe talán elsőre kicsit megtévesztő lehet, holott legalább annyira szól a felnőttekhez, mint a gyerekekhez.

white_paper_photo_delicate_life_quote_facebook_post.jpg

Esti Mesék Lázadó Lányoknak 1-2.

Úgy vélem nem árt, ha vágyaink néha ellentétes irányba húznak bennünket, talán épp ettől tudunk idővel azzá válni életünk során, akivé válni szeretnénk. Nőként és férfiként ugyanis egyszerre lehetünk erősek - fára mászunk, autót vezetünk, sportolunk, matek versenyeken brillirozunk -, mégis érzékenyek - elsírjuk magukat a romantikus filmeken, vagy épp elolvadunk egy cuki kutyusos videón. Vágyhatunk kis dolgokra, de álmodhatunk hatalmas, grandiózus dolgokat is, a megvalósítása csak rajtunk múlik.

img_20191019_180711_503.jpg

Csupán azt kéne végre észre vennünk, hogy nincs túl nagy különbség a nők és a férfiak kvalitása között, hisz egy nőből is válhat tudós, űrhajós, vagy autóversenyző. A gond sajnos a gyerekkorunk óta belénk nevelt sztereotípiákkal van. Emiatt sok nő egész életében passzív, szorongó marad, cselekedeteit és döntéseit pedig az örökös önbizalomhiány vezeti, ami nem csupán magas elvárásokat, de extra korlátokat is teremt számára.

giphy_131.gif

Az Esti Mesék Lázadó Lányoknak című könyv azonban egy olyan választási lehetőséget mutat be a kislányok számára a gyönyörűen illusztrált híres asszonyokon keresztül, amely rávilágít arra a tényre, hogy bizony minden nőben ott rejlik az erő és a tehetség, csupán hinniük kell saját magukban.

 img_20191019_164602.jpg

A két könyvben szereplő rendkívüli nők többsége soha nem tapasztalhatta meg azt a szabadságot és támogatást, amit ma már a kislányok és a nők megélhetnek a mindennapokban; tanulhatunk, vezethetünk, ha úgy tartja kedvünk utazgathatunk szerte a világban, vagy minden erőnkkel a karrierünkre koncentrálhatunk.

Míg Ada Lovelace (matematikus), Amelia Earhart (pilóta), Ann Makosinski (feltaláló), Evita Perón (politikus) Frida Kahlo (festő) bármilyen okosak, zseniálisak, tehetségesek is voltak, - gyakran bántották és gátolták őket. Ezek a nők viszont nem torpantak meg a legnehezebb akadályok előtt sem, nem mentek vissza a konyhába és a sütő mellé, mert tudták, hogy céljaik elérése érdekében nem léteznek áthághatatlan akadályok. A problémát ők nem megoldatlan gondnak, hanem lehetőségnek látták.

73a11cc750985c13258949a5e8d607cc.jpg

kép

Bátor személyiségük és úttörő tevékenységük tökéletes példa arra, hogy a szépség és a tehetség bármilyen formában, színben, és életkorban utat tör magának. Így hát sose felejtsd el, neked is jogod van a boldog és teljes élethez, ha bárki mást mond, az hazudik!       

 A két könyvről:

A szerzőpáros, Elena Favilli és Francesca merőben újragondolja a mese műfaját. Száz és száz rendkívüli nő életét mondja el Virginia Woolf-tól Zaha Hadid-on át egészen Michelle Obamá-ig. Történetüket egy-egy portré teszi teljes egésszé, amelyeket a világ különböző országaiban élő grafikusnői készítettek.

Bárhol is élsz hát a világon, merj nagyot álmodni, tűzz ki célokat és soha se add fel!

További információ:
Móra Könyvkiadó

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2715339148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása