Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Arcápolási rutinom őszi reggeleken

2020. október 15. - Antalfy Krisztina

Rohanó életvitelünk mellett igazi kihívásnak tűnhet pozitívnak, energikusnak, produktívnak maradni egész nap, mindemellett még időt szakítani szépségük ápolására is, ám a nyugodt ébredésnek és a jól kialakított reggeli rutinnak köszönhetően - mely akár az egész napunkra hatással lehet -, nem csupán jól indulhat a napunk, de remekül is folytatódhat. És hiszed vagy sem, még ezeken az esős, őszi reggeleken is vannak olyan apró szokások, amelyek könnyebbé teszik a reggeleidet, boldogabbá a lelkedet.

brown_beauty_makeup_skincare_photo_collage_9.jpg

Felgyorsult világban élünk, ahol a gyorséttermek, és az okos kütyük uralnak mindent. Ezért nem csoda, hogy reggelente senkinek sincs ideje a bonyolult szépségápolási szertartásokra. Ennek ellenére mindent akarunk, gyorsan, azonnal: tanulni, fejlődni, dolgozni, enni, közlekedni, megszépülni. 

A reggeli szépségrutin kialakítása azonban mindenkinél eltérő, hisz ahogy nincs egyforma ruhatára egy nőnek, úgy nem lehetnek egyformák a bőrápoláshoz használt termékei sem, főleg ha azt vesszük alapul, hogy mindenkinek más és más a bőrtípusa. A tudás azonban hatalom, ha tudjuk, hogyan ápoljuk a bőrünket, milyen bőrápolási terméket válasszunk, mit tegyünk az egészségünkért, szépségünkért, hogyan emeljük ki előnyös vonásainkat, az már nagymértékben felerősíti önbizalmunkat is. 

photo-1506962522065-cf1bed0da013.jpg

És most lássuk az én jól bevált kedvenceimet!

#1 Kelj korábban...

Próbálj meg rendszeresen, minden nap kicsivel hamarabb kelni, mint az szükséges. Azzal, hogy korábban kelsz, máris nyersz egy kis extra időt magadnak, amelyet kihasználhatsz arra, hogy nyugodtan felkészülj a napra: kényelmesen kiválasztod mit vegyél fel, megreggelizel, megiszod a kávéd, elkortyolod a teád.  

photo-1523859597145-32eff6e463ab.jpg

#2 Jöhet az arcmosás hideg vízzel...

Nagymamám gyakran mondta, hogy ébredést követően mindig hideg vizes arcmosással indítsam a reggelt. A hideg víz ugyanis felélénkíti az arcbőrt, a pórusok összehúzódnak, ennek eredménye pedig egy feszesebb, üdébb arcbőr.
giphy_90.gifkép

#3 Reggelizz egészségesen...

Bár a reggeli rohanásban nem mindig van időnk a reggelire, fontos, hogy indulás előtt ellássuk szervezetünket értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, amelyekre szükségünk lesz, hogy jól induljon a napunk, és kibírjuk estig. Ehhez ideális választás, ha gyümölcsöket, zöldségeket fogyasztasz, esetleg megiszunk egy nagy pohár smoothiet vagy elkanalazunk egy tálka zabkását.

photo-1464306208223-e0b4495a5553.jpg

#4 Ne hagyd ki a hideg-meleg váltózuhanyt...

A váltózuhanynak számtalan pozitív hatása van a testünkre. Egyik a vérkeringés szabályozása, mely kihatással van az anyagcsere működésére, a méregtelenítésre, az immunerősítésre, és jó hatással van a narancsbőr kezelésére. Persze egy zuhanyzás sem az igazi, ha nem kedvenc tusfürdőddel fürdesz.
giphy_1_11.gifkép

nevtelenk.png

#1 Arctisztítás

Az arcunkat reggelente is alaposan meg kell mosni arctisztítóval, amihez mindig a bőrtípusunknak megfelelő terméket használjunk - de szappant soha! Az én személyes kedvencem a Bioderma Sébium Moussant habzó arclemosó gél (200 ml), mely gyengéden tisztítja az arcbőrt, csökkenti a faggyú-termelést, szabályozza a bőr faggyú-összetételét, megakadályozza a pórusok eltömődését és mindeközben nem-irritál.

Illata talán kissé erőteljes, de kellemes, frissítő. Az állaga ragacsos, zselés, de talán épp ezért kevés is elég belőle. Lemosás után enyhén szárító hatása van, de ez egy jó hidratálóval szerintem kiküszöbölhető. Használata után sokkal egységesebb, frissebb, üdébb lett tőle a bőröm, nem mellesleg hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket - sminket, vízálló spirált. Én csak ajánlani tudom!
img_20201016_131628-01.jpeg

Használata: 

- enyhén megnedvesített arcra vidd fel,
- körkörös mozdulatokkal habosítsd fel,
- alaposan öblítsd le,
- végül gyengéden töröld át - körkörös mozdulatokkal - az arcod egy kisebb méretű törölközővel.

*** 

#2 Tonizálás

Az utótisztítás, azaz tonizálás célja a vízben lévő klór-, mészkő- és nehézfém-maradványok, illetve az esetlegesen a tisztítószerből maradt szemcsék eltávolítása, és a bőrfelszín pH-értékének a visszaállítása. 

A tonizálás az arctisztítást követő második lépés, amelynek eredeti feladata a bőr pH-értékének helyreállítása, de emellett számos pozitív hatással bír. Az én személyes kedvencem a Bioderma Hydrabio Tonique hidratáló, tonizáló és sminklemosó terméke.

***

#3 Szérum felvitele

Bár nem feltétele a reggeli rutinnak a szérum használata, de számos pozitív hatása miatt szinte bűn lenne kihagyni. Ezekből a kis csodaszerekből ugyanis hiányoznak a hidratáló krémekben fellelhető zsíros összetevők, viszont nagyobb koncentrációban tartalmaznak olyan értékes hatóanyagokat, mint amilyen például a hialuronsav, vagy a C-vitamin. Míg a arckrémek csupán a felszínt hidratálják, addig a szérumok, koncentrált összetételüknek köszönhetően a bőr mélyebb rétegeibe is képesek bejutni, ezáltal sejtszinten fejtik ki hatásukat. 
Személyes kedvencem: Geek & Georgeous C-vitaminos széruma.


***

#4 Hámlasztás 

A szép és a ragyogó arcbőr között a különbség a hámlasztás. Ez a szépítő eljárás ahogy idősödünk, úgy válik egyre fontosabbá. Mindegy, hogy glikolsavas krémet (a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatással van, ezáltal kisimítja a bőrt), retinoidot (hatásos a pattanások és pigmentfoltok kezelésében ishasználunk, a lényeg, hogy valamilyen módon "szedjük le" a bőr elhalt, megvastagodott felső rétegének felszínét, melynek köszönhetően bőrünk nem csupán fellélegzik, de a hidratáló-tápláló krém, megek is jobban felszívódnak majd, felgyorsítják a bőr megújítását, egységesebb bőr
Személyes kedvencem: The Ordinary Mandelic Acid 10% + HA (10% mandulasavval, érzékeny és problémás bőrre is).

***

#5 Hidratálás

A jól megválasztott krémek nedvességet visznek a bőrbe. A hidratálás minden bőrtípusnak nagyon fontos. Bőrtípusunknak megfelelően használhatunk száraz bőrre sűrűbb, gazdagabb textúrájú krémet, zsíros bőrre olajmentes hidratálót. Személyes kedvencem a a Bioderma Sébium Pore Refiner pórusösszehúzó, mattító arckrém (30 ml), mely összehúzza a pórusokat, mattítja és kisimítja az arcbőrt. A szérum használata után az arcbőr élénkebb, finomabb és tág pórusoktól mentes lesz. 

img_20201016_131616-01.jpeg

Nagyon szeretem, nekem bevált. Talán az eddigi legjobb krém, amit találtam a kombinált, pattanásra hajlamos arcbőrömre. Aprócska kiszerelése ellenére gazdaságos és hatékony, hisz kevés is elég belőle. Nem hagy ragacsos érzetet maga után, használata során a bőr nagyon simává, selymessé válik. Semmilyen irritációt nem okozott a bőrömön, a már meglévő pattanásokat, gyulladásokat enyhítette. Felvitele után szinte tökéletesen egységesíti, mattá teszi a bőrfelszínt, a pórusok alig észrevehetők, ennek köszönhetően tökéletesen lehet rá sminkelni.  

*** 

#6 Fényvédő nélkül sehová!

Minden nap használj arcodra, nyakadra, dekoltázsodra napvédő krémet, akkor is ha nem süt a nap, és egész nap csak esik az eső. A bőr saját védelmi rendszere ugyanis csak rövid ideig képes ellenállni a káros hatásoknak. Bővebben itt olvashatsz a Bioderma napvédőiről!

*** 

#7 Arctorna

Hiszed vagy sem, de az arctorna csodákra képes. Az arctorna gyakori alkalmazásának köszönhetően erősödnek az arcizmok, feszesebb lesz a bőr és rugalmassá  válik a kötőszövet. Hatására kisimulnak a ráncok a homlokon, a szem és a száj körül, mindemellett visszahúzódik az a fránya toka is. 

Neked miből áll a reggeli rutinod?

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8212079969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása