Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Izgalmas könyvújdonságok hűvös, őszi estékre

2020. október 01. - Antalfy Krisztina

Az Alexandra Kiadó őszi könyvújdonságai

Ahogy beléptünk az őszbe, engem azonnal elvarázsolt és magával ragadt ennek a színes évszaknak a varázsa, szinte gyermeki lelkesedéssel vetettem bele magam az újdonságokba, alig vártam hogy beszerezek pár divatos őszi ruhadarabot, őszi illatgyertyát, lakásdekorációt és a várva várt őszi könyvújdonságokat. Legnagyobb örömömre a közelmúltban számos könyvújdonság jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában, a legkülönfélébb műfajokban. Összefoglalómban most ezek közül szeretnék néhányat a figyelmedbe ajánlani.

photo-1541697418880-71a2ccd305a7.jpg

Kezdjük a romantikus könyvújdonságokkal - hiszen ahogy az időjárás egyre inkább lehűl, úgy lesz egyre nagyobb igényünk egy szívmelengető olvasmányra. A Kis francia bisztró több szempontból is egyedülálló könyv. Ritkán olvashatunk 60 éves nő szemszögéből megírt romantikus történetet; szokatlan, hogy egy érett személyiséget kísérhetünk végig a fejlődésen, a boldogságához vezető úton. A kötet inspirációt adhat bárkinek, aki elveszettnek érzi magát a világban, emellett ékes bizonyítéka annak, hogy a megfelelő környezetben könnyebb meglátni a dolgok napos oldalát. 

kis_francia_bisztro_b1.jpg

Legyen már vége! - ez a legmélyebb vágya Mariannénak, a kiüresedett házasságban élő hatvanéves német nőnek, amikor meghozza élete első saját döntését, és egy párizsi utazáson a Pont Neuf-ről a Szajnába veti magát.

A sors azonban másképp akarja: Mariannét megmentik. Kórházba kerül, ahol váratlanul nagy hatással van rá egy kis bretagne-i halászfalut ábrázoló kép. Hirtelen elhatározással a kép helyszínére utazik, hogy ott töltse el élete utolsó napját...

A történelmi regények rajongói számára különösen örömteli ez az időszak, hiszen az ősz beköszöntével számos kivételes mű jelent meg a műfajban. A gyakran a történelmi regények nagyasszonyaként emlegetett Barbara Erskine legújabb könyvében, a Szellemfában Edinburghba repíti az olvasót, ahol saját családjának múltjából sző varázslatos és rémisztő történetet.

szellemfa_b1.jpg

Ruth hosszú évek után tér vissza szülővárosába, Edinburghba. A középkorú nő életéből az összes biztos pont eltűnt: házassága felbomlott, otthagyta a tanári pályát, most pedig rég nem látott apja temetésére érkezik gyermekkori otthonába. Rá vár a ház kipakolásának nehéz feladata, ám egy alig használt szobában megdöbbentő felfedezést tesz: rálel évtizedek óta halott anyja hagyatékára, benne pedig tizennyolcadik századi őse, Thomas Erskine naplójára és leveleire.

Találhatunk azonban mediterrán hangulatú olvasmányt is magunknak: a Megrontott éden története 1929-ben játszódik, amikor Olaszországot Mussolini és a feketeingesek uralják vaskézzel. Egy fiatal lány sorsát követhetjük, aki nagy reményekkel érkezik az olasz vidékre, ám a gyönyörű tájon mulatságok és flörtök helyett üldöztetés, erőszak, korrupció és elnyomás fogadja.

megrontott_eden_b1_ok.jpg

1929-et írunk, Olaszországot Mussolini és a feketeingesek uralják vaskézzel. A tizenhét éves Liliana Olaszország tengeren túli ékkövébe, a csodálatos Tripoliba utazik, hogy a fasiszta rezsim elől idemenekült bátyjához és annak új feleségéhez költözzön. A fiatal lány könnyű szívvel és nagy reményekkel érkezik a gyarmatra, de csalódnia kell: a gyönyörű tájon mulatságok és flörtök helyett üldöztetés, erőszak, korrupció és elnyomás fogadja. A fasizmus és a katolicizmus egymásnak feszülő eszméi közé szorított kamasz baljós viszonyba keveredik, ami rá és a szeretteire egyaránt végezetes következményekkel jár.

A díjnyertes olasz krimiszerző, Marco Malvaldi legújabb regényében pedig a reneszánsz kor legismertebb alakját, Leonardo da Vincit kelti életre. Ám a Da Vinci gyilkos találmánya nem életrajzi mű, hanem fikció, egy különleges detektívtörténet, amelynek főszereplője nem egy modern kori krimibe illő kiégett rendőrnyomozó, hanem maga a zseniális polihisztor.

da_vinci_gyilkos_talalmanya_b1.jpg

1493. Európa sosem látott tempóban fejlődik, óriási jelentőségű tudományos és földrajzi felfedezések követik egymást. A reneszánsz kultúra egyik központja Milánó virágzó hercegsége, amelyet Ludovico Sforza tart vaskézzel uralma alatt. A korszak legnagyobb gondolkodóinak és művészeinek otthont adó Itália azonban a kíméletlen politikai játszmák, a véres leszámolások és az orgyilkosságok földje.

Amikor a kényes tárgyalások kellős közepén lévő Sforza kastélyának kertjében egy holttestet találnak, a régens híres pártfogoltjához, Leonardo da Vincihez fordul. A rejtélyes haláleset a zseninek is feladja a leckét, hiszen a tetemen semmi sem utal a halál módjára - ám a feltételezett gyilkosságnak Da Vinci sokak által vágyott találmányaihoz is köze lehet...

Akkor sem maradsz könyvújdonság nélkül, ha az izgalmakkal teli thriller műfaj kedvelője vagy! A Hosszú éjszaka Párizsban című friss megjelenés lebilincselően izgalmas kémregény egy volt titkosszolga tollából, amiben betekintést nyerhetünk az európai olvasók előtt talán kevéssé ismert izraeli titkosszolgálatok működésébe - sőt még az észak-afrikai zsidó konyha rejtelmeibe is.

hosszu_ejszaka_parizsban_b1.jpg

Ha bealkonyul a Fények Városában…
Amikor a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren egy izraeli technológiai vállalat menedzsere eltűnik egy vörös ruhás nővel, mindenki pikáns kis kalandot sejt. Izrael azonban állandó harckészültségben áll, és Zeév Abadi ezredes, a hírhedt izraeli hírszerző alakulat, a 8200-as egység frissen kinevezett parancsnoka történetesen ugyanazzal a géppel érkezik a francia fővárosba...

A Gyönyörű idegenek történetét pedig annak ajánlom, aki kedveli a Pletykafészek stílusát. Egy sötét múltú lány… Egy titkos gimnáziumi elit klub… És egy kockázatos, ördögi játék, ami mindent veszélybe sodorhat.

gyonyoru_idegenek_b1.jpg

Vajon hova tűnhetett Grace Fairchild, a gazdag ingatlanmágnás, Allister Calloway felesége? Miért hagyja hátra egy jómódú, gyönyörű fiatalasszony csodás otthonát és két kicsi gyermekét? Egyáltalán: önként távozott, vagy valami szörnyűség történt a család tóparti házában?

Végül, de nem utolsó sorban, egy kivételes életrajzi könyvet ajánlok figyelmedbe: Graham Caveney visszaemlékezése egy angol tinédzser felnövéstörténete, egyben egy szexuális erőszak őszinte elbeszélése. A reverenda fogságában stílusa lebilincselő és gyakran meglepően mulatságos. Graham Caveney nyíltan mesél kamaszkori dilemmájáról; olyan bátran és szókimondóan ír a történtekről és a fájdalmas következményekről, amire csak kevés példa van a kortárs irodalomban.

a_reverenda_fogsagaban_b1.jpg

Becsvágyó ministránsfiúból Kafkát idéző kamasz. Graham Caveney visszaemlékezése egy egyszerű angol tinédzser történetét meséli el a 70-80-as években: zenei megszállottságát, szerelmét a könyvek iránt, és hogy hogyan sikerül ezek révén kiszabadulnia szülővárosából.

A kötetek mindegyike elérhető az Alexandra Kiadó honlapján:
https://alexandrakiado.hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1216223126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása