Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A General Press Könyvkiadó szeptemberi újdonságai

2021. szeptember 03. - Antalfy Krisztina

Könyvek őszi bekuckózáshoz

Az ősz valamiért mindig közelebb állt a szívemhez, mint az év bármely másik évszaka, számomra ekkor minden lelassul, elcsendesedik, és végre neken is jut időm az olyan lélekmelengető pillanatokra, mint az olvasás. A hűvös, esős esték ugyanis mindig kiváló alkalmat nyújtanak egy kis kikapcsolódáshoz: bekuckózhatunk egy puha, meleg takaró alá egy remek könyvvel, és egyszerűen csak átadjuk magunkat a történetnek.pexels-photo-5634667.jpeg

A General Press Könyvkiadó magyar szerzőinek dedikálása az Ünnepi Könyvhéten:

Idén új időpontban, szeptember 2. és 5. között, de a szokásos helyen, a Vörösmarty téren rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet.

A négynapos eseményen kiadónk két új magyar szerzője is jelen lesz, és az alábbi időpontokban dedikálják művüket:

- 2021. szeptember 3-án (pénteken) 17 órától Zajácz D. Zoltán dedikálja Véres Balaton című krimijét.

- 2021. szeptember 4-én (szombaton) 16 órától Mészáros Dorka dedikálja Nem biztos, hogy visszajövök című krimijét

A General Press Könyvkiadó szeptemberi újdonságai

S. J. Bennett: A Windsor-csomó

2016 tavaszán II. Erzsébetet a közelgő kilencvenedik születésnapjának az előkészületei kötik le, amikor sokkoló hírt kap: a Windsor-kastélyban holtan találták az egyik vendéget. Úgy tűnik, a fiatal orosz zongorista öngyilkos lett, de a rosszul megkötött csomó idegenkezűségre utal. A rendőrség és a titkosszolgálat egy kémre gyanakszik, aki beépült a királyi udvarba. Ez a feltételezés végtelenül bosszantja őfelségét, ezért úgy dönt: diszkréten a saját kezébe veszi az ügy felgöngyölítését. Köz¬ben sem a hozzátartozói, sem a kormánya, sem a népe nem sejti, hogy a királynő mindent megtesz azért, hogy elkapja a gyilkost.

S. J. Bennett szellemesen megírt, elragadó és letehetetlen krimije olyan szerepben ábrázolja II. Erzsébetet, amilyenben még sohasem láthattuk: határozott és ravasz nyomozóként. Az olvasó emellett bepillanthat a királyi udvar mindennapjaiba, és megismerheti azokat az érdekes karaktereket, akik a színfalak mögött egy monarchiát irányítanak.2685241.jpgMegjelenés: 2021.szeptember 15.
Ár: 3490 Ft
Terjedelem: 296 oldal
Itt megvásárolható

Amy Meyerson: A firenzei gyémánt

Amy Meyerson: A firenzei gyémántMillerékre sok mindent lehet mondani, de hogy ők lennének az ideális család, azt nem. A három testvér, Beck, Ashley és Jake évek óta nem is beszél egymással, most azonban váratlanul egy helyre repíti őket a sors, amikor a különc nagyanyjuk, Helen meghal. A fiatalok az elveszett örökség felkutatására indulnak. Nem mást keresnek, mint a százharminchét karátos, sárga színben pompázó firenzei gyémántot, amelynek évszázadokkal ezelőtt veszett nyoma az Osztrák–Magyar Monarchiában.

Vajon hogyan kerülhetett Helen tulajdonába a világ egyik legkülönlegesebb gyémántja? A testvérek ezzel a kérdéssel szembesülve rádöbbennek, mennyire keveset tudnak az elhunyt asszonyról. Az ékkő utáni hajsza során pedig elképesztő múltbeli eseményre derül fény, ami örökre megváltoztatja az egymáshoz fűződő viszonyukat.

A firenzei gyémánt valós történetén alapuló regényt a szerzőnek Az elmúlt napok könyvesboltja című művében már megismert, magával ragadó, fordulatos történetszövés jellemzi.
2565670.jpg
Megjelenés: 2021. szeptember 16.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 440 oldal
Itt megvásárolható

David Baldacci: Napvilág

David Baldacci: NapvilágAmióta az ikertestvérét, Mercyt elrabolták, Atlee Pine FBI-ügynököt megállíthatatlan vágy hajtja, hogy kiderítse, mi is történt valójában a nővérével. Amikor már épp kifutna az időből, amit a főnökétől a nyomozásra kapott, végre rábukkan az eddigi legígéretesebb nyomra: a testvére elrablójának a személyazonosságára.

Atlee a feltételezett elkövető, Ito Vincenzo legutóbbi ismert tartózkodási helyére utazik New Jersey-be, ahol azonban váratlanul találkozik egy régi barátjával, John Puller katonai rendőrrel, aki egy másik ügy kapcsán nyomoz a Vincenzo család után.

Összefognak, és együtt nemcsak egy felső politikai körökbe vezető összeesküvés nyomára bukkannak, de azt is kiderítik, mi is történt Mercyvel sok évvel ezelőtt. Az igazság pedig mindent megváltoztat…2635274.jpgMegjelenés: 2021. szeptember 27.
Ár: 4490 Ft
Terjedelem: 424 oldal
Itt megvásárolható

VILÁGSIKEREK-SOROZAT

Linda Castillo: A kívülálló

Linda Castillo: A kívülállóKate Burkholder rendőrfőnök váratlan körülmények között találja magát szembe a múltjával.

Egy amish özvegyember, Adam Lengacher szánkózás közben a gyermekeivel egy hótorlaszban elakadt autóra lesz figyelmes. A kocsi mellett egy sebesült nő fekszik, akinek a férfi a segítségére siet. A sofőrről kiderül, hogy Kate egykori rendőrtársa és barátja, Gina Colorosa. Nem sokáig tudnak azonban örülni a találkozásnak, a nőt ugyanis egy informátor meggyilkolása miatt körözik. Gina állítása szerint ártatlan, de mégsem akar beszélni arról az éjszakáról, amikor a vád szerint lelőtte a besúgót. Kate ezúttal is a szerelmétől, az ohiói bűnügyi nyomozóiroda ügynökétől kér segítséget az eset tisztázására, a nyomok azonban messzebbre vezetnek, mint sejtették.

Linda Castillo legújabb regénye egy valódi, feszültséggel teli kamaradráma, ahol csak a kételyre támaszkodhatunk.2405442.jpgMegjelenés: 2021. szeptember 21.
Ár: 3490 Ft
Terjedelem: 304 oldal
Itt megvásárolható

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT

Sabrina Jeffries: A csábítás iskolája

Sabrina Jeffries: A csábítás iskolájaA boldogtalan gyermekkora után Greycourt hercege irigylésre méltó vagyont örököl, a birtok fejlesztése mellett viszont nem jut ideje a feleségkeresésre. Amikor az anyja újra megözvegyül, Grey találkozik a mostohaapja temetését intéző, kissé rátarti ifjú hölggyel. Az első találkozás nem is alakulhatna rosszabbul. Az ellenszenv kölcsönös, mivel az igazi nőfaló hírében álló férfi sem lopja be magát a csinos, de a jó társaságban elfogadhatatlanul szókimondó Beatrice szívébe.

Ennek ellenére a herceg teljesíti az anyja kérését, és felkészíti az etikettet nem ismerő lányt az első báljára. Az illemtan- és táncórák alatt közel kerülnek egymáshoz, és rádöbbennek, hogy sokkal több közös van bennük, mint ahogy azt korábban gondolták. Ráadásul minél jobban megismerik egymást, annál nehezebb lesz tartaniuk az illő távolságot. Amikor pedig Greycourt a lány családi titkai után kezd kutakodni, Beatrice-nek el kell döntenie, vállalja-e a csalódás kockázatát a mindent elsöprő szenvedélyért…
2382993.jpg
Megjelenés: 2021. szeptember 6.
Ár: 3690 Ft
Terjedelem: 336 oldal
Itt megvásárolható

UTÁNNYOMÁSOK

Chris Carter: Kivégzés

Chris Carter: KivégzésRobert Hunter és Carlos Garcia hajnalban érkeznek a tetthelyre. A helyszínelőszalagok mögött egy fehér templom húzódik meg a lámpák fényében. Képeslapra való látvány így, karácsony előtt. Ami azonban az épületben várja a két nyomozót, cseppet sem az: mindenhol vér, összefröcskölt padló, vérben ázó oltár és egy holttest reverendában, kutyafejjel a nyakán. Ki és miért változtatta mészárszékké a katolikus templomot? Mit jelent a holttest mellkasára festett szám? Nem ő lenne az első áldozat, netán újabbak következnek?

A Hunter–Garcia páros egy brutális sorozatgyilkos nyomába ered, vállt vállnak vetve, sokszor feletteseik parancsa ellenében haladnak előre megállíthatatlanul, hátha valakit még megmenthetnek a rémálomtól. A gyilkos ugyanis nem mást akar, mint valóra váltani az áldozatai rémálmát – mert ismeri a múltjukat, a titkaikat, a legnagyobb félelmüket, és tudja, hogyan fokozza még tovább a rettegést. A végsőkig.
2685237.jpg
Megjelenés: 2021. szeptember 22.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 384 oldal
Itt megvásárolható

Ekönyv újdonságok

Beth O’Leary: Útitársak

Beth O’Leary: ÚtitársakAddie és a nővére épp Skóciába tartanak egy barátjuk esküvőjére, amikor egy autó beléjük hajt hátulról. A vétkes kocsi sofőrje nem más, mint Addie volt barátja, Dylan, akit a lány a két évvel korábbi, meglehetősen traumatikus szakításuk óta kerül.

Dylan és a legjobb barátja ugyanarra az esküvőre hivatalos, mint ők, és mivel az autójuk totálkáros lett a balesetben, Addie-nek nincs más választása, mint hogy felajánlja: menjenek velük. Az autó egyhamar megtelik csomagokkal és titkokkal, Addie és Dylan pedig nem tehet mást az előttük álló hosszú úton, mint hogy szembenéz a kapcsolatuk zűrzavaros történetével.

Vajon időben odaérnek az esküvőre? És ami még fontosabb… ez az utazás tényleg a közös útjuk végét jelenti?
2721214.jpg
Itt megvásárolható.

Mick Herron: Fogatlan oroszlánok

Mick Herron: Fogatlan oroszlánokÉrthetetlen, hogy valaki holtan akarja látni Dickie Bow-t. Sőt, meg akarja gyilkolni. Ám aki egyszer kém, az örökre kém marad. Dickie pedig az egyik legjobb kém volt annak idején – mielőtt a holtteste felbukkant egy buszon. Észrevétlenül követett bárkit, árnyéka lett a kiszemelt embernek, és addig nem nyugodott, amíg ki nem szagolta az illető összes titkát.

Dickie legutóbb Jackson Lamb-mel volt Berlinben. És most Lamb, a parkolópályára állított kémek gyűjtőhelyének a főnöke a kezében tartja a meggyilkolt férfi telefonját, amelyen rajta van Dickie legutolsó elsuttogott titka… Lamb pedig meg van róla győződve, hogy a brit titkosszolgálatba beépülve valaki vagy valakik leginkább az oroszokra jellemző akciót szerveznek. Az Utolsó Kör kémei azonban ezt nem hagyhatják.
2726460.jpgItt megvásárolható.

Hanna Jameson: Az utolsók

Hanna Jameson: Az utolsókA konferenciája után Jon épp egy, a világtól elzárt svájci hotel előcsarnokában böngészi a híreket a telefonján, amikor hirtelen egy sor korábban elképzelhetetlennek hitt értesítést kap. Washingtont atomtámadás érte. Meg New Yorkot. És Londont. Majd Berlint. Ez minden, amit sikerül megtudnia, mielőtt a telefon kijelzője elsötétedik, a felhők az égen pedig narancssárga színbe váltanak át.

Két hónappal később Jon és húsz túlélő a szállodában próbálják fenntartani a civilizációnak legalább valamiféle látszatát. Amikor azonban a víznyomás csökkenni kezd, Jon egy csapattal elindul, hogy megvizsgálja az épület víztartályait. A legnagyobb megdöbbenésükre az egyikben egy holttestre bukkannak. Jon elhatározza, hogy a titokzatos haláleset végére jár, az igazság keresése azonban hamarosan megszállottsággá válik, és további baljós események történnek…2735876.jpgItt megvásárolható.

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT

Lee Child: Megérte meghalni

Jack Reacher sebesülten, kínzó fájdalmak közepette érkezik meg egy jellegtelen nebraskai kisváros álmos estéjébe, ahol azonnal titkok és hazugságok sűrű hálójában találja magát. Igazságérzete nem engedi továbbmenni úti célja, Virginia felé. Bár mindenki azt szeretné, hogy eltűnjön. Ha lehet, örökre.

A helyi bűnszervezet, amely az egész várost uralma alatt tartja, néhány órával Reacher érkezése után már őt keresi – élve vagy halva. A hírhedt Duncan család amúgy is nagy bajban van: titokzatos szállítmányuk napok óta késik, megrendelőik egyre türelmetlenebbek. A kisváros élete felbolydul, újabb és újabb nehézfiúk érkeznek, a félelem és a nyugtalanító várakozás a végsőkig feszíti az idegeket.

Miközben Reacher egy helybéli asszony huszonöt évvel ezelőtt eltűnt kislánya után nyomoz, egyre-másra keresztezi Duncanék útját. Léptei nyomán sötét titkok és gonosz tervek kerülnek napvilágra...2733142.jpgItt megvásárolható.

Kristan Higgins: Álmaidban

Emmaline Nealnek egy kísérőre van szüksége, mégpedig sürgősen. Csak egy rövid időre, hogy túlélje a volt vőlegénye esküvőjét. De a hétszáztizenöt lakosú Manningsportban nem áll minden sarkon egy alkalmas fiatalember. Az egyetlen, aki szóba jöhet, Jack Holland, a helyi szépfiú, nem mellesleg igazi úriember, aki mindig készségesen vállalja az ilyen feladatokat. Jacknek pedig a legjobbkor jön a malibui kiruccanás. Otthon ugyanis a szokásosnál is több figyelmet kap, amióta megmentett négy kamaszt a vízbe fulladástól. „A télvízi csoda”, ahogy a helyiek emlegetik – kár, hogy ő még mindig fuldoklik, ha eszébe jut az a nap. A Kék Gém Pincészet-sorozat legújabb kötetében sem kell csalódniuk a kortárs romantikus regények rajongóinak. Kristan Higgins a védjegyévé vált kiváló humorral ír az élet legfényesebb és legsötétebb pillanatairól.
2733143.jpg
Itt megvásárolható.

További információ:
General Press Könyvkiadó

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

file_c0992f9536_original.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6016679000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása