Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Maradj otthon és közben utazd be a világot az Emirates séfjeivel!

2020. április 08. - Antalfy Krisztina

Húsvéti gasztrotúra a világ körül

Maradj otthon és közben utazd be mégis a világot! - az Emirates séfjei kulináris világkörüli útra invitálnak mindenkit, aki a járvány miatt kénytelen otthon maradni, de már nagyon vágyik az utazásra. A légitársaság séfjei az ideális háromfogásos menü titkát viszik azok konyhájába, akik lélekben most is világot járnak, és valami igazán különlegeset szeretnének főzni húsvétkor.
91479679_2705462599563472_3582348121838977024_o.jpg

Előétel: közel-keleti fűszeres lencse

A Közel-Keleten a lencse és más hüvelyesek a legelterjedtebb táplálékok közé tartoznak. Ezért előétel gyanánt Said El Alam, az Emirates séfje hagyományos arab lencselevest ajánl. 

“A sokféle fűszernek köszönhetően a leves hamisítatlanul egyedi ízt kap, mely az Öböl valamelyik híres, egzotikus fűszerpiacára repít” – magyarázza Said a receptről, amely egyszerűségénél fogva még azok számára is ideális indulás a kulináris körútra, akik csupán ismerkednek a konyhával. // 
Az elkészítést bemutató videó itt található:

Főétel: Bárány vagy csirke biryani Indiából

Főételként az Emirates séfje, Ravi Nage Indiába kalauzolja el az otthon utazókat, és egy hagyományos fogás, a bárány biryani joghurt raitával elkészítését mutatja meg: „A tipikus indiai fűszerek, mint a kardamom e varázslatos ország hatalmas fűszerültetvényeihez, a Kerala és Tamil Nadu között elterülő Kardamom-dombság lankáira repítenek el minket” – ígéri a séf. A főfogás elkészítéséről készült videó itt nézhető meg. Aki nem tud bárányhúst szerezni, csirkemellből is ugyanolyan mennyei fogást tud varázsolni.

Desszert: édes kísértés Európából

Végül, de nem utolsó sorban, a desszertnek mindig helye van. Mi több, egyes séfek állítják, hogy a desszert a menü legfontosabb része. Az Emirates német séfje, Udo Leick édes palacsintát ajánl almakompóttal. Ez a Németországban és Svájcban több néven ismert serpenyős fogás minden korosztály körében igen népszerű, és nemcsak desszertként, de főételként is fogyasztják. „A mennyei almás, krémsajtos és mazsolás tölteléket kóstolva azonnal Párizs valamelyik lassú kis kávézójában, esetleg egy dél-németországi vagy Svájci hegyvidéki faházban érezzük magunkat” – mondja Udo lelkesen. A finomság elkészítését ez a videó mutatja be.

photo-1464219551459-ac14ae01fbe0.jpg

Ezek a nemzetközi fogások csakúgy, mint az Emirates gépein felszolgált többfogásos gourmet menük – amelyeket mindig az aktuális úti célnak megfelelően állítanak össze és helyi alapanyagokból készítenek – az Emirates szakácskönyveiből származnak. A légitársaság évi több mint 110 millió menüt szervíroz utasainak 12450 különböző recept alapján. Az Emirates séfjei az egyszerű, de remek ételekben hisznek, a friss alapanyagokból készülő és minőségükben verhetetlen fogásokat havonta változtatják.

A YouTube-on elérhető Emirates Food Channel a fedélzeti menük elkészítésének kulisszatitkaiba avat be. Az epizódok sorban ismertetik a menük kidolgozásának menetét, ahogy a hozzávalók felkutatásának és beszerzésének mikéntjét is.

Az Emirates-ről

1985-ös megalapítása óta több mint 500 nemzetközi díjjal ismerték el az Emirates Airline azon törekvését, hogy páratlan minőségű szolgáltatásokat nyújtson. A légitársaság gyorsan és folyamatosan növekszik – átlagosan évi 20 százalékot meghaladó ütemben –, és az elmúlt 25 évben folyamatosan nyereségesen működött. Pénzügyi szempontból önfenntartó és független. Az Emirates a 2018-2019-es pénzügyi évben 58.6 millió utast szállított, és 0.2 milliárd dollár adózás utáni eredményt ért el.

91394316_2705461779563554_2469891355258650624_o.jpg

Az Emirates központja Dubajban működik, a világ azon néhány városának egyikében, amely a „Nyitott Égbolt” szabályozást követi, és több mint 120 légitársaságnak biztosítja a szabad és tiszta versenyt. A 270, egytől-egyig széles törzsű repülőgépből, köztük 11 teherszállító gépből álló flottája a világ legfiatalabbjai közé tartozik. Az Emirates 214 új repülőgépének leszállítása folyamatban van.

Az Emirates járatai 157 célállomásra repülnek, a világ 83 országában; Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, a Közel-Keleten, Afrikában, az indiai szubkontinensen és az Ázsia-Csendes-óceáni térségben.

92347580_2722075291235536_7706512329482960896_o.jpg

Az Emirates code-share megállapodást kötött a következő légitársaságokkal: Air Malta, Air Mauritius, Alaska Airlines, Bangkok Airways, Copa Airlines, Flybe, flydubai, Japan Airlines, Jetblue Airways, Jetstar Airways, Jetstar Asia, Jetstar Pacific, Korean Air, LATAM Airlines Brazil, Malaysia Airlines, Qantas, Siberia Airlines, South African Airways, TAP Portugal, Thai Airways International, TGV Air (SNCF), WestJet, Linhas Aéreas Inteligentes S. A. (GOL); valamint a Trenitalia vasúttársasággal.

Az Emirates Airline része az Emirates SkyCargo és a Destination & Leisure Management (D&LM), amely a Wolgan Valley Resort & Spa-t, az Emirates Holidays-t, az Arabian Adventures-t és a Congress Solution International-t működteti. A légitársaság az Emirates Csoport tagja, amely magába foglalja a dnata, a Mercator, a Transguard és az EmQuest társvállalatokat.  

További információ:
www.emirates.com

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3915612280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása