Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Csupán pár kattintás a jól megérdemelt pihenésig

2019. december 10. - Antalfy Krisztina

Az Athenaeum Kiadó karácsonyi ajánlata

A tél magában hordozza az ünnepek varázslatos hangulatát, a karácsonyi készülődés pedig otthonunk felékesítését, a karácsonyi menü beszerzését, az ajándékok megvásárlását és persze a lelki ráhangolódást Szentestére. Egy jó könyv azonban sokat segíthet, hogy a nagy rohanás közepette kicsit kiszálljunk ebből az őrületből, és átadjuk magunkat a valódi nyugalomnak. 

konyvajanlo_63.jpg

Lássuk az Athenaeum Kiadó karácsonyi ajánlatait!

Adam Kay / Mert szülni karácsonykor kell
Fordította: N. Kiss Zsuzsa

Adam Kay, a ma már Magyarországon is rendkívül népszerű exorvos komikus az Ez fájni fog című könyve után „karácsonyi különkiadással” jelentkezik. A szerzőtől megszokott módon, rövid csípős humorú naplóbejegyzések révén mulattat és gondolkodtat el egyszerre. Naplóbejegyzéseiből a munkája iránti elkötelezettség, a kezdő orvos parányi bizonytalansága, a méltatlan és sokszor megalázó helyzetekből magát frappánsan kivágó ember ereje, kitartása, és vérbő, nyelvi szinten is sziporkázó szellemesség süt át.

unnamed_9_2.jpg
Ár: 3699 Ft
Online megrendelhető itt.

***

Cecelia Ahern / Utóirat: Még most is szeretlek!
Fordította: Szieberth Ádám

Holly Kennedy biztonságos élete a feje tetejére áll, amikor „megtalálja” az Utóirat: Szeretlek Klub. A klub tagjait megihlette, amit Holly néhai férje, Gerry leveleiről hallottak, és ők is búcsúüzenetet akarnak hátrahagyni szeretteiknek. Megkérik az özvegyet, segítsen nekik.

unnamed_10_2.jpg

Holly egyvalamiben biztos: semmiképp nem hagyja magát visszarángatni mélységes gyászába, amelyen nagy nehezen túllépett. Hét évbe telt, mire újra összerakta és kitalálta magát, és szeretné tovább élni az életét. Ám rá kell döbbennie, hogy ha szeretünk valakit, mindig van még valami mondandónk…

Az Utóirat: Szeretlek! világsikerű könyv várva-várt folytatása.

Ár: 3999 Ft
Online megrendelhető itt.

***


André Aciman / Találj rám!
Fordította: Szigethy-Mallász Rita

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő Szólíts a neveden szerzője visszatér csodásan összetett lelkű szereplőihez, hogy évtizedekkel első találkozásuk után továbbkutassa, vajon hány különféle alakban is jelenhet meg a szerelem.

unnamed_11_1.jpg

Egyetlen közelmúltbeli regény sem beszélt olyan megrendítően a szerelem természetéről, mint André Aciman lenyűgöző könyve, a Szólíts a neveden. Legelső, 2007-es megjelenésekor Stacey D’Erasmo, a New York Times kritikusa, szerelmes levélnek, vallomásnak, különlegesen gyönyörű könyvnek” nevezte. Mintegy háromnegyedmillió eladott példány után pedig megszületett a később Oscar-díjjal is jutalmazott filmváltozat, amelyben Timothée Chalamet játszotta a kamasz Eliót, Armie Hammer pedig Olivert, a fiatal doktoranduszt, akivel egymásba szeretnek.

A Találj rám!-ban először Samuellel, Elio édesapjával találkozunk: épp látogatóba utazik Firenzéből Rómába a fiához, aki időközben sikeres zongoraművész lett. Egy fiatal nővel való véletlenszerű találkozása a vonaton fenekestül felforgatja az idős Sami terveit, örökre megváltoztatva életének hátralévő részét. Nem sokkal ezután Elio Párizsba költözik, ahol ő maga is találkozik valakivel, Oliver pedig, aki időközben családos ember és főiskolai tanár lett Amerikában, hirtelen azon kapja magát, hogy szeretne visszalátogatni Európába.

Aciman érzékeny szerző, egyetlen rejtett rezdülés, az érzelmek egyetlenárnyalatnyi változása sem kerülheti el a figyelmét, hiszen ezekből áll össze a szenvedély. A Találj rám! visszatér az egyik legnagyszerűbb kortárs szerelmi regény világába, tovább feszegetve a kérdést, elmúlhat e valaha az igazi szerelem?

Ár: 3999 Ft
Online megrendelhető itt.

 ***

Szurovecz Kitti / Az egyetlen ismerős arc

A huszonnyolc éves, hajdani pszichológia szakos Dorina rövidtávú memória zavarban szenved: csupán egyetlen napig képes az új ismerőseire és a friss élményeire emlékezni. Egy reggel azonban minden megváltozik: arra ébred, hogy emlékszik az előző este látott előadás főszereplőjére, Heltai Nolenre. Arra a szépfiúra, akit szakmai berkekben nem csak az egyik legígéretesebb tehetségként, de a legrémesebb hazug szoknyapecérként is jellemeznek, akit egy dolog érdekel igazán: a saját boldogulása.

unnamed_12_1.jpg

Azonban sekélyes világa a feje tetejére áll, amikor az amnéziás lány belép az életébe. Mindkettejük számára szédületes belső utazás kezdődik…

Meddig hordozhatjuk vérző lelki sebeinket büntetlenül? Képesek vagyunk-e a vélt vagy valós bűneinkért megbocsátani egymásnak – és elsősorban önmagunknak?

Szurovecz Kitti lélektani romantikus regénye ezekre a kérdésekre is keresi a választ. Az egyetlen ismerős arc a mélyre temetett emlékek és az elfojtott érzelmek hatalmának története.

Ár: 3999 Ft
Online megrendelhető itt.

***

Méhes Károly / Száguldó magyarok
Legendás pilótatörténetek

A Száguldó magyarok életrajzi és autósport-történeti könyv. Méghozzá négy magyar versenyző életét-sorsát olvashatják benne, azét a négy autósét, akik gyorsasági nagydíjon, Grand Prix-n indulhattak, vagy legalább megízlelhették, milyen egy királykategóriás autót vezetni. Mivel tehát nem sok ilyen magyar akadt a versenyautózás bő egy évszázada alatt, érdemes megbecsülni – és megismerni őket.

unnamed_13_1.jpg

Szisz Ferenc 1906-ban a Renault színeiben nyerte a sportág legelső Grand Prix-jét, a Francia Nagydíjat, így az ő nevével kezdődik az autósport története. Hartmann László az 1930-as években kis magánistállójának Bugattijával, majd Maseratijával próbálta felvenni a versenyt a nagy Mercedesek, Auto Unionok és Alfa Romeók ellen.

Kesjár Csaba az első ígéret volt, aki bekerülhetett volna a Forma–1-be, de csak három kör adatott számára 1987-ben, egy évvel tragikus halála előtt. Amit ő nem tudott beteljesíteni, az Baumgartner Zsoltra várt, aki végül első honfitársukként 2003–04-ben, előbb a Jordan, majd a Minardi csapat tagjaiként 20 nagydíjon indult, és 1 világbajnoki pontot szerzett.

A Száguldó magyarok eddig sehol nem publikált adatokkal, interjúkkal és fotóanyaggal igyekszik bemutatni a rajongóknak Szisz, Hartmann, Kesjár és Baumgartner pályafutását.

Méhes Károly (1965) irodalmi munkássága mellett harminc éve tudósít a Forma–1 világáról különböző napilapok és szakfolyóiratok hasábjain, illetve hazai és külföldi weboldalakon. 1998 óta 21 autóversenyzésről szóló könyve jelent meg, legutóbb egy Gilles Villeneuve életéről szóló angol nyelvű interjúkötet és a Scuderia Ferrari történetét feldolgozó album.

Ár: 4999 Ft
Online megrendelhető itt.

***

Vajda Pierre et al. / Barátok közt sülve-főve

„A főzés igazi közösségteremtő tevékenység. Ezt a könyvet azoknak szánjuk, akik hisznek ebben a közösségteremtő erőben, és szeretnek főzni barátok közt, barátoknak. Jó étvágyat kívánunk!”

unnamed_14_1.jpg

Ez nem csak egy szakácskönyv, ez egy gasztrokaland! Az olvasók belepillanthatnak a szereplők igazi életébe és étkezési szokásaiba. 20 ínycsiklandó egyéni recept, amely az ismert díszletek között készül el. Olyan receptek kerültek a 160 oldalas képeskönyvbe, amelyek a népszerű színészek számára valamiért különlegesek. És minden recepthez tartozik egy személyes történet exkluzív, sosem látott fényképpel.

A Barátok közt sülve-főve sztárjai: Aradi Balázs, Ábrahám Edit, Bátyai Évi, Bereczki Gergő, Csomor Csilla, Domokos Laci, Fodor Zsóka, Gombos Krisztián, Görgényi Fruzsi, Gyebnár Csekka, Karalyos Gábor, Kardos Eszter, Mérai Kata, Nagy Alexandra, Pásztor Virág, R. Kárpáti Péter, Som-Balogh Edina, Szilágyi Zsuzsi, Tihanyi Tóth Csaba, Varga Izabella, Várkonyi András

A kérlelhetetlen gasztrokritikus, Vajda Pierre ezúttal nem értékeli a fogásokat, hanem hozzásegíti a Barátok közt sztárjait ahhoz, hogy az elérhető legtökéletesebb ízvilágot találják meg kedvenc fogásaik számára.

Ár: 4999 Ft
Online megrendelhető itt.

***

Vámos Miklós / Jánoska és a Farkas

Adva van egy regény, 2007-es. Egy házasságot akartam vele megmenteni. Nem sikerült. Emiatt, s más okokból most némiképp átírtam és húztam belőle.

unnamed_15_1.jpg

(Kár, hogy a múltunk viszont picit se javítható.) A régi címből (Utazások Erotikában – Ki a franc az a Goethe?) kiszerettem, újat kapott: Jánoska és a Farkas. Tudom, szokatlan megoldás, de… hátha szerencsét hoz. Gőte János Farkas valószínűleg helyeselné.

Ár: 4499 Ft
Online megrendelhető itt.

***

Örülnél, ha az ünnepek alatt ágyba kapnád a reggelit, vagy két napig a kedvenc ételedet főznék?

Egy apró meglepetés karácsonyra tőled/neki – és magadnak is! Ajándék Jánoska és a Farkas élménykuponok. Vámos Miklós Jánoska és a Farkas című regényével szeretteidnek az olvasás örömét és idejét adva, magadnak pedig humoros élményeket is ajándékozhatsz!

unnamed_16_1.jpg

Rendeld meg online a lira.hu oldalán Vámos Miklós Jánoska és a Farkas című regényét, és mi a könyv mellé ajándékba adunk egy 16 darabból álló élménykupont, amit tetszés szerint beválthattok annál, akit megajándékoztok a kötettel. Ha „hagyod” olvasni megajándékozottadat, akár két napig a kedvenc ételeidet főzi cserébe, vagy ágyba is kaphatod a reggelit! A kuponok a regény szórakoztató pillanatait is felidézik játékosan.

Az akció időtartama: 2019. december 2-16-a között a lira.hu oldalán!
Ne maradjatok le Jánoska mókáiról és a meglepetésekről!

Nézd meg a további kínálatot itt:
https://www.lira.hu/karacsony2019

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9615348038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása