Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

10 csinos összeállítás MACKÓNADRÁG helyett

2020. április 23. - Antalfy Krisztina

Otthon önmaguk lehetünk, és ez most hatványozottan igaz erre az időszakra. A négy fal között nem kell odafigyelnünk a külsőnkre, a sminkünkre, a frizuránkra, azon sem kell kattogjunk a ruhásszekrény alatt, hogy miben induljunk el reggel dolgozni. DE! Ok, hogy nem kell kiöltöznünk a reggeli kávénkhoz, azért nem árt ha nem flangálunk minden nap kinyúlt melegítőben és lyukas pólóban, különben egyik nap csak azt vesszük észre, hogy egyre jobban kiábrándulunk önmagunkból.
feher_bluzt_18.jpg

Én legalább is úgy vagyok vele, ha minden nap a kajafoltos felsőm, kinyúlt mackónadrágom, kócos fejem és smink nélküli tükörképem néz vissza rám, szép lassan kiszáll belőlem minden motiváció. Persze egyfelől rettentő kényelmes tud lenni a melegítő-itthonka kombinációja, másfelől egy idő után iszonyúan elhanyagoltnak érzem magam, ami nem tesz jót sem a testemnek, sem a lelkemnek, a nőiességemről már nem is beszélve.

Nincs mit tenni, megjelenésem gyakran kihatással van a hangulatomra…

photo-1558478551-1a378f63328e.jpg

Másrészt, ha reggel ugyanabban az időben ébredek, mint a koronavírus kirobbanása előtt, ugyanúgy felöltözök valamilyen szép, csinos, tavaszias ruhába, sokkal motiváltabb, produktívabb vagyok. Ugyanakkor, amikor egész nap pizsiben, köntösben bóklászok a házban, csak lustálkodok és otthonom egyik sarkából a másikba heveredek le, aznapra bizony nálam ugrott a munkakedv és a kreativitás.

Ellenben egy csinos összeállítás képes feldobni a hangulatomat, így én is máshogy állok a munkához  – arról nem is beszélve, hogy egy-egy videókonferencia, váratlan látogató előtt sem kell takargatnom a kinyúlt felsőmet és a kócos hajamat...

2c19c6810138eb4d63c8c5a7198d122e.jpg

Természetesen senki nem várja el Tőlünk, hogy szűk ruhában és egy 10 cm-es tűsarkúban üljünk otthon egész nap, várva a futárt, a kukást, a matektanárt, vagy épp az esti meetinget, de olyan jól esik néha kiöltözni, szép sminket varázsolni, belőni a frizurát és csak úgy elégedetten nyugtázni magunknak a tükör előtt, hogy ez bizony egy remek nap lesz.

Ma már nem túl előnyös választás otthonra a kinyúlt, ócska, agyonhasznált ruha, gondolván a négy fal között legfeljebb kedvesünk, szüleink és a gyerekeink láthatnak. Azonban a nő és a férfi igénye a szépre otthon is érvényes, sőt talán ugyanolyan fontos, hogy a családtagok, a párok egymás előtt se mutatkozzanak elhanyagoltan, lomposan, igénytelenül.

"Hová vezetne ez?"

Gondolj csak bele, ha már eleve felöltözve, ápoltan, egy alap sminkkel indítod a napot, amikor napközben váratlanul vendég, futár, postás érkezik, nem kell kapkodnod egy szebb ruháért, hajgumiért vagy fésűért. Tudom, a készülődés időt vesz el, de szerintem az otthon töltött napok ideje alatt sem kéne borzosan, izzadtan, szedett-vedett holmikban végezni a dolgunkat... plusz, egy természetes smink, na meg egy rég elfeledett ruha kiválasztása is remek időtöltés tud lenni a szürke hétköznapokon. 

#1 Fehér

fotojet_273.jpg

kép1/2/3

# Fekete

fotojet_274.jpg

kép 1/2/3

# Kék

fotojet_1_33.jpg

kép 1/2/3

# Zöld

fotojet_275.jpgkép 1/2/3

# Piros

fotojet_276.jpgkép 1/2/3

# Rózsaszín

fotojet_277.jpg

kép 1/2/3

# Sárga

fotojet_278.jpg

kép 1/2/3

Remélem tudtam segíteni pár ötlettel, amiből kedvedre inspirálódhatsz majd a mindennapokban...

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5815616724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása