Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Idén is várnak a Szlovén Filmnapok

2020. szeptember 09. - Antalfy Krisztina

A hagyományoknak megfelelően idén is a budapesti Toldi mozi ad otthont a Szlovén Filmnapoknak. Egy hónap múlva, 2020. október 8. és 10. között a magyar közönség három kortárs szlovén alkotást tekinthet majd meg, köztük az idei Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert A gesztenyeerdők meséi című alkotást, valamint a Frenk vagyok című filmet, melyben a Martin Scorsese-vel is forgatott Katarina Časbriliáns alakítást nyújt. Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a Budapest Film Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.

dd.jpg

Egy hónap múlva, 2020. október 8. és 10. között rendezik meg az immár ötödik Szlovén Filmnapokat.A magyar közönség idén három kortárs szlovén alkotást tekinthet majd meg.

Gregor Božič A gesztenyeerdők meséi című, költői szépségű filmje – mely az idei Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert - a második világháború után játszódik, mikor sokan kényszerültek elmenekülni az otthonukból.

storieschestnutwoods1.jpg

Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotásában Frank gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frank megtudja, apja ki is volt valójában .Eközben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Franket szerette. A Martin Scorsese-vel is forgatott Katarina Čas briliáns alakítást nyújt Ines szerepében.

7-polsestra_ursapremik_final.jpg

Végül Damjan Kozole számos nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt Féltestvér című filmjének középpontjában is egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll.

Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a Budapest Film Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4216195892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása