Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Beértek a karantén időszak gyümölcsei // Kiállítás

2020. október 08. - Antalfy Krisztina

Állítólag ha valami új tevékenységet 21 napon keresztül minden egyes nap megteszünk, az szokásunkká válik. Ezért talán nem túlzás azt állítani, hogy a koronavírus okozta jelentős változásokhoz az utóbbi pár hónap alatt bőven volt időnk hozzászokni - home office, távmunka, virtuális koncertek, miközben a közösségi érintkezés alapvető elemévé vált a maszkviselés. Ugyanakkor minden rosszban, születik valami jó is, ilyen pl. A karantén gyümölcsei című kiállítás, mely bebizonyítja számunkra, hogy egyes tervezők és alkotók számára a karantén időszaka sem a tétlenségről szólt.
120465964_1867117980096339_1301395408733037610_o.jpg

Sajnos mindannyiunk számára nehezebb ez az időszak, szerte a világon szembe kell nézzünk a COVID-19 kihívásaival, melyek mindannyiunk életére hatással vannak, többek között a hazai művészvilág tehetséges alkotóinak munkáira is. Sok divattervező, fiatal alkotó érezheti úgy, hogy ebben a nehéz, koronavírusos időszakban magukra maradtak: elmaradt bemutatók, megszakadt kapcsolatok, a már legyártott alkotások gazdátlanok maradtak, a kevesebb megrendelésekről már nem is beszélve.

Itt azonban a tervezői kapcsolattartás nem állt meg

A karantén gyümölcsei Facebook csoport 2020. március 18-án azzal a céllal jött létre, hogy a pandémia által okozott egzisztenciális szorongást oldva egy olyan alkotóművészeti közösség formálódjon a kijárási korlátozás idejére, mely szakmailag támogatja egymást. A csoport küldetése, hogy a kijárási korlátozás letelte után két hónappal a tagok olyan új termékeket és/vagy alkotásokat hozzanak létre, melyek elősegítik a tervezők/alkotók design és iparművészeti területen való megmaradását.
received_1056237961497424.jpeg
A kiállításon a tárgyak mellett, a tervezők inspirációs karanténtörténetei is helyet kapnak.
Az ötlet gazdája, Koós Daniella formatervező a Facebook csoportba aktív, döntő részben saját branddel rendelkező tervezőket és alkotóművészeket hívott meg. A közösség idővel organikusan nőtt, a csoporttagok ajánlásaival egyre több, új terméken ötletelő, szakmai fórumra vágyó tervező csatlakozott. A csoportnak kezdetektől fogva célja volt a friss munkákat egyben az érdeklődők elé tárni, a kiállítás a Budapest Design Week-en, az NKA támogatásával valósul meg.

nevtelen_62.png

Kiállítók:
Andrási Edina (keramikus művész), Botos Balázs (formatervező), Grünfelder Judit (szilikátipari tervező, üvegtervező iparművésznő, design menedzser), Horn Enikő (az E N I H O R N márka tervezője és tulajdonosa), Józsa István (formatervező), Kalicz Klára (divattervező, stylist), Kiskéry Dániel (tervező), Lakatos Ábel (porcelántervező, keramikus művész), Molnár Réka (Moringa márka alapítója), Papp-Vid Dóra (Goabora tervezője), Söptei Eszter, Szabó Edit (ipari formatervező), Szakács Barnabás, (a Viaplant alapítója), Szipl Mara (textiltervező, fényképész).
vigyazz_a-madarra_karantengyumolcsei.jpg

Fiatal Iparművészek Stúdiójáról:

Fiatal iparművészek stúdiója, folyamatos bemutatkozási lehetőséget nyújtanak a pályakezdő iparművészeknek. immár 35 éve, mely 1990 óta közhasznú Egyesületként, már mint „FISE” tevékenykedik. A belvárosi, Kálmán Imre utcai galériában folyamatos bemutatkozási lehetőséget nyújtanak a művészek számára.

A stúdiónak jelenleg több mint 300 tagja van. Az ifjú művészek felvételi után, éves díj ellenében lehetnek az egyesület tagjai. A tagfelvétel során a munkásság, a portfoliók és személyes beszélgetés alapján a vezetőség dönti el ki erősítheti az egyesületet. A stúdió elsősorban a pályakezdők ügyeit képviseli, de annak ellenére, hogy a FISE tagok sorra vállnak szakmájuk meghatározó tekintélyévé, egyetemek oktatójává, mindenki megőrizheti tagságát.

1602228182823.jpg

Mára a FISE elismert szakmai szervezetté nőtte ki magát. Az egyesület életét a vezetőség irányítja: a tíz vezetőségi tag egy-egy szakosztályt képvisel, az elnök megválasztása, pedig a Közgyűlés feladata. 

A FISE Galéria a város szívében, a Parlament szomszédságában helyezkedik el

A megnyitók többnyire háromhetente, keddenként vannak – a művészek és a művészetbarátok számára ezek a találkozások nagy hagyománnyal bírnak.

A kiállítás megtekinthető 2020. október 16-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.

Elérhetőség:
1054 Budapest, Kálmán Imre u. 16. 
http://www.fise.hu
https://www.facebook.com/pg/FISE.art.craft.design

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6316232234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása