Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Megérkeztek a General Press Könyvkiadó augusztusi újdonságai

2021. augusztus 11. - Antalfy Krisztina

Könyveink csodás történek gyűjteménye, melyek utazásra csábítanak, elrepítenek minket a legszebb tájakra, s képzeletben általuk megismerkedhetünk új ízekkel, helyekkel, emberekkel és életérzésekkel. Az olvasás egyszerűen egy remek időtöltés, ha kicsit ki szeretnék szakadni a rohanó hétköznapok valóságából. Most mutatok is néhány remek könyvet, melyek varázslatos kalandokra csábítanak.photo-1606048955554-c6a85dafc3da.jpg

Beth O’Leary: Útitársak

Addie és a nővére épp Skóciába tartanak egy barátjuk esküvőjére, amikor egy autó beléjük hajt hátulról. A vétkes kocsi sofőrje nem más, mint Addie volt barátja, Dylan, akit a lány a két évvel korábbi, meglehetősen traumatikus szakításuk óta kerül.

Dylan és a legjobb barátja ugyanarra az esküvőre hivatalos, mint ők, és mivel az autójuk totálkáros lett a balesetben, Addie-nek nincs más választása, mint hogy felajánlja: menjenek velük. Az autó egyhamar megtelik csomagokkal és titkokkal, Addie és Dylan pedig nem tehet mást az előttük álló hosszú úton, mint hogy szembenéz a kapcsolatuk zűrzavaros történetével.

Vajon időben odaérnek az esküvőre? És ami még fontosabb… ez az utazás tényleg a közös útjuk végét jelenti?2565668.jpgMegjelenés: 2021. augusztus 3.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 448 oldal
Megrendelhető itt.

Mick Herron: Fogatlan oroszlánok

Érthetetlen, hogy valaki holtan akarja látni Dickie Bow-t. Sőt, meg akarja gyilkolni. Ám aki egyszer kém, az örökre kém marad. Dickie pedig az egyik legjobb kém volt annak idején – mielőtt a holtteste felbukkant egy buszon. Észrevétlenül követett bárkit, árnyéka lett a kiszemelt embernek, és addig nem nyugodott, amíg ki nem szagolta az illető összes titkát.

Dickie legutóbb Jackson Lamb-mel volt Berlinben. És most Lamb, a parkolópályára állított kémek gyűjtőhelyének a főnöke a kezében tartja a meggyilkolt férfi telefonját, amelyen rajta van Dickie legutolsó elsuttogott titka… Lamb pedig meg van róla győződve, hogy a brit titkosszolgálatba beépülve valaki vagy valakik leginkább az oroszokra jellemző akciót szerveznek. Az Utolsó Kör kémei azonban ezt nem hagyhatják.
2565667.jpg
Megjelenés: 2021. augusztus 10.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 384 oldal
Megrendelhető itt.

Hanna Jameson: Az utolsók

A konferenciája után Jon épp egy, a világtól elzárt svájci hotel előcsarnokában böngészi a híreket a telefonján, amikor hirtelen egy sor korábban elképzelhetetlennek hitt értesítést kap. Washingtont atomtámadás érte. Meg New Yorkot. És Londont. Majd Berlint. Ez minden, amit sikerül megtudnia, mielőtt a telefon kijelzője elsötétedik, a felhők az égen pedig narancssárga színbe váltanak át.

Két hónappal később Jon és húsz túlélő a szállodában próbálják fenntartani a civilizációnak legalább valamiféle látszatát. Amikor azonban a víznyomás csökkenni kezd, Jon egy csapattal elindul, hogy megvizsgálja az épület víztartályait. A legnagyobb megdöbbenésükre az egyikben egy holttestre bukkannak. Jon elhatározza, hogy a titokzatos haláleset végére jár, az igazság keresése azonban hamarosan megszállottsággá válik, és további baljós események történnek…
2565664.jpgMegjelenés: 2021. augusztus 16.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 404 oldal
Megrendelhető itt.

Katherine Webb: Köddé válva

Amikor 1942-ben a németek Batht bombázzák, a káoszban nyoma vész egy kisfiúnak, Davy Noyle-nak. Francest, akinek vigyáznia kellett volna rá, majd elemészti a bűntudat a gyerek eltűnése miatt.

Ám a bombák nemcsak pusztítanak, de régi titkokat is napvilágra hoznak, és ahogy elül a fegyverek zaja, és leülepszik a por, előkerül egy holttest a romok közül. De nem a kisfiúé, hanem Frances húsz éve eltűnt legjobb barátnőjéé. Vajon mi történt oly sok évvel korábban? És vajon életben van-e még Davy? Jóvá teheti-e Frances a múlt bűneit?
2565665.jpgMegjelenés: 2021. augusztus 25.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 392 oldal
Megrendelhető itt.

Mészáros Dorka: Nem biztos, hogy visszajövök

Péntek este, az érettségire előkészítő hétvége. A bentlakásos gimnáziumból eltűnik egy diák. Alig pár hónappal a tizenhét éves Tekla öngyilkossága után nem hiányzik egy újabb botrány az intézménynek. Ráadásul Tekla halála kapcsán az a pletyka kering a diákok között, hogy az iskola réme, a Kertész les újabb és újabb áldozatokra. A gimnázium jó híre védelmében a tanárok úgy döntenek, nem értesítik a friss esetről a rendőrséget, hanem maguk kezdenek nyomozni.

Arra azonban nem számítanak, hogy a kutatás során a saját gyarlóságaikkal és bűneikkel kell elszámolniuk. A titkokkal és elfojtott érzelmekkel teli nyomozás során kiderül, hogy a Győryben semmi sem az, aminek látszik. A Nem biztos, hogy visszajövök a népszerű tinikönyszerző, Mészáros Dorka első, felnőtteknek szóló regénye.

Megjelenés: 2021.augusztus 30.
Ár: 3490 Ft
Terjedelem: 304 oldal
Megrendelhető itt.
2685238.jpg

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT

Kristan Higgins: Álmaidban
Amikor az egyetlen lehetőséged pont az igazi

Emmaline Nealnek egy kísérőre van szüksége, mégpedig sürgősen. Csak egy rövid időre, hogy túlélje a volt vőlegénye esküvőjét. De a hétszáztizenöt lakosú Manningsportban nem áll minden sarkon egy alkalmas fiatalember. Az egyetlen, aki szóba jöhet, Jack Holland, a helyi szépfiú, nem mellesleg igazi úriember, aki mindig készségesen vállalja az ilyen feladatokat. Jacknek pedig a legjobbkor jön a malibui kiruccanás. Otthon ugyanis a szokásosnál is több figyelmet kap, amióta megmentett négy kamaszt a vízbe fulladástól. „A télvízi csoda”, ahogy a helyiek emlegetik – kár, hogy ő még mindig fuldoklik, ha eszébe jut az a nap. A Kék Gém Pincészet-sorozat legújabb kötetében sem kell csalódniuk a kortárs romantikus regények rajongóinak. Kristan Higgins a védjegyévé vált kiváló humorral ír az élet legfényesebb és legsötétebb pillanatairól.
2382992.jpg
Megjelenés: 2021. augusztus 11.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 392 oldal
Megrendelhető itt.

Lee Child: Megérte meghalni
Amikor az egyetlen lehetőséged pont az igazi

Jack Reacher sebesülten, kínzó fájdalmak közepette érkezik meg egy jellegtelen nebraskai kisváros álmos estéjébe, ahol azonnal titkok és hazugságok sűrű hálójában találja magát. Igazságérzete nem engedi továbbmenni úti célja, Virginia felé. Bár mindenki azt szeretné, hogy eltűnjön. Ha lehet, örökre.

A helyi bűnszervezet, amely az egész várost uralma alatt tartja, néhány órával Reacher érkezése után már őt keresi – élve vagy halva. A hírhedt Duncan család amúgy is nagy bajban van: titokzatos szállítmányuk napok óta késik, megrendelőik egyre türelmetlenebbek. A kisváros élete felbolydul, újabb és újabb nehézfiúk érkeznek, a félelem és a nyugtalanító várakozás a végsőkig feszíti az idegeket.

Miközben Reacher egy helybéli asszony huszonöt évvel ezelőtt eltűnt kislánya után nyomoz, egyre-másra keresztezi Duncanék útját. Léptei nyomán sötét titkok és gonosz tervek kerülnek napvilágra...2635262.jpgMegjelenés: 2021. augusztus 17.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 352 oldal
Megrendelhető itt.

Madeline Miller: Akhilleusz dala
Gyönyörű történet istenekről és istennőkről, királyokról és királynőkről, halhatatlanságról és az emberi szívről.

A fiatal Patroklosz királyok sarja, mégis száműzik otthonából, amikor akaratlanul egy fiú halálát okozza. Az ifjú a híres-neves hős, Péleusz király udvarába kerül, ahol együtt nevelkedik a király fiával, Akhilleusszal. Az aranyszőke hajú herceg már gyermekként is erős, gyors és vonzó - ellenállhatatlan mindazok számára, akik találkoznak vele. Arra rendeltetett, hogy egy napon ő legyen a legkiválóbb görög. Patroklosz és Akhilleusz nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis különleges, eltéphetetlen kötelék szövődik közöttük.

Amikor Parisz, a trójai királyfi elrabolja a gyönyörű Helenét Spártából, Hellász minden hősét harcba szólítják a trójaiak ellen. Akhilleusz nem tud ellenállni az istenek által neki ígért dicsőség és hírnév csábításának, így csatlakozik a görög seregekhez. Patroklosz pedig félelem és a barátja iránt érzett szeretet között őrlődve követi őt Trója falai alá, noha tudja, a sors szörnyű áldozatot követel majd mindkettőjüktől...
2686743.jpg
Megjelenés: 2021. augusztus 12.
Ár: 4690 Ft
Terjedelem: 392 oldal
Megrendelghető itt.

Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy
A borús hangulatú Pettsont Findusz horgászni viszi.

– Rosszkedvem van, és nyugalmat szeretnék! – fakad ki egy õszi reggelen Pettson. Findusz rögtön azon kezd morfondírozni, mivel is vidíthatná fel morcos gazdáját.

– Elmehetnénk horgászni – javasolja végül –, attól biztos jókedved lesz.Pettson azonban nem akar kimozdulni. Kint minden hideg és nyirkos, pedig fel kéne ásni a krumpliföldet, és a tüzelõ is elfogyott. Ám a kandúrt nem akármilyen fából faragták: kitalálja, mitõl múlik el az öreg rosszkedve, sõt talán még arra is sikerül rávennie, hogy munka helyett vele játsszon...
84121.jpg
Megjelenés: 2021. augusztus 23.
Ár: 2990 Ft
Terjedelem: 32 oldal
Megrendelhető itt.

Sven Nordqvist: A kandúr szülinapi tortája

Mindaz, amiért az emberek annyit beszéltek az öreg Pettsonról, Findusz születésnapján történt. Findusznak, a kandúrnak egy évben háromszor volt születésnapja, csak mert úgy érdekesebb; és valahányszor beköszöntött a nagy esemény, Pettson palacsintatortát sütött neki.

Mint mindig, az öreg aznap reggel is kint járt a tyúkólban, és egy egész kosárra való tojást gyűjtött össze. Amikor azonban nem talált lisztet az éléskamrában, és be akart menni a faluba vásárolni, hirtelen minden a feje tetejére állt...
707791.jpg
Megjelenés: 2021. augusztus 23.
Ár: 2990 Ft
Terjedelem: 32 oldal
Megrendelhető itt.

Sven Nordqvist: Csetepaté a kiskertben

Egy szép tavaszi reggel, amikor a fák ágain madarak csicseregtek, zöld ruhában pompáztak a fák, és az egész kert tele volt tarka virágokkal, Pettson elhatározta, hogy elülteti a zöldségeket. Findusz szokásához híven most is körülötte ugrándozott, és a maga módján próbált segíteni. Már majdnem megvoltak a munkával, amikor hirtelen váratlan betolakodók zavarták meg őket: a tyúkok kaptak kedvet a gilisztavadászathoz. Pettsonnak és Findusznak minden tudásukat be kellett vetniük, hogy megszabaduljanak tőlük, de az igazi bonyodalmak csak ez után kezdődtek...

Megjelenés: 2021. augusztus 23.
Ár: 2990 Ft
Terjedelem: 32 oldal
1642891.jpgMegjelenés: 2021. augusztus 23.
Ár: 2990 Ft
Terjedelem: 32 oldal
Megrendelhető itt.

Sven Nordqvist: Tűzijáték a rókának

Pettson és a kandúrja, Findusz békésen éldegélnek vidéki házukban. Ám egy nap híre megy, hogy róka ólálkodik a tyúkólak körül. Az öreg és a macska mindent latba vetnek, hogy feltartóztassák a betolakodót: áltyúkot készítenek, tűzijátékot rendeznek, szellemesdit játszanak... De vajon mit szól ehhez a ravaszdi?

Megjelenés: 2021. augusztus 23.
Ár: 2990 Ft
Terjedelem: 32 oldal
1303336.jpgMegjelenés: 2021. augusztus 23.
Ár: 2990 Ft
Terjedelem: 32 oldal
Megrendelhető itt.

Sven Nordqvist: Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt

Az öreg Pettson magányosan éldegélt kis vidéki házában. A tyúkjain kívül más társasága nem volt, így néha bizony nagyon egyedül érezte magát. Egyik nap a szomszédja, Andersson néni állított be hozzá, és egy kartondobozt nyújtott át neki, amire nagy betűkkel az volt ráírva, hogy Findusz zöldborsó. Amikor azonban az öreg kinyitotta a dobozt, borsó helyett egy kiscicát talált benne. Azonnal a szívébe zárta az apró jószágot, és innentől kezdve a tanyán teljesen megváltozott az élet...
1580373.jpg
Megjelenés: 2021. augusztus 23.
Ár: 2990 Ft
Terjedelem: 32 oldal
Megrendelhető itt.

Sven Nordqvist: Pettson karácsonya

Végre megenyhült egy kicsit az idő, és Pettson meg a kandúrja immár nyugodtan készülhetnek a karácsonyra: kivághatják a fenyőfát, elmehetnek bevásárolni, és megsüthetik a kedvenc mézesüket. Ám mindehhez először el kell takarítaniuk a havat az udvarról, sőt az öreg még néhány gallyat is tenni szeretne a lépcsőre.

El is indulnak, hogy gyűjtsenek egy nagy rakásra valót az erdőben, de Pettsont ekkor hirtelen olyan rémes baleset éri, hogy alig bírja megmozdítani a lábát. Lehet, hogy semmi sem lesz az ünneplésből?
1580268.jpg
Megjelenés: 2021. augusztus 23.
Ár: 2990 Ft
Terjedelem: 32 oldal
Megrendelhető itt.

Lucinda Riley: Pillangószoba
Az emlékek összekötnek, a titkok elválasztanak

Posy Montague a hetvenedik születésnapjához közeledve még mindig a gyönyörű, suffolki házban él, ahol az idilli gyermekkorát pillangók kergetésével töltötte, és ahol később a saját gyermekeit is felnevelte. Az asszony tudja, annak ellenére, hogy az omladozó ház millió emlékét őrzi, az az észszerű döntés, ha minél előbb megválik az épülettől. Nem mellékesen azért, mert egy jól sikerült adásvétel lebonyolítása a kisebbik fia, Nick nemrég indult ingatlanfejlesztő cégének is jót tehet.

Posy gyökeresen változtatna az életén, ám ekkor felbukkan egy alak a múltból – Freddie, az első szerelme, aki ötven évvel korábban minden magyarázat nélkül elhagyta, és ezzel ezer darabra törte a szívét. Az asszony előtt hamar nyilvánvaló lesz, hogy volt szerelme és szeretett otthona pusztító titkot őriz. Újraírhatja egyetlen tragédia az egész életét?
1952387.jpgMegjelenés: 2021. augusztus 11.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 480 oldal
Megrendelhető itt.

Ekönyv újdonságok

Debbie Macomber: Csak egy álom

Shay Benson imádja az öccsét, Cadent, és bármit megtenne érte. Amikor azonban a fiú egy kölcsönügyletével bajba sodorja magát, a nő rájön, hogy gyökeresen változtatnia kell az életén. Szorult helyzetében egy templomban keres menedéket.

Drew Douglas lelkész imádta a feleségét. Amióta elveszítette, minden figyelmével a két gyermekükre koncentrált, és a hivatása háttérbe szorult. Ő is épp az újrakezdésen gondolkodik, amikor a szentélybe belépve megpillantja Shayt.

A két ember barátságot köt, amely az idő múlásával még inkább elmélyül. Drew-nak köszönhetően Shay újra megtanul bízni az emberekben. Amikor azonban Caden visszatér a városba, a nővére frissen újjáépített élete is veszélybe kerül.2565660_1.jpgMegrendelhető itt.

Abbi Waxman: Egy könyvmoly élete

Nina Hill igazi könyvmoly. A fiatal nő elképesztően magabiztos – a könyvek között. Az élete pont olyan, amilyennek akarta: egy könyvesboltban dolgozik, emellett minden kvízkérdésre csípőből tudja a választ, tökéletesen szervezi a mindennapjait, és van egy Phil nevű macskája. Amikor a sosem látott apja meghal, Nina rádöbben, hogy a férfi hagyatéka nem más, mint számtalan nővér, fivér és unokatestvér – akik ráadásul mind a közelben laknak! És szívesen találkoznának vele! Neki pedig ezzel a rengeteg vadidegennel mind beszélnie kell. És ha mindez nem lenne elég: kiderül, hogy Tom, aki a kvízjátékokban Nina mindentudó ősellensége, a valóságban kedves, vicces srác, és szívesen randizna Ninával. Hát nem tudja, milyen szörnyű ötlet ez? És vajon lehet az élet olyan szép, mint a könyvlapokon?
7488229_5.jpg
Megrendelhető itt.

Charlotte Link: Bűntelenül
Két vadidegen nő. Két lövés. Egy pisztoly.

Egy derűs nyári nap, a rekkenő hőségben a Londonból Yorkba tartó vonaton egy vadidegen férfi rálő egy asszonyra, akinek az utolsó pillanatban sikerül elmenekülnie a támadója elől. Két nappal később egy másik nő elesik a biciklivel, mert valaki egy hajszálvékony drótot feszített ki az út fölé. A nő azonnal elveszíti az eszméletét. A hamarosan eldördülő lövést már nem hallja.

Mindkét támadást ugyanazzal a fegyverrel követték el, de a rendőrség semmiféle kapcsolatot nem talál a két áldozat – egy depressziós orosz feleség és egy magabiztos, életvidám tanárnő – között. Talán van valami sötét titok a múltjukban, amely mégis összeköti őket? Az ügyet Kate Linville kapja meg, a híres nyomozóösztöne azonban ezúttal cserben hagyja, és értetlenül áll az eset előtt. Ekkor még nem sejti, hogy nemsokára egy borzasztó bűntett nyomára bukkan, és ő maga is halálos veszélybe kerül…7488231_5.jpgMegrendelhető itt.

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT

Monica McCarty: Az Íjász

A kiváló íjász, Gregor MacGregor kulcsfontosságú szerepet tölt be Robert the Bruce rettegett fantomseregében. Egy küldetés során azonban felismerik, és ezzel nemcsak a saját, de a társai élete is veszélybe kerül. A férfi így arra kényszerül, hogy egy időre hazatérjen az otthonába, és eltűnjön szem elől. Ám odahaza nem a vágyott béke, hanem újabb küzdelem várja: az időközben kívánatos ifjú hölggyé cseperedett gyámlányának, Cate of Lochmabennek ugyanis feltett szándéka, hogy elcsábítja a harcost, és elnyeri a szívét. De vajon sikerül-e elérnie a célját, mielőtt veszélybe kerülnének, és örökre közéjük állna a titok: hogy ki is Cate valójában?2382991_1.jpgMegrendelhető itt.

VILÁGSIKEREK-SOROZAT

Douglas Preston – Lincoln Child: Zavaros folyó
Egy felkavaró bűncselekmény látszólag megoldás nélkül…

A floridai Sanibel-sziget csendes üdülővárosában megmagyarázhatatlan bűntény történik: egyencipőben több mint száz levágott lábszárat sodor partra a víz. Pendergast ügynök a nyaralását félbeszakítva lát neki az eset felderítésének. Őrjítő versenyfutás kezdődik az idővel, hiszen a legelemibb, nyugtalanító kérdés sem tisztázott: lehetséges, hogy még életben vannak az áldozatok?

…méltó kihívás egy ragyogó elme számára2405441_1.jpgPendergast karrierje legösszetettebb kihívásával áll szemben: az öblökön átsodródó bizonyítékok kusza láncolatát a tudomány legmodernebb eszközeivel vizsgálják. A nyomozásban a különc különleges ügynök segítségére van Armstrong Coldmoon is. Miközben a két FBI-ügynök a legújabb technika segítségével próbálja felderíteni az esetet, Pendergast gyámleánya, Constance a helyiek babonás félelmeit megszemélyesítő Mortlach-ház szellemének nyomába ered.

Megrendelhető itt.

További információ:
Lira

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

file_c0992f9536_original.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7916655632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása