Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Remek könyvek a januári hideg ellen

2020. január 02. - Antalfy Krisztina

Íme az Athenaeum Kiadó előrendelhető januári kötetei

Bízom benne, hogy máris túltetted magad a 2019-es év lezárásán, és a januári tervezgetéseket hamarosan megvalósult célok követnek. Addig is, feltöltődésként végy magadhoz egy jó könyvet és add át magad az újév örömteli pillanatainak. Mert bár még szinte az óév és az újév határán állunk, a könyvkiadók máris jobbnál-jobb könyvekkel rukkoltak elő számunkra. Jó olvasást!  

boldogsag_1_1.jpg    

Marcia és Thomas Mitchell: Egy kém az iraki háború ellen
Fordította: Szieberth Ádám

A könyv alapján készült film Keira Knightley főszereplésével hamarosan a mozikban.
Semmi nem veszélyesebb az igazságnál!

Katharine Gun, a brit titkosszolgálat munkatársa egy nap nehéz döntést hoz: szigorúan bizalmas információt juttat el a sajtónak egy amerikai–brit kémakcióról, amelynek célja, hogy megszerezzék az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazását a 2003-as iraki invázióhoz.

unnamed_9_3.jpg

A könyv megírását alapos kutatómunka előzte meg, a szerzőpáros pedig lehengerlően meséli el ennek a bátor fiatal nőnek a történetét. A történet alapján készült filmet KeiraKnightley főszereplésével várhatóan a hazai mozikban is bemutatják.
„Katherine Gun az emberiesség hőse” (Sean Penn)

Terjedelem: 296 oldal
Ár: 3999 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 08.
Előrendelhető itt

Oyinkan Braithwaite: Hugicám, a sorozatgyilkos
Fordította: Szieberth Ádám

A BOOKER-DÍJ 2019 döntős regénye vérbeli sötét komédia Afrikából arról, hogy a vér nem válik vízzé, hiszen sűrűbb annál – és nehezebben jön ki a szőnyegből…

unnamed_10_3.jpg

Amikor egy este a húga, Ayoola kétségbeesett telefonja szakítja félbe a vacsoráját, Korede már tudja, mit várnak tőle: fehérítőszert, gumikesztyűt, kötélidegzetet és erős gyomrot. Ayoola ugyanis immár a harmadik pasiját intézte el „önvédelemből”, így Korede immár harmadszor takaríthat az ő halálosztó kishúga után. Alighanem a rendőrséghez kéne fordulnia, hiszen ezt diktálja a nigériai férfinép jól felfogott érdeke, de hát ő szereti a húgát, és, ahogy mondani szokás, első a család. Legalábbis addig, amíg Ayoola össze nem jön az orvossal, akivel Korede nővér együtt dolgozik a kórházban. Hiszen Korede már régóta szerelmes a doktorba, és nem szeretné úgy viszontlátni, hogy kés áll ki a hátából. De ha az egyiket meg akarja menteni, a másikat fel kell áldoznia…

Terjedelem: 280 oldal
Ár: 3999 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 09.
Előrendelhető itt.

Park Dzsó-Szuk, Jon Szang-Ho: Vonat Puszánba – Zombiexpressz
Fordította: Németh Nikoletta

„Apa, ugye mindig velem leszel?”
A környezete által munkamániásnak, vérszívónak titulált alapkezelő, Szogu vonatra száll kislányával, hogy Puszanban találkozzon a volt feleségével. Egy azonosítatlan vírus terjedt el országszerte. Fertőzött emberek özönlik el az utcákat, akik megharapnak mindenkit, akit érnek, és elszabadul a zombijárvány. Szogu próbálja eljuttatni kislányát az egyetlen biztonságos városba, Puszánba.

unnamed_12_2.jpg

Könyv egy apa kétségbeesett küzdelméről, akinek minden vágya, hogy megvédje lányát a Szöulból Puszánig tartó vonatút alatt. A kultikussá vált koreai zombihorrorfilm regényesített változata végre magyarul!

Terjedelem: 224 oldal
Ár: 3699 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 13.
Előrendelhető itt.

Fayer Sándor: Ördögi kör

Az Ördögi kör katonai miliőfestése és szakmai fordulatai meggyőzhetnek minket arról, hogy Fayer Sándor története nem pusztán fikció. Ezt a regényt olyasvalaki írta, aki a közeget úgy ismeri, mint a tenyerét: benne mozog, évtizedeken keresztül erről szóltak a mindennapjai.

unnamed_13_2.jpg

Főhőse, Tamás, ez a folyton bunyókba keveredő karrierkatona mindent megtesz azért, hogy a világ ne változtathassa meg. Csakhogy Afganisztán megcsavarja az embert… egy borzalmas élmény hatására Tamás rájön, ő amerikaivá akar lenni, célja a legendás Delta Force. De persze a mondás itt is áll: „Vigyázz, mit kívánsz!” Tamást újra és újra Afganisztánba vezénylik, s immár a tengerészgyalogság színeiben, és számot kell vetnie azzal, hogy immár egyetlen tizedmásodpercre sincs biztonságban az élete.

„Lecsupaszított, de rendkívül hatékony, olvasmányos a forma, pont amilyennek lennie kell, mert ebben a könyvben egy hasonló lendülettel megélt életről van szó. Többek közt ettől lesz az Ördögi körből az egyik legérdekesebb idén megjelent magyar regény.”

Terjedelem: 224 oldal
Ár: 3999 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 14.
Előrendelhető itt.

Eddy de Wind: Auschwitz, végállomás
Egy túlélő naplója a haláltáborból
Fordította: Alföldy Mari

Eddy de Wind zsidó orvos önként jelentkezett abba a hollandiai gyűjtőtáborba, ahová édesanyját deportálták. Azt remélte, hogy így az asszonyt meg tudja menteni Auschwitztól, de tévedett. A táborban megismert szerelmével együtt 1943-ban őt is a haláltáborba vagonírozták.

unnamed_15_2.jpg

Amikor a szovjet hadsereg közeledésének hírére a nácik 1944-ben elindították Németország felé az erőltetett meneteket, Eddy elrejtőzött, és a felszabadulás után ott maradt Auschwitzban ellátni a betegeket. Keresett egy ceruzát és egy jegyzetfüzetet, és írni kezdett.

Könyve a legelső Auschwitz-beszámolók egyike, amelyet a csak nem sokkal korábban átélt borzalmak és maga a nyers valóság tesz átütő erejűvé. Jelenlegi ismereteink szerint ez az egyetlen memoár, amelyet teljes egészében az auschwitzi haláltáborban írtak.

De Wind kötete először 1946-ban jelent meg, hogy aztán hosszú évekkel később, a tábor felszabadításának 75. évfordulójára, 2020-ban nemcsak hollandul, de számos más nyelven, így magyarul is napvilágot lásson. Az eredeti holland kiadás szószedettel, térképpel és a leszármazottak, valamint a fordító utószavával bővült. A kötetet a család archívumából származó képanyag illusztrálja.

Eddy de Wind (1916–1987) zsidó származású orvos és pszichiáter. Ő volt az utolsó, aki zsidóként orvosi diplomát kaphatott a hollandiai Leiden Egyetemen. A westerborki gyűjtőtáborban ismerte meg Friedelt, akit a táborban feleségül is vett. Mindkettejüket deportálták Auschwitzba. De Wind 1945 nyarán tért vissza Hollandiába, ahol újra találkozhatott szerelmével. A háború után elvégezte a pszichiáter szakot. Pszichoanalitikusként a súlyos háborús traumák kezelésére specializálódott. Már 1949-ben megjelenik a témában írt alapműve, a Szembenézés a halállal, amelyben először írja le a koncentrációstábor-szindrómát.

Terjedelem: 224 oldal
Ár: 3999 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 21.
Előrendelhető itt.

Vámos Miklós: Hetvenkedő

Nagyjából húsz éve írok limerickeket, és ezekben az ötsorosokban fejezem ki a lehető legrövidebben bánatom és örömöm, azaz önmagamat. Egyszer csak mi történt? Hetven lettem. Szóval, itt az ideje, hogy hetvenkedjem. Bocs a szóviccért, de tényleg.

unnamed_18_1.jpg

Megkértem Szabó T. Anna költőt, hogy az általam kiválogatott ötsorosokból (ez a készlet negyven százaléka) jelölje meg azokat, amelyeket kihagyna. Ő ehelyett visszaimádkozni akart néhányat. Nem hagytam. Előszavából idézek, pirulva:

„Nagy kincs az ilyen, magas színvonalából soha nem engedő író, akit még életében megért és szeret a nagyközönség, akinek gyógyírként, ajándékba is megveszik és boldogan ajánlják a regényeit… Az új Vámos-könyv azért is nagy dobás, mert legjobb tudomásom szerint példátlan vállalkozás: nemcsak a magyar limerick történetében lesz fontos lépés, de az egész műfajba hoz új színt azzal, hogy önéletrajzi, mondhatni lírai limerickeket sorakoztat a klasszikus limerickek mellé, és egy teljes köteten át variálja és teszi izgalmassá a versformát.”

Terjedelem: 152 oldal
Ár: 4499 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 27.
Előrendelhető itt.

Bíró József: Akvarisztika kezdőknek

Egy szépen, szakszerűen beüzemelt, hozzáértően gondozott akvárium igazi ékszere a lakásnak. Minden akvarista megtapasztalja azonban, hogy a növényes akvarisztika bizony némi elméleti felkészültséget és rengeteg tapasztalatot kívánó hobbi. A magyar könyvpiac egyik nagy hiánya volt egy átfogó, naprakész, friss, gyakorlati szempontú, rendszerezett akvarisztikai kézikönyv, amely a kezdőt is átsegíti minden nehézségen, ugyanakkor a haladó akvaristának is hasznos információt tartalmazhat.

unnamed_20_1.jpg

A szerző a Low Tech Akvakertész Közösség alapítója és vezetője, hazánk egyik legismertebb akvaristája, aki már eddig is rendszeresen és szívesen segített akvaristatársainak a krízisek kezelésében, az akváriumi növénygondozás alapvető biokémiai összefüggéseinek megismerésében és a gyakorlati fogások elsajátításában. Az Akvarisztika kezdőknek című, gazdagon illusztrált kézikönyv minden akvarista bibliája, amely az akvárium tervezésétől a megfelelő fajok kiválasztásán át egészen a növényes akváriumok napi üzemeltetési gyakorlatáig vezeti az olvasót. A könyv könnyen áttekinthető, rendszerezett tudást biztosít mindenkinek, aki úgy dönt, hogy ezzel a csodálatos hobbival szeretne foglalkozni.

Terjedelem: 224 oldal
Ár: 4299 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 30.
Előrendelhető itt.

További információ:
Athenaeum Kiadó

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7615395498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása