Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A Toyota is befektet az e-Mobility Power töltőhálózat fejlesztő vállalatba

2021. április 16. - Antalfy Krisztina

Az eddig a Tokyo Electric és a Chubu Electric japán energiaszolgáltatók által alapított e-Mobility Power-ben tulajdoni részesedést szerzett a Japán Fejlesztési Bank, és négy japán autógyártó, köztük a részben vagy teljesen elektromos meghajtások és az ezek részét képező akkumulátorok vezető fejlesztőjeként ismert Toyota. Az e-Mobility Power töltőhálózat fejlesztő azt az akkumulátoros elektromos  és plug-in hibrid elektromos járművek feltöltésére szolgáló hálózatot veszi át és fejleszti tovább, amit eddig a Nippon Energy Service üzemeltetett.  lexus_ux_300e_1_3.jpg

A Nippon Energy tulajdonosai között egyébiránt ugyancsak szerepel a Tokyo Electric, a Chubu Electric és a most az e-Mobility Powerben részesedést szerző Japán Fejlesztési Bank és négy autógyártó. Az új vállalat révén felgyorsulhat nem csupán a japán elektromos töltőhálózat infrastruktúra, de a töltési technológia fejlesztése is.

A Japán Fejlesztési Bank, két japán energiaszolgáltató, a Tokyo Electric és a Chubu Electric, valamint négy japán autógyártó, a Toyota, a Honda, a Mistubishi és a Nissan 15 milliárd jen értékben jegyeztek részvényeket az e-Mobility Power elnevezésű töltőhálózat fejlesztő vállalatban. Ezzel a Tokyo Electric és a Chubu Electric növelte meglévő részesedését, míg a négy autógyártó és a Japán Fejlesztési Bank  új tulajdonosként jelent meg, kialakítva ezzel az e-Mobility Power új tulajdonosi szerkezetét.toyota_rav4_plug_in_hybrid_1.jpgAz e-Mobility Power a Tokyo Electric a Chubu Electric áramszolgáltatási tevékenysége során felhalmozott hálózatépítési, kiszolgálási és karbantartási know-how, illetve a kiépített infrastruktúra felhasználásával, valamint a Toyko Electric által a CHAdeMO Szövetség révén megszerzett fejlesztési és nemzetközi szabványosítási szakértelem alkalmazásával bővíti és fejleszti tovább az Nippon Charge Servicetől átvett, mintegy 21.700 töltőpontból álló országos hálózatot. A CHAdeMO egy globális gyorsfeltöltési szabvány, az ezt a technológiát fejlesztő és minőséget ellenőrző szövetséghez a világ vezető töltőpont gyártói közül több, mint 50 csatlakozott, aminek eredményeképp világszerte mintegy 90 országban több mint 35.600 a CHAdeMO szabvány szerinti gyorstöltő áll az elektromos autók tulajdonosainak rendelkezésére.lexus_ux_300e_2.jpgAz új együttműködés célja, hogy kényelmesen használható és józan árképzéssel dolgozó feltöltési lehetőséget biztosítsanak a lakossági és céges felhasználók számára az áramszolgáltatók, a négy autógyártó és a Japán Fejlesztési Bank együttműködése révén. A fentiek eredményeként az e-Mobility Power elősegíti az elektromos autók elterjedését, és hozzájárul a karbonsemleges társadalom létrehozásához.

A Toyota, és prémium márkája, a Lexus egyébiránt világszerte több, mint 50, Európában több, mint 20 külső töltést nem igénylő öntöltő hibrid elektromos autót kínál, a Prius Plug-in Hybrid és a RAV4 Plug-in Hybrid révén ugyanakkor a világ legfejlettebb hálózatra is csatlakoztatható hibrid elektromos autóit is a japán autógyártó jegyzi, amelynek kínálatában hamarosan megjelenik az akkumulátoros elektromos Proace és Proace City áru és személyszállító változata, és idén érkezik az akkumulátoros elektromos Lexus UX is.lexus_ux_300e_3_2.jpgAz akkumulátoros elektromos hajtást a szilárdtest akkumulátoros révén hamarosan forradalmasító Toyota emellett jövő hétfőre ígért egy fontos, akkumulátoros elektromos autókkal kapcsolatos bejelentést is, de a Toyota a vezető fejlesztője az ugyancsak zéró emissziós, de hálózati töltést nem igénylő hidrogén üzemanyagcellás elektromos hajtásnak is.

További információ:
Toyota Hungary

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!file_c0992f9536_original_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4416502896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása