Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Amit soha nem mertél megkérdezni a NETFLIX-ről

2020. május 07. - Antalfy Krisztina

2020 első negyedévében világszerte 16 millió új tag csatlakozott a Netflix-használók családjába, ez több mint duplája a várakozásoknak. A Netflix kifejezetten felhasználóbarát felületeit bárki könnyedén tudja használni, ami tavaly ősz óta magyar nyelven is elérhető. A feketeöves netflixnindzsák azonban olyan trükköket is ismernek, amelyekről a többség még csak nem is hallott. Válogatásunkban igyekeztünk az alapoktól indulva néhány olyan praktikát is bemutatni, melyekkel fel lehet vágni a család, vagy akár a barátok előtt.

photo-1522869635100-9f4c5e86aa37.jpg

Mindenkinek vannak kedvencei

Minden Netflix fiókhoz öt különböző profilt állíthatunk be, így a család összes tagja kaphat sajátot. Apróságnak tűnhet, de igenis sokat számít, hogy az aktuális kedvenc karakterünk vagy sorozatjelképünk lehessen a profilképünk. A Netflixen száznál is több egyedi kép közül választhatunk, ezeket bármikor lecserélhetjük, ha találtunk a személyiségünkhöz még jobban illeszkedő karaktert. Így még könnyebb megkülönböztetni az egyik felhasználót a másiktól.

Mivel minden profilnak egyedi jellemzői és filmajánlója van, érdemes elgondolkozni azon is, hogy létrehozzunk-e olyat, amit akkor használunk, ha közösen filmezünk. Ha például egy pár egyik tagját a szuperhősök, a másikat a romantikus drámák hozzák lázba, míg közösen inkább vígjátékokat néznek, minden profilban ideális ajánlásokat kapnak a Netflixtől a nézési előzmények alapján, ha különválasztják ezeket. Lehetőség van gyerekfiókokat is létrehozni, ezekben beállítható a korhatár, szabályozható, hogy milyen tartalmak jelenhetnek meg egyáltalán. Ehhez kapcsolódóan érdemes megemlíteni, hogy lehetőség van arra, hogy a felnőtt fiókokat PIN kóddal védjük, így még véletlenül sem keverednek a kicsik olyan tartalmak közelébe, amelyek nem nekik készültek. A katalógus böngészése során a megnézésre váró filmeket, sorozatokat a saját listára is felvehetjük, így könnyebb őket utólag megtalálni.

Lassítható élmény

Sokan szeretik, ha bele tudnak kukkantani a filmekbe megnézés előtt. Nekik találta ki a Netflix a rövid előzetesek automatikus lejátszása funkciót, ezzel a menüből elérhető az ajánló. Mások viszont azt mondják, ez nem nekik való, épp ezért a beállításokban ez a funkció profilonként letiltható. Ugyanez a helyzet a sorozat következő epizód automatikus lejátszásával is, sorozatmaratonokhoz ideális, ha viszont szorít az idő, vagy nem akarjuk túl gyorsan habzsolni a részeket, akkor ki is kapcsolható.

Az alapértelmezett feliratozási beállítások szintén profilonként finomhangolhatók, azt viszont kevesen tudják, hogy a felirat mérete, betűtípusa, háttere is változtatható. A rejtett menüből elérhető opciók három betűméretet, hét betűtípust, háttereket, árnyékokat és színeket is rejtenek. Érdemes vele megismerkedni, ezzel nemcsak kényelmesebbé tesszük az olvasást, de garantáltan meglepjük a legtöbb barátunkat is.

Konyhapulttól a parkolóig

A Netflix okostévén és okostelefonon, táblagépen, számítógépen és konzolon is használható. Ez hatalmas szabadságot ad a kezünkbe, sőt okostelefonra és táblagépre az egyes filmek, sorozatok le is tölthetők, így utazás közben sem kell lemondani kedvenc sorozatainkról, ráadásul az adatforgalom miatt sem kell aggódni. Az intelligens letöltés funkcióval a készülékünk tárhelyét sem terheljük feleslegesen, sorozatok esetén a megnézett epizódok automatikusan törlődnek, míg az újakat Wi-Fi kapcsolat esetén automatikusan letölti számunkra az applikáció.

Kincskeresés a Netflixen

Nem csak titkos menüpontok, de rejtett kategóriák is vannak a Netflixen. Sok felnőtt szereti például az animációs filmeket: ha nem akarjuk, hogy válogatás közben a kicsiknek készült alkotásokat is kerülgetni kelljen, akkor az „Animációk felnőtteknek” kategóriát kell kiválasztani. A netflix.com/browse/genre/KÓD formátumban, ahol a kategória kódja 11881. Akik imádják a szatírát, a 4922-es kóddal érhetik el a kategória legjobbjait. Ha valami európaira, vagy kifejezetten hazaira vágyunk, az 5254-es kategóriában magyar, illetve kelet-európai filmek közül válogathatunk. A hazárdjátékosok tippre is próbálkozhatnak a 4-5 számból álló kategóriák kitalálásával, izgalmas játék lehet „félvakon” filmet választani estére.

A magyar kedvencek

A Netflix felülete magyarul is elérhető, és egyre több tartalom kap magyar feliratot és szinkront. A Netflix nemrég bevezetett új funkciójának köszönhetően pedig az is megjelenik, hogy mely filmek most a magyarok kedvencei. Jelenleg az első helyen a Michael Jordanról szóló dokusorozat áll – „Michael Jordan - Az utolsó bajnokságig” –, második az „Én még sosem” tinikomédia, a dobogó legalsó fokán pedig a spanyol sikersorozat, „A nagy pénzrablás” található.

A teljes TOP 10 lista:

  1. Michael Jordan - Az utolsó bajnokságig
  2. Én még sosem
  3. A nagy pénzrablás
  4. Ellenállhatatlan kísértés
  5. Tyler Rake: A kimenekítés
  6. Érkezés a sötétségbe
  7. Hollywood
  8. A felhők fölött három méterrel (sorozat)
  9. Ha tudnád
  10. Rick és Morty

Ha nem tudod, mivel kezdd a netflixes pályafutásod, válassz egyet a listából! Garantáltan nem fogsz csalódni!
unnamed_74.jpg
unnamed_1_39.jpg

A Netflixről

A Netflix a világ vezető internetes szórakoztató szolgáltatása, amely 190 országban több mint 182 millió előfizető számára kínál filmeket, tévésorozatokat és dokumentumfilmeket nagy választékban és számos nyelven. Az előfizetők korlátozás nélkül tekinthetik meg a tartalmakat, bármikor és bárhol, bármilyen internethez csatlakozó, képernyővel rendelkező eszközön. Az előfizetők emellett bármikor elindíthatják, megállíthatják és folytathatják a tartalmak megtekintését – reklámok és hűségidő nélkül.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4315681444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása