Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Egy hét múlva jön a Szemrevaló Filmfesztivál

2020. szeptember 24. - Antalfy Krisztina

2020. október 1-8. között rendezik meg Budapesten a Szemrevaló Filmfesztivált. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete immár kilencedik alkalommal ad ízelítőt a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Október 1-4. között a Művész moziban vetítik a német nyelvű filmtermés legjavát. A járványhelyzetre való tekintettel a vetítések után online közönségtalálkozókat szerveznek. Október 5-8. között az érdeklődők a Távmoziban (online) is megtekinthetik az alkotásokat.

_2019_sommerhaus_eone_germany_foto_stephanie_kulbach_berlinalexanderplatz_web-1.jpg

A Távmozi az egész ország területéről elérhető.Október 2-5. között Debrecenben, október 6-9. között Szegeden, október 14-17.között pedig Pécsett vetítik majd a filmeket. Jegyek elővételben már kaphatóak. A Szemrevaló Filmfesztivál nyitófilmje Burhan Qurbani rendező feszes tempójú, mai társadalmi kérdéseket feszegető mozija. Október 1-jén 19 órakor vetítik a budapesti Művész moziban a21. századba helyezett, sűrű atmoszférájúBerlin, Alexanderplatz-ot, mely az idei Berlinale egyik versenyfilmje volt.

Albrecht Schuch a filmbeli Reinhold megformálásáért és a Kontroll nélkül-beli alakításáért megosztva nyerte el a német Oscar-díjnak is nevezett Lola-díjat 2020 tavaszán. Alfred Döblin 1929-ben megjelent regényéből korábban Rainer Werner Fassbinder készített nagyszabású tévésorozatot.Qurbani filmeposza komor utazás „a lélek sötét éjszakájába“. Október 2-án napközben a fesztivál FB-oldalán a filmbarátok megnézhetik a rendezővel folytatott beszélgetést – német nyelven, magyar felirattal.
_ali6498_6499.jpg

Október 2-án 19 órakor a Végzet és kezdet című filmben Nora szerelme elvesztése után megismerkedik Natannal.Van egy olyan furcsa érzése, hogy valahonnan már ismeri a férfit, de nem sejti, mi az, ami összeköti őket. A vetítést követő napon a Szemrevaló FB-oldalán lesz látható a rendezőnővel, Mariko Minoguchival készült beszélgetés.

gipsyqueen_print_11.jpgOktóber 3-án 19 órakor a Thomas Meyer azonos című regénye alapján készült csupaszív vígjátékot vetítik. AWolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című filmben Motti az egyetemen beleszeret egy nem zsidó lányba, amit ortodox anyja tragédiaként él meg. A srác ennek ellenére elindul az önállóság és a függetlenség felé. Október 4-én Thomas Meyer író- forgatókönyvíróval nézhetnek meg egy beszélgetést az érdeklődők a fesztivál FB-oldalán.
wolkenbruch3.jpg

Végül október 4-én 19 órakor a Gipsy Queen című, megrázó erejű alkotást tűzi műsorára a Művész mozi. A film főszereplője Ali büszke, bátor nő, Hamburgban él két gyermekével. Apja kislány korától azért edzette, hogy egyszer világbajnok boxoló legyen, s kitörhessen romániai nyomorúságos körülményeik közül. Ali egy véletlen folytán ismét visszatalál a boxhoz, ami az egész család életét felforgatja, s egy pillanatra úgy tűnik gyermekeit is elveszítheti… A film férfi főszereplője a Magyarországon is jól ismert Tobias Moretti. Október 5-én, 18 órakor,Hüseyin Tabakkal, a film rendezőjével Regina Rusz, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója beszélget a Szemrevaló FB oldalán.

00_a3plakat_5.jpg

Budapesten október 1-4. között a Művész moziba várják a nézőket. Október 5-8. között a Távmozin keresztül - https://film.artmozi.hu - az egész ország területéről online is megtekinthetők a filmek. Emellett október 2-5. között Debrecenben, október 6-9. között Szegeden, október 14-17.-között pedig Pécsett vetítik majd a filmeket a fesztivál partnermozijaiban.


Teljes program: www.szemrevalofesztival.hu      
FB: facebook.com/szemrevalo

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4916219410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása