Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Sorolj fel tíz tudóst, aki nő volt!

2021. április 21. - Antalfy Krisztina

Mit tenne Frida Kahlo? – Kivételes nők, akik nem ismertek akadályt

Az megvan, hogy az első számítógépes algoritmust Byron lánya, Ada Lovelace alkotta meg? Vagy hogy Telkes Mária nem a két szép szeméről kapta a Napkirálynő becenevet? Mennyit tudsz Coco Chanel kihívásokkal teli életéről? Wollstonecraft, Earhart, Hopper – ismerősen csengő nevek?
photo-1566396120779-7f2579255e49.jpg

A való élet szerencsére nem egy kvízműsor – de azért nem árt, ha tájékozottak vagyunk. Az elmúlt száz évben sok dolog megváltozott: közeledni kezdtek egymáshoz a nők és férfiak jogai, számos helyen kialakult az egyelőségre törekvő szemlélet, de nem szabad elfelejtenünk, milyen hosszú és göröngyös utat jártak be a történelem nőalakjai – ahogyan azt sem: van még hova fejlődnünk.

A szerzőpáros időt és energiát nem kímélve kutatta fel a történelem olyan nőalakjait, akiket senki sem ültethetett a sarokba… Könyvük egyszerre inspiráció, ismeretterjesztő kézikönyv és tanácsadó kötet. Nagy szerencsénkre a szerzők a humort sem spórolták ki a történetekből, így remek társaság lehet borús napjainkra is.

2522386_1.jpgA nők mindig is szenvedtek attól, hogy irreális testképnek kell megfelelniük, hogy megterheli őket a házimunka, hogy zaklatják és alulértékelik őket, vagy éppen kapcsolati problémákkal küzdenek. A lista végtelen. De fura módon erőt adhat az, hogy legyenek akár az ókori Egyiptomban, az Orosz Birodalom aranykorában, a Vadnyugaton vagy a világháborús Párizsban, ezek a különleges nők nagyon is hasonló tapasztalatokat szereztek.

 

Terjedelem: 300 oldal
Ár: 4299 Ft
Megrendelhető itt.

További információ:
Athenaeum Kiadó

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!file_c0992f9536_original_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4016508668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása