Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Friss, nyári olvasnivalók a hűsítő italod mellé

2021. június 08. - Antalfy Krisztina

A General Press Könyvkiadó júniusi újdonságai

Izgalmas és romantikus könyvújdonságokkat érkezett 2021 nyara. A jó idő elhozta számunkra a kikapcsolódáshoz szükséges izgalmas olvasnivalókat, amiket idén is kár lenne kihagyni. Az alábbiakban most a General Press Könyvkiadó legérdekesebb darabjait válogattam össze számodra.pexels-photo-357275.jpeg

Samantha M. Bailey: Nő a peronon

Morgan egy nap hazaindul a munkából. Miközben békésen álldogál a chicagói metróállomáson, egy ismeretlen nő lép hozzá, és a nevén szólítja. A vadidegen zaklatottan körülnéz, majd annyit mond: „Vigyázzon a kisbabámra!”, Morgan kezébe nyomja a csecsemőjét, azzal sarkon fordul, és a beérkező metrószerelvény elé veti magát.2421367.jpgMorgan még az életében nem látta a nőt, és alig tudja felfogni, mi történt a szeme láttára. Ám amikor a rendőrség egyetlen szemtanút sem talál, aki megerősítené Morgan verzióját az eseményekről, a nő hirtelen gyanússá válik. Morganre marad, hogy bebizonyítsa az ártatlanságát...

Vajon egy paranoiás nő kétségbeesett tettéről van szó, vagy az asszony bűncselekmény áldozata lett? A Nő a peronon egy feszes tempójú, izgalmas thriller arról, mi mindent hajlandó egy anya feláldozni a gyermeke védelmében.

Megjelenés: 2021. június 9.
Ár: 3490 Ft
Terjedelem: 296 oldal
Megrendelhető itt.

M. Logan: A nyaralás

Kate azt hiszi, élete legjobb nyaralása vár rá: egy hét a három legjobb barátnőjével és a családjukkal egy provence-i luxusvillában. Ilyen csak a mesében van.
2494068.jpgA mese azonban hamarosan rémálomba fordul, Kate-ben ugyanis felébred a gyanú, hogy a férje megcsalja, mégpedig az ő egyik barátnőjével. Aki képes lenne feláldozni a barátságukat és tönkretenni az ő házasságát. De vajon melyikük a három közül? Kate elhatározza, hogy leleplezi az árulót. A nyomozás során szembesül azzal, hogy mindegyik nőnek jó oka van rá, hogy bosszút álljon rajta az évtizedekkel korábbi sérelmekért. Ahogy azonban egyre közelebb kerül az igazsághoz, rá kell döbbennie, hogy sokkal több forog kockán, mint azt eredetileg gondolta. Valaki a villában ugyanis kész lenne ölni is azért, hogy a titka rejtve maradjon.

Megjelenés: 2021. június 15.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 392 oldal
Megrendelhető itt.

Mary Alice Monroe: Úszóleckék

Toy Soonert sok kihívás elé állította az élet. Ám a Dél-Karolina partjainál fekvő, idilli szépségű szigeten élő barátnői sokat segítettek neki, hogy megtalálja a helyét a világban, és egyedülálló anyaként biztos otthont teremthessen a kislányának. A lelke mélyén azonban továbbra is bizonytalan magában.2421365.jpgKülönösen az egyik sportos, jóképű munkatársa, Ethan jelenlétében, aki első látásra megközelíthetetlennek tűnik. Ahogy viszont egyre jobban megismerik egymást, fokozatosan ráébrednek, hogy talán többet jelentenek egymásnak, mint korábban gondolták. Amikor azonban a múlt árnyai fenyegetik a bimbódzó kapcsolatukat, Toynak rá kell döbbenie, hogy azt is elveszítheti, ami a legfontosabb számára a világon… Vajon sikerül megtalálni magában az erőt ahhoz, hogy lezárja a múltat, és végre elinduljon a boldogság felé?

Megjelenés: 2021. június 2.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 456 oldal
Megrendelhető itt.

Elizabeth Hoyt: A gyönyör hercege

Bátor, merész és lefegyverzően jóképű. Hugh Fitzroy, Kyle hercege a király titkos fegyvere, akit a Káosz Urainak legyőzésére küldtek, egy londoni sikátorban azonban mégis ő szorul védelemre. Egy rejtélyes alak egy férfi merészségével és egy nő kecsességével száll szembe az orgyilkosokkal.

…a vágy markába2382990.jpgMagabiztos, okos és független. Alf a legkevésbé sem védtelen nő; nappal álruhát ölt, információkkal és titkokkal kereskedik, hogy St. Giles utcáin életben maradjon, éjszaka pedig ő a városrész hírhedt kísértete, az álarcos igazságosztó. A csábításnak azonban még ő sem tud ellenállni.

Megjelenés: 2021. június 16.
Ár: 3690 Ft
Terjedelem: 304 oldal
Megrendelhető itt.

Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Pettsonnak elege van abból, hogy minden reggel Findusz ugrálására ébred. A kandúrnak pedig abból van elege, hogy nem csinálhatja azt, amit akar.

Ezért elhatározza, hogy keres egy olyan helyet, ahol kedvére kitombolhatja magát. A használaton kívüli kerti vécé tűnik a legalkalmasabbnak, és Pettson segítségével szépen be is rendezkedik ott. Csakhogy mi lesz vele, ha borús az idő, és egyedül érzi magát? Vagy ha rókák ólálkodnak a ház körül?1642893.jpg

Megrendelhető itt.

Sven Nordqvist: Pettson sátorozik

Beköszöntött a nyár, és mit gondoltok, barátaink ebben a szép évszakban vajon milyen szórakozást találtak ki maguknak? Findusz bizony mindenáron sátorozni szeretne, Pettson pedig már alig várja, hogy kipróbálhassa az új horgásztalálmányát. Elhatározzák hát, hogy felkerekednek, de amikor kiderül, hogy a tyúkok is velük akarnak tartani, megváltoztatják a tervüket...1580372.jpgMegrendelhető itt.

Madeline Miller: Kirké (puha kötés)

Az Akhilleusz dala szerzőjének merész, káprázatos regénye, amely kiválóan rajzolja újra az Odüsszeiából ismert hatalmas varázslónő, Kirké életét.

A leghatalmasabb titán, a Napisten, Héliosz házában egy kislány születik. Kirké furcsa gyermek – nem rendelkezik hatalommal, mint az apja, sem azzal a rosszindulatú vonzerővel, mint az anyja. Ám amikor társaságért a halandók világa felé fordul, felfedezi, hogy mégiscsak van egy különleges tehetsége: a varázslás képessége, amelynek révén szörnyekké tudja változtatni a riválisait, ráadásul még az istenekre is veszélyt jelenthet.

Fenyegetettségében Zeusz száműzi őt egy lakatlan szigetre, ahol az istennő tökéletesíti titkos tudományát, vadállatokat szelídít, és a híres mitológiai alakok közül többel is találkozik: a vérszomjas Minótaurosszal, az ügyes kezű Daidalosszal, a gyilkos Médeiával és persze a fortélyos Odüsszeusszal is.2610530.jpgÁm egy nőnek veszélyes egyedül élni, Kirké pedig akaratlanul is magára vonja mind az emberek, mind az istenek haragját, és végül az egyik legrettegettebb olümposzi istennel találja szemközt magát. Hogy megvédje, amit a leginkább szeret, minden erejét össze kell szednie, és egyszer s mindenkorra választania kell az istenek és a halandók világa között.

Madeline Miller regénye mámorító eposz a családi vetélkedésről, intrikáról, szerelemről és veszteségről, illetve a férfiak uralta világban is rendíthetetlen női erőről

Megrendelhető itt.

E-könyv újdonságok

Marianne Cronin: Lenni és Margot száz éve

Az élet rövid – senki sem tudja ezt jobban a tizenhét éves Lenninél, akinek egy gyógyíthatatlan betegséggel kell szembenéznie. Ő azonban úgy érzi, még rengeteg dolga van itt, a földön. Miután megismerkedik a nyolcvanhárom éves, lázadó szellemű Margot-val, aki életmentő szívműtétre vár, a nagy korkülönbség ellenére hamarosan szoros barátság szövődik köztük. Ketten együtt elhatározzák, hogy egy-egy festményben örökítik meg az életük sorsfordító eseményeit – száz év, száz kép, két élet. Ahogy haladnak a munkával, egy teljesen új világ nyílik meg előttük, ahol olyan kalandok várnak rájuk, amelyekről addig álmodni sem mertek.
2608547.jpg
Elragadóan szellemes, megható, de mindenekelőtt felemelő történetet tart kezében az olvasó – egy történetet, amely az élet egyedülálló ajándékát ünnepli, és hitet tesz a szeretet és a barátság végtelen ereje mellett, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.

Megrendelhető itt.

Julia London: A tüzes skót

A frissen megözvegyült Lady Chatwicknek a férje utolsó kívánsága szerint három éven belül újra meg kell házasodnia, ha nem akarja elveszíteni a családi örökséget. Daisy a skót-felföldi birtokukra menekül a londoni kérők hada elől.2610509.jpgÚtközben találkozik a hírhedt csempésszel, a szomszédos birtok, Arrandale urával, Cailean Mackenzie-vel, akinek nyers, férfias vonzereje a lady számára sem marad észrevétlen. A vonzalom kölcsönös, és amikor váratlanul megjelenik az asszony ifjúkori szerelme, Cailean egyből látja, hogy vetélytársa nem méltó egy olyan szenvedélyes nő kezére, mint Daisy. De vajon kész elmenni a végsőkig és a saját életét is veszélybe sodorni, hogy megakadályozza a házasságot?

Megrendelhető itt.

Lee Child: Lángoló sivatag

Jack Reacher szokása szerint céltalanul vándorol a világban – most éppen Texas sivatagos, forró tájain –, amikor felveszi a kocsijába egy Carmen Greer nevű nő, aki egy különös feladattal akarja megbízni. Reacher elkíséri a nőt egy isten háta mögötti ranchra, ahol Carmen a családjával lakik.

Reacher szinte vonzza a bajt, amiből az Echo megyei birtokon akad is bőven: titkok, faji előítélet, gyűlölet és gyilkosság. Amikor a megérkezése után pár nappal később Carmen férjét holtan találják, a nőt pedig letartóztatják gyilkosság vádjával, Reacher egyből a segítségére siet. Az ügy azonban egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek első ránézésre látszik, és Reacher nem is sejti, hogy minden lépését titokzatos bérgyilkosok figyelik…

2610513.jpgMegrendelhető itt.

Lucinda Riley: Az olasz lány

Rosanna Menici még csak tizenegy éves, amikor megismerkedik Roberto Rossinivel, a férfival, aki örökre megváltoztatja az életét. A fiatal tenor ekkor már ismert sztár a szülővárosában, Nápolyban, és alig figyel a félszeg lányra. Ám amikor a családi ünnepségen az első énekhangok betöltik a helyiséget, már nem tudja levenni a tekintetét Rosannáról.2612462.jpgHat évvel később Rosanna és Roberto újra találkozik a milánói operaházban, és a két művész közös útra indul, hogy tehetségükkel meghódítsák az egész világot. Egymás iránti szenvedélyes szerelmük megszállottsággá válik, nem törődnek a múlt árnyaival sem, amik a boldogságukat fenyegetik. Rosanna útja Nápoly sikátoraitól a világ legrangosabb operaházainak csillogó színpadáig vezet. A hangulatos helyszínek káprázatos díszletei között a szerelem, az árulás és az önmagunkra találás megkapó története bontakozik ki.

Megrendelhető itt.

Zajácz D. Zoltán: Véres Balaton

A zánkai úttörőtáborból egy tihanyi hajókiránduláson titokzatos körülmények között eltűnik a tizennégy éves Marion Morel, a Francia Kommunista Párt párizsi titkárának egyetlen gyermeke. Néhány nappal később pedig az úttörőváros strandján holtan találnak egy huszonegy éves tanárképző főiskolás lányt, aki a gyermekek kísérőjeként vett részt a hajókiránduláson.

A nyomozással Adorján Máté hadnagyot bízzák meg. A tehetséges fiatal nyomozónak segítőtársa is akad: Lendvay Laura, a szomszédos vállalati üdülőben nyaraló orvostanhallgató. A lány pszichiáternek készül, és élénken érdeklődik egy új amerikai módszer, a bűnügyi profilkészítés iránt.2565658.jpgA mindvégig izgalmas, fordulatos történetben megelevenedik a Kádár-korszak Magyarországa, a hetvenes évek végének tipikus karaktereivel: párttitkárokkal, örökké elégedetlenkedő hivatalnokokkal, vadászgató, jachtot és szeretőket tartó, a nyugati életstílust majmoló nagyvállalati vezetőkkel.

Megrendelhető itt.

További információ:
General Press Kiadó

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

file_c0992f9536_original.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7616585890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása