Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Hogyan nézz ki legjobban, arcmaszkban?

2020. szeptember 29. - Antalfy Krisztina

Mára nem kérdés a maszkviselés fontossága és az sem, hogy a legfőbb küldetése a védekezés. Ugyanakkor, ha már minden nap viselnünk kell, miért ne gondolhatnánk rá egy új kiegészítőként, amely egy kis örömet és magabiztosságot adhat nekünk? A svéd FOREO beauty-tech brand most megcáfolja a tévhitet, hogy arcmaszkban nem nézhetünk ki jól.
foreo_best_look_with_mask_5.jpg

Sokan vagyunk, akik még maszkviselés idején is szeretünk sminkelni és csinosnak érezni magunkat és ez teljesen rendben. Ezekben az időkben, amikor nagyjából semmi nem normális, ezek az apróságok is erőt adhatnak, mert a normalitás érzését adják. Az arcunk eltakarása tehát nem kell, hogy együtt járjon a szépségünk eltakarásával!

A maszk

Gondolj úgy az arcmaszkra, mint egy kiegészítőre, amit történetesen minden nap hordani kell. Mivel ez a kis textildarab ma már a hétköznapi életünk része, nyugodtan hozzáadhatod a saját stílusod és személyiséged! Válassz egyszínű maszkot: nem tévedhetsz a feketével, de a fehérrel sem. Bár a világosabb színek könnyebben piszkolódnak, de úgyis minden nap mosod őket, ugye? Ezen felül a semleges színek segítenek hangsúlyozni az arcod fedetlen részeit is!

foreo_best_look_with_mask_6.jpg

Ha kedved támad, próbálj ki néha egy-egy különleges mintájú darabot, ilyenkor azonban vigyázz, hogy az öltözéked többi része ne legyen harsány, hogy elkerüld a “túl sok” érzést. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az egész napos használatra válassz valóban kényelmes, bőrbarát, jól szellőző maszkot. Arra az esetre, ha átnedvesedne, bepiszkolódna, legyen nálad egy második, tiszta darab.

A bőr

Mindennek az alapja az alaposan megtisztított, hidratált arcbőr. Megfelelő előkészítés nélkül a sminked összecsomósodhat, lepattogzhat, vagy akár elnehezítheti a bőrödet, főleg, ha még maszk is van rajtad. Az arctisztításhoz kíméletes, de hatékony megoldásokat keress. Nemcsak a nappali krém beszívódását segíti, de eltávolítja a baktériumok, izzadság, faggyú, és szennyeződések óriási részét a FOREO’s LUNA mini 3 arctisztítója. Emellett segít az utálatos maskne-tól (maszkviselés okozta pattanásoktól) is megszabadulni.

foreo_best_look_with_mask_2.jpg

Tisztítás után mindenképp válassz könnyű textúrájú, vizesebb alapú termékeket. Egy könnyed hidratáló nemcsak nedvességgel táplálja a bőröd, de védőrétegként is segít a maszk okozta kidörzsölődés ellen.

A smink

Bár az arcod felét maszk takarja, ha smink mellett döntesz, gondolj az egész arcodra, ne csak a felére: előfordulhat, hogy napközben le kell venned a maszkot; félig festett arccal viszont minimum furcsán festenél. Nehéz alapozók és pirosítók helyett használj inkább BB vagy CC krémet.

foreo_best_look_with_mask_7.jpg

Játssz a tekinteteddel! Ne feledd, most az érzéseidet csak a szemeid közvetítik a külvilág felé, hiszen ez az arcodon az egyetlen terület, amit nem fedsz el. Hozd ki tehát ebből a legtöbbet! Kreálj természetesen dús, de ápolt szemöldököt! A szemöldök az arcod kerete, így ha az szépen formált, nehéz lesz mást is észrevenni. A színekkel is játszhatsz: épp itt az ideje, hogy a fiók mélyén lapuló színes szemhéjpúdereket is bevesd. Egy kis merészséggel szempillantás alatt kitűnhetsz a tömegből és kihangsúlyozhatod szemeid ragyogását.

A kedvenc rúzsaidat sem kell véglegesen száműzni, csak most bulizás helyett tartogasd őket a Zoom meetingekre. 

A haj

Az arcba hulló haj extrém módon növelheti az izzadást, különösen, ha közben maszkot is hordasz. Egy hajráf, egy dekoratív hajcsat, vagy néhány egyszerű hullámcsat segíthet az elszabadult loknikat a helyén tartani. Keress új, az őszi trendekhez és a hajadhoz illő kiegészítőket és jutalmazd meg magad egy kis hajbavalóval!
foreo_best_look_with_mask_4.jpg

Az ékszerek

Attól, hogy arcmaszkot viselsz, még nem kell lemondanod az ékszerekről, pláne a fülbevalókról.  Egy karika, vagy lógós fülbevalóról azt gondolnád, nem ad sokat az összképhez, pedig ezzel pont azt üzened a külvilág felé, hogy igenis törődsz az apró részletekkel. Hordj bátran különleges nyakláncokat, karkötőket, vagy más, szemet gyönyörködtető kiegészítőt, melyekkel kifejezheted az egyéniségedet.
foreo_best_look_with_mask_1.jpg

Gondolj tehát az arcmaszkra úgy, mint egy ölelő karra, amely megóv és védelmez. Nem mellesleg pedig öltöztet, ha ki tudod belőle hozni a maximumot!

Vigyázzunk egymásra, FOREO

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5916219354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása