Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

10 ok, amiért szerethetjük a KARÁCSONYT

2020. december 16. - Antalfy Krisztina

Én így próbálok karácsonyi hangulatba kerülni...

Próbáltam eltolni a készülődést, még egy ideig dobozban tartani a karácsonyi díszeket, de elvesztem a sok csillogó kirakat, a mézeskalács illatú utcák, az ünnepi dekorációk és a cuki télapók között, amik már szeptember óta a boltok polcain sóvárogtak, hogy valaki végre vigye őket haza. Bármerre is jártam - persze szigorúan betartva a kijárási tilalmat-, mindenhol ott bujkált már a karácsony: fények, díszek, ízek, illatok és a jó öreg karácsonyi zenék formájában. Így hát maxi hangerőre tekertem Mariah Carey megunhatatlan All I Want for Christmas is You dalát, bekapcsoltam a fényfűzéreket otthonom minden egyes pontján és fejest ugrottam a decemberbe.

1_26.jpg

A karácsonyi hangulat nem egy megfogható dolog, inkább több érzés kombinációja. Gyerekként még tele van csillogással, varázslatos pillanatokkal, ám minél idősebbek leszünk, annál valószínűbb, hogy a karácsony inkább terhet jelent számunkra, mint örömöt. Egész nap sütünk-főzünk, díszítjük a házat, rohangálunk az ajándékokért, az ünnepi menü hozzávalóiért, s közben úgy takarítunk, mintha magát a királyi családot várnánk vendégségbe. Emiatt pedig elvész mindaz, amiért szerethetnénk az ünnepeket.

De akkor mégis mi kellene az ünnepi ráhangolódáshoz? Mondjuk egy nagy adag nyitottság, egy csipet boldog mosoly, egy finom, puha pizsama, néhány szívből jövő kedves szó, egy hatalmas ölelés, némi csöndes összebújás a jó meleg ágyban, kellemes zenék, jó filmek, egy csipetnyi nyugalom és végül az elmaradhatatlan Énidő...

Hiszed vagy sem, de egyszerűen muszáj időt szakítanod a pihenésre, hiszen ha te nem vagy boldog és kipihent, akkor a családod sem lesz boldog. Ne félj időnként nemet mondani, segítséget kérni vagy kihagyni néhány lépést a karácsonyi rutinból!

giphy_1_14.gif

Szeretek szép lassan ráhangolódni a télre és az ünnepi hangulatra. Így addig is, amíg előkerülnek az ajándékok a fa alól, hoztam néhány hangulatos inspirációt, amitől remélem neked is megjön a kedved a karácsonyhoz.

#1 Karácsonyi dekorációk kint  és bent is...

Ezek lehetnek régiek vagy újak, nagyitól örökölt darabok vagy kézzel készült szépségek, a lényeg ugyanaz, a fő, hogy egy kis melegséget vigyenek otthonunkba a hideg, téli napokon. 
untitled_collage_1_30.jpgkép1/2/3/4

#2 Gyertyákat szerte a lakásba…

Add át magad a karácsonyi hangulatnak, és szórj szét otthonodban néhány alma-fahéj vagy narancs illatú gyertyát. Az illatos gyertyák fénye pillanatok alatt körénk varázsolja az ünnepek varázsát.
untitled_collage_102.jpgkép1/2/3/4

#3 Fényeket mindenhová...

Egy fényfüzér vagy fényoszlop az erkélyen, a teraszon, néhány meleg színű égősor a nappaliban csodás karácsonyi hangulatot képes árasztani. Fények nélkül egyszerűen nincs karácsony, de időben keresd elő a tavalyi izzósorokat, nehogy túl későn kapj észbe.
untitled_collage_103.jpgkép1/2/3/4

#4 Egy csésze finom, forró csokit...

Azért a nagy készülődésben gondolj kicsit magadra is, egy kis időre vonulj el a zajos forgatag elől. Kapcsold be kedvenc karácsonyi zenédet és készíts magadnak egy csésze forró csokit, ami igazán finom kikapcsolódás ebben a nagy rohanásban.untitled_collage_105.jpgkép1/2/3/

#6 Kézzel írt képeslapok szeretteinknek…

Az általunk megírt képeslapok mindig sokkal szebbek, mindig jóval többet jelentenek azok számára, akiknek küldjük, nem mellesleg örök emlékül szolgálnak mindannyiunknak. Te mikor írtál utoljára kézzel karácsonyi képeslapot?
untitled_collage_106.jpgkép1/2/3/4

#7 Szóljon valami karácsonyi dal…

Az ünnepek előtti készülődésben ne csak hallgassuk, de dúdoljuk is kedvenc karácsonyi dalainkat, ugyanis ettől az undok stresszhormonok száma is jelentősen csökkenni fog.

#8 Süssünk valami finomat közösen…

Legyen az mézeskalács, kuglóf vagy habcsók, kizárólag a nagyi receptje alapján, otthon elkészítve, anyuval, nagyival, vagy a család legkisebb tagjaival.
untitled_collage_107.jpgkép1/2/3/4

#9 A karácsonyfáról se feledkezzünk el...

Aprócska faág, vagy plafonig érő óriás, mindegy is, csak szeretettel vegyük körül és örömmel díszítsük fel.  untitled_collage_108.jpgkép1/2/3/4

#10 Végül pihenjünk egy nagyot...

Nincs is annál jobb, mint egy hosszú nap végén bevackolódni a puha, meleg pokróc alá egy nagy csésze habos kakaóval, és megnézni egy egész évadot kedvenc sorozatunkból vagy befejezni végre a nyáron elkezdett könyvet. 
untitled_collage_110.jpgkép1/2/3/4

 nevtelen_75.png

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1313427513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása