Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Megérkeztek a Corvina Kiadó tavaszi újdonságai

2021. március 30. - Antalfy Krisztina

Képzeletben már a nyári fesztiválokon bulizunk, barátainkkal a szabadtéri programokon iszogatunk, a legszebb európai városokban sétálunk, kedvenc éttermeinkben vacsorázunk, a homokos tengerpartokon pihenünk és végre maszk nélkül lépünk az utcára. Ám mindez egyelőre még csak vágyálom, hisz a koronavírus-járvány továbbra is az életük része, ami sajnos alaposan átalakítja az idei nyarunkat is. Nincs mese, amíg minden vissza nem tér a régi kerékvágásba, fel kell készülnünk az otthoni kikapcsolódásra! Az egyik legjobb minőségi időtöltés, pedig mi más lenne, mint az olvasás, mely nem csak kikapcsol, de segít a feszültség oldásában is.
pexels-photo-4866043.jpeg

Olvasásra fel!

Hajdú Balázs: Akarsz velem álmodni?
Meztelen masszázs Ottóval!

Sokan vagyunk most dühösek és szomorúak, tehetetlennek érezzük magunkat, bezártnak, és nem tudjuk, hol áll meg a veszteségmutató. Mégis azt hiszem, hogy hamarosan jobb idők jönnek, hiszen a tavasz (állítólag) tiszteletét teszi a napokban, lesz énekszó, vakcina és lágy kenyér, s a felszabadulás utáni első pillanatban mindennél jobban vágyni fogunk a szórakozásra, a nevetésre.2546507.jpgEbben ki más is lehetne segítségünkre, ha nem egy stand-upos íródebütáns, a faarcú Buster Keaton szentesi reinkarnációja, „kínaiak közt egy tibeti”, ahogyan Bödőcs Tibor fogalmazta át József Attila sorait, vagyis: Hajdú Balázs! Meztelen masszázs Ottóval című, egy-, két- és háromperceseket tartalmazó könyve garantáltan oldja a posztkovid-stresszszindrómát! (Százból kilencvenhét kritikus–gyógyszerész ezt ajánlja, de csak mert három véletlenül mellényomott a szavazáskor).

Megjelenés: 2021. április 30.
Előrendelhető itt.

Federico Fellini: Akarsz velem álmodni?
Jelenetek, hangjátékok

Federico Fellininek remek humora volt, hirtelen az Amarcord képei villannak be, de a világhírű rendezőről kevesen tudják, hogy pályája legelején, 1943-ban írt néhány rádiójátékot („kellett a pénz, fiatal voltam”). Azt meg még kevesebben tudják, hogy Federico azért hagyta ott ezt a munkát, mert megérkezett a felszabadító amerikai hadsereg, és inkább a katonákról készített karikatúrákat – mert még jól is rajzolt a pasas... Szerencsére Papp Gábor Zsigmond (egyébként szintén filmes) lefordította ezeket a remek kis jeleneteket, amelyeken már érezni, hogy  az írójuk született zseni. Az Akarsz velem álmodni? rajongóknak kötelező olvasmány, utána indulhat a filmmaraton, vagyis (a) La dolce vita!
2527481.jpg
Megjelenés: 2021. április 01. 
Megrendelhető itt.

Clive Gifford: Túlélők Könyve
Mit tegyünk veszélyes helyzetekben?

Miután kiálmodtuk magunkat Federicóval, folytathatjuk az álmodozást ébren is, mondjuk elképzelhetjük, hogy egy szaharai utazáson veszünk részt, ellátogatunk az amazonasi őserdőbe, vagy elugrunk az Antarktiszra. Igen ám, de ezeken a helyeken komoly veszélyek leselkedhetnek ránk, amelyekre nem készítettek fel az iskolában. A Túlélők könyve éppen ezeket a lehetőségeket veszi sorra, és remek tippeket ad. Olvasása közben rájövünk, hogy akár a mi szelíd éghajlatú, pirinyó országunkban is jól jöhetnek a szerző, Clive Gifford (magyar hangja: Árokszállásy Zoltán) tanácsai.
2442890.jpgMegjelenés: 2021. május 10.
Előrendelhető itt.

Ferencz Gergő: Falura költözők kézikönyve

Amíg a gyerekek a fenti kalandkönyvet lapozgatják, a felnőttek elővehetik Ferencz Gergő szakkönyvét, a végtelenül alapos és praktikus Falura költözők kézikönyvét. (Persze csak akkor, ha falura költöztek, költöznek vagy a városi lét feladását tervezgetik épp, vagy épp kétlaki életmódot folytatnak, és a (kedvenc szókapcsolatom következik!) téliesített nyaralóban jönnek rá, hogy a növények nőnek, az állatok rágnak, ásnak, a szerszámokat élezni kell, a szemetet komposztálni, levágni a füvet, kitisztítani az ereszt; na de hol a létra?, hová is tettem a fűkaszát? (Falusi) létünk alapvető kérdéseire itt a csattanós válasz!2527478.jpgMegjelenés: 2021. április 20.
Előrendelhető itt.

Ronald D. Gerste: Történelmet író betegségek

A történelemtudományban szigorúan tilos úgy kezdeni egy mondatot, hogy „mi lett volna, ha…”. Pedig titokban, ha senki nem figyeli őket, még a legnevesebb történészek is elméláznak olyasmiken, hogy mi lett volna, ha Imre herceget nem öli meg a vaddisznó. Vagy ha Zrínyit nem öli meg a… hát… megint csak a vaddisznó. Vagy ha Hitler megsemmisíti Dunkerque-nél a brit hadsereget. Ha – és most már rátérek aktuális könyvünkre, a Történelmet író betegségekre – Tudor Mária valóban terhes lett volna, és nem agydaganat okozta volna álterhességét és gyors halálát. Ha Nagy Sándort nem öli meg hirtelen a hasnyálmirigygyulladás (vagy valami más). Ha Johann Sebastian Bach szemét nem egy kókler műti meg.2483017.jpgA könyv szerzője, Ronald D. Gertste (egyszemélyben orvos és történész) ebben a könyvében mikroszkóp alá helyezi a történelem kiemelkedő figuráit, megvizsgálja hatásukat a kor eseményeire, közben rápillant a kórlapjukra is. Mindig megnevezi a legvalószínűbb halálokot, és elmagyarázza, miért volt éppen ennek az embernek kulcsszerepe az adott korban, és döntései milyen hatással voltak az eseményekre. Ezen kívül azt is bemutatja, hogy a különféle járványok hogyan változtatták meg a történelem menetét, a pestistől a szifiliszen át az AID-ig. Parádésan újszerű és izgalmas megközelítés!

Megjelent: 2021. március 05.
Megrendelhető itt.

Jessikka Aro: Putyin trolljai – igaz történetek az infoháború frontvonalából

Vlagyimir Putyin, minden oroszok örökös választásgyőztese biztosan szerepelni fog a jövő történelemkönyveiben – nem Gerstéében, mert betegségeiről nem tudunk. Azt viszont jól tudjuk, hogy az egykori KGB-tiszt nem válogat a módszerekben, ha le kíván számolni ellenségeivel, erről számtalan ellenzéki politikus, oknyomozó újságíró, másként gondolkodó tudna beszámolni – már ha épp nem lőtték agyon vagy mérgezték meg.putyin-trolljai-cover-vedo-b1-rgb-kicsi.jpgUgyan, az oroszok már csak ilyenek, legyintettek eddig Nyugaton, ha olvasták a lesújtó híreket. Ugyanis egészen az utóbbi évekig nehezen volt elképzelhető, hogy Oroszország milyen hatékonyan tud beleavatkozni más országok belügyeibe, hogy miképpen tud befolyásolni szavazásokat, ráadásul mindezt az ősellenség, az USA találmányain, a közösségi média platformjain keresztül. Az egyik első újságíró, aki átfogó riportban leplezte le ezeket a műveleteket, és személyesen elment egy szentpétervári „trollgyárba”, a finn Jessikka Aro volt. Olyan könyörtelen össztűz zúdult rá ezután a Facebookon, annyi felheccelt szélsőjobboldali figura kezdte el fenyegetni, hogy kénytelen volt elhagyni a saját hazáját. A Putyin trolljaiban megírta saját kálváriáját, és mellette még néhány sorstársáét is, akik hozzá hasonlóan rengeteget tettek azért, hogy megmutassák Putyin rendszerének valódi természetét.

Megjelent: 2021. március 16.
Megrendelhető itt.

Candace Rose Rardon: Teaivók zsebkönyve

Ha a komoly témák után valami könnyedebre vágyunk, mondjuk egy csésze jó teára, vegyük kézbe ezt a kis könyvecskét, és szippantsuk magunkba az érdekes tudnivalókat a zöld (vagy sárga, vagy piros, vagy barna) italról. Garantáltan a konyhába rohanunk majd, és sok újdonságot fogunk kipróbálni. Finom és még egészséges is! (Persze csak akkor, ha Putyin nem tett novicsokot a csészénkbe!)

CANDACE ROSE RARDON útirajzíró, illusztrátor és lelkes teafogyasztó. Az elmúlt évtizedet utazással töltötte, több mint 50 országban járt, és mindenhol megismerkedett a teázás hagyományaival.teaivok-zsebkonyve_b1_rgb_1.jpgMegjelent: 2021. március 22.
Megrendelhető itt.

További információ:
Corvina Kiadó

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!file_c0992f9536_original_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1816485522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása