Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ki ne hagyd az új Broadway musical ősbemutatóját

2021. szeptember 13. - Antalfy Krisztina

Üdvözöllek a reneszánszban, ebben a színes forgatagban, a Valami bűzlik világában. Ezúttal a Grammy díjas zeneszerző Wayne Kirkpatrick és a sikeres szerző páros Karey Kirkpatrick és John O’Farell kalauzol el Téged a XVI. századi Angliába. A kritikusok és nézők által is kedvelt, a Time Out New York szerint az elmúlt négyszáz év legviccesebb musicaljének lesz a bemutatója. Válts hát jegyet még ma a Valami bűzlik…-re!

A darab az 1590-es években játszódik, főhősei Ben és Kenny Seggham, akik kétségbeesetten próbálnak kitörni „A nagy író” néven ismert, reneszánsz rocksztár, azaz Shakespeare árnyékából. Amikor a nagy mágus, Nostradamus azt jövendöli Bennek, hogy néhány száz év és a színház egyidejű éneklést, táncot, zenét és színészi tevékenységet kíván majd, teljesen kétségbeesnek. Ben arra sarkallja Kennyt, hogy vágja sutba készülő darabját – a Hamletet –, és fogjon neki az új kor követelményeihez igazodó műnek.

Ám Kenny szerelmes lesz a puritán és színházgyűlölő Jeremiás lányába, Portiaba, ami újabb bonyodalmakhoz vezet. Ennek ellenére belevágnak, és megírják a világ első musicaljét, az „Omlett”-et. Eközben Kenny drámája Shakespeare kezébe jut, így, míg a két testvér Omlett premierje botrányba fullad, addig a nagy ellenség hatalmas sikert arat Kenny remekművével, a Hamlettel. A kudarcos premier után a két testvért a puritánok feljelentésének hatására még egy bírósági eljárás is várja. A sok herce-hurca ébreszti rá a testvérpárt, hogy semmi sem fontosabb, mint hűnek maradni önmagunkhoz, így amikor a bíróság a távoli és ismeretlen földrészre száműzi őket, hogy alapítsanak ott zenés színházat, örömmel vágnak bele az új kalandba.

A Valami bűzlik igazán nagy volumenű zenés darab, fülbemászó, ugyanakkor igényes zenével, hatalmas koreográfiával és kiváló karakterekkel. Magyarországon először a József Attila Színházban kerül színre.

A színdarab bemutatását Magyarországon a Music Theatre International www.mtishows.eu és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség www.theatrum-mundi.hu között létrejött különleges megállapodás teszi lehetővé.

Bemutató: 2021. Szept. 18.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

file_c0992f9536_original.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8516687690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása