Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Válogass a General Press Könyvkiadó októberi újdonságai közül

2021. október 08. - Antalfy Krisztina

Bár a forró nyári napok is sok lehetőséget nyújtanak egy kis olvasásra, a könyv szerelmesei jól tudják, hogy a legjobb pillanatokat mégis azok a sejtelmes őszi esték nyújtják, amikor végre bekuckózhatunk kedvenc pokrócunk alá, és egy csésze forró itallal elmélyülhetünk végre legújabb könyvünk lapjai közt. Az alábbiakban hoztam is számodra néhány remek, őszi hangulatú történetet a General Press Könyvkiadó októberi újdonságai közül.photo-1540593318873-4daf6e6e95e9.jpg

Lucinda Riley: A hetedik nővér története

A család ügyvédjének meglepő kijelentését követően, miszerint úgy véli, megtalálta a hiányzó nővérüket, Maia és Ally felfedezi, hogy az egyetlen nyomuk egy új-zélandi borászat címe, valamint egy szokatlan, csillag alakú smaragdgyűrű rajza. Mivel az Ausztráliában élő CeCe van a legközelebb, őt küldik el, hogy járjon utána a dolognak. Ezzel pedig kezdetét veszi az országokon átívelő versenyfutás az idővel, hogy még azelőtt rábukkanjanak a hetedik nővérre, hogy összegyűlnénk a Titánon Pa Salt halálának évfordulója alkalmából…
2494069.jpg
Megjelenés: 2021. október 4.
Ár: 4990 Ft
Terjedelem: 688 oldal
Megrendelhető itt.

Freya Sampson: Az utolsó könyvtár

June még sohasem hagyta el az álmos angol kisvárost, ahol felnőtt. A zárkózott és félénk, fiatal könyvtáros minden idejét olvasással tölti, amikor azonban megtudja, hogy a munkahelyét bezárják, kimerészkedik az olvasókuckójából, hogy megmentse a helyi közösség lelkét jelentő könyvtárat.2749328.jpgSokan a segítségére sietnek, és June – az édesanyja halála óta először – újra megnyílik az emberek felé. Így találkozik megint a régi iskolai barátjával, Alexszel is. Hamarosan az egész kisváros észreveszi, mit érez a segítőkész ügyvéd a nő iránt, csak épp June nem, aki nem hiszi el, hogy bárki is randizni szeretne vele.

Ahhoz, hogy megmentse a szívének oly kedves könyveket, June-nak változtatnia kell az élethez való hozzáállásán. Elhatározza hát, hogy küzdeni fog a könyvtárért, és ezzel talán a boldogsághoz is közelebb kerül egy lépéssel…

Megjelenés: 2021. október 6.
Ár: 3790 Ft
Terjedelem: 332 oldal
Megrendelhető itt.

Debbie Macomber: Csengőszó

Everly életében a munkáján kívül semminek – és senkinek – nem jut hely. Az üzlettársa is érzi, hogy a nő egyre feszültebb, ezért elküldi szabadságra… egész decemberre! Everly már a gondolattól is kétségbeesik: mi lesz a céggel, ha egy hónapig nem dolgozik?2673708.jpgRáadásul az asszisztense bosszúból a vágyott tengerparti luxusnyaralás helyett egy amazonasi hajós kirándulást foglal le neki. Két hét az esőerdőben – internet nélkül. Az út során Everly gyönyörű tájakon járhat, mégsem emiatt lesz felejthetetlen számára a karácsonyi üdülés, hanem a hajó jóképű túravezetőjének, Ashernek a kedves társasága miatt. És ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Everly rájön: át kell értékelnie, mi fontos – és mi nem – az életben… De vajon vállalják-e a szerelemmel járó kockázatot, vagy visszatérnek a gondosan eltervezett életükhöz?

Megjelenés: 2021. október 12.
Ár: 2990 Ft
Terjedelem: 240 oldal
Megrendelhető itt.

Jeffrey Archer: Metszéspontok

A dúsgazdag Cornelius Barrington időskorára elégedetten és gondtalanul élhetne a családja körében, ő azonban úgy dönt, próbára teszi a szeretteit. Kíváncsi, ki az, aki önzetlen érzelmekkel fordul felé. A tervébe csak a hűséges barátját és ügyvédjét, Frank Vintcentet avatja be. Egy elhibázott befektetésre hivatkozva magáncsődöt jelent, és visszakéri a családtagjaitól az egykori kölcsönöket, illetve szorult helyzetében további szívességeket remél tőlük. És hogy mit tesznek a rokonok a hirtelen elszegényedett öregúrral? Lehetséges, hogy minden hozzátartozójában csalódnia kell?2635276.jpgA végjáték mesterien felépített története csak egy a kötetben található tizenöt elbeszélés közül, amelyek egytől egyig remek példái Archer kitűnő jellemábrázoló képességének, izgalmas témaválasztásának. A meghökkentő írások között akad több olyan is, amely valós eseményeket dolgoz fel, hiszen a legkülönösebb történeteket gyakran maga az élet írja.

Megjelenés: 2021. október 13.
Ár: 3690 Ft
Terjedelem: 312 oldal
Megrendelhető itt.

ÍRISZ KÖNYVEK

Veronica Henry: Karácsony vidéken

Lucy Liddiard tökéletes feleség és családanya egy idilli angol kisvárosban. Talán túlságosan is tökéletes. Legalábbis a férjének, Mickey-nek, aki minden nőnek teszi a szépet. Az asszony azt is sejti, hogy az egykor szebb napokat látott családi sörfőzde évről évre egyre rosszabbul teljesít. Arra azonban még a rémálmaiban sem számít, hogy épp a meghitt családi ünnep kellős közepén, a karácsonyfa alatt derül fény a sokéves titkokra és hazugságokra, amelyek gyökeresen felforgatják az életét. Vajon sikerül-e a szeretet és a megbocsátás erejének felülkerekednie a családi problémákon, és képes lesz-e Lucy és Mickey megannyi sérelem után közös erővel megtalálni az elvesztett bizalmat?
2673709.jpgMegjelenés: 2021. október 12.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 404 oldal
Megrendelhető itt.
 

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT

Christi Caldwell: A gróf ágyában

Az önfejű újságíró, Verity Lovelace minden követ megmozgat annak érdekében, hogy megoldja a londoni arisztokráciát foglalkoztató legújabb rejtélyt. Ezért még arra is képes, hogy lemerészkedjen a város csatornarendszerébe. És pontosan ez az a hely, ahol rátalál Maxwell grófjának eltűnt örökösére, Malcom Northra.2382994.jpg

A férfi, akit még gyerekkorában raboltak el az otthonából, elégedett az életével, amelyet önerőből épített fel, és egyáltalán nem óhajtja elfoglalni az őt megillető helyet az előkelő társaságban. Miután azonban Verity a címlapon leplezi le a kilétét, Malcom kincsvadászból hirtelen a lányos apák célpontjává válik. A férfi pedig egyetlen módot lát arra, hogy távol tartsa magától az elsőbálozókat: megkéri Verityt, hogy tegyen úgy, mintha házasok lennének. Végül is miatta került ebbe a helyzetbe…

Megjelenés: 2021. október 27.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 416 oldal
Megrendelhető itt.

UTÁNNYOMÁSOK

Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka

A legszebb ünnep a karácsony – így gondolják ezt a koboldok is! Különösen Koboldapó várja már nagyon, hiszen ilyenkor minden évben egy tál kását készítenek ki neki az emberek, ezzel köszönve meg a koboldoknak az egész éves munkájukat. Ám ezúttal ezt az emberek el fogják felejteni, legalábbis a jövőbe látó Koboldanyó szerint. Ha pedig ez bekövetkezne, akkor Koboldapó nagyon mérges lenne.2685239.jpgKoboldanyó tehát kieszel egy tervet, hogy titokban mégis megszerezze a kását… Csodálatos karácsonyi történet Sven Nordqvisttől, a kedvelt Pettson és Findusz-könyvek szerzőjétől.

Megjelenés: 2021. október 18.
Ár: 2990 Ft
Terjedelem: 32 oldal
Megrendelhető itt.

Sven Nordqvist: Pettson karácsonya

Végre megenyhült egy kicsit az idő, és Pettson meg a kandúrja immár nyugodtan készülhetnek a karácsonyra: kivághatják a fenyőfát, elmehetnek bevásárolni, és megsüthetik a kedvenc mézesüket. Ám mindehhez először el kell takarítaniuk a havat az udvarról, sőt az öreg még néhány gallyat is tenni szeretne a lépcsőre. El is indulnak, hogy gyűjtsenek egy nagy rakásra valót az erdőben, de Pettsont ekkor hirtelen olyan rémes baleset éri, hogy alig bírja megmozdítani a lábát. Lehet, hogy semmi sem lesz az ünneplésből?
1580268_1.jpgMegjelenés: 2021. október 18.
Ár: 2990 Ft
Terjedelem: 32 oldal
Megrendelhető itt.

Jeffrey Archer: Ütött az óra – Clifton-kórnika 6.
(puha táblás)

Egy végső vallomás, egy végzetes szerelem, világokat alakító politikai manőverek… A Clifton-krónika hatodik, utolsó előtti kötetében végigkísérhetjük a Barrington és a Clifton család tagjainak életét az 1970-es éveken. Ez az az évtized, amely a világpolitika színterén is példátlan változásokat hozott, és hasonlókat tartogat a főszereplők számára is. Az Emma Barrington ellen indított per végkimenetele egy hajszálon múlik csak, az asszony azonban visszautasítja a védelmére felsorakozókat.1eb4ed818bebfa1ceb1707525b0017b49d437fcd.jpegTestvére, Giles a Berlinben ragadt szerelme után epekedik, csakhogy Karin kiszabadításához fel kellene adnia politikai karrierjét. Sebastian Clifton találkozik egy gyönyörű és okos indiai lánnyal, akinek a jövőjét azonban már elrendezték a szülei, kiválasztva számára a megfelelő férjjelöltet. Édesapja pedig, a világhírű író, Harry Clifton továbbra is minden követ megmozgat, hogy kiszabadítsa Anatolij Babakovot a szibériai fogságból, de a bátor orosz férfi leleplező kézirata még mindig újabb és újabb veszedelmet hoz a fejére… A Clifton-krónika legújabb kötete (Majd az idő eldönti; Apám bűne; Féltve őrzött titok; Gondold meg, mit kívánsz!; Erősebb a kardnál) szokás szerint lenyűgöző fordulatokkal bizonyítja, hogy a szerző a cselekményszövés mestere.

Megjelenés: 2021. szeptember 28.
Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 468 oldal
Megrendelhető itt.
 

Ekönyv újdonságok

J. Bennett: A Windsor-csomó

2016 tavaszán II. Erzsébetet a közelgő kilencvenedik születésnapjának az előkészületei kötik le, amikor sokkoló hírt kap: a Windsor-kastélyban holtan találták az egyik vendéget. Úgy tűnik, a fiatal orosz zongorista öngyilkos lett, de a rosszul megkötött csomó idegenkezűségre utal. A rendőrség és a titkosszolgálat egy kémre gyanakszik, aki beépült a királyi udvarba. Ez a feltételezés végtelenül bosszantja őfelségét, ezért úgy dönt: diszkréten a saját kezébe veszi az ügy felgöngyölítését. Közben sem a hozzátartozói, sem a kormánya, sem a népe nem sejti, hogy a királynő mindent megtesz azért, hogy elkapja a gyilkost.2758596.jpgJ. Bennett szellemesen megírt, elragadó és letehetetlen krimije olyan szerepben ábrázolja II. Erzsébetet, amilyenben még sohasem láthattuk: határozott és ravasz nyomozóként. Az olvasó emellett bepillanthat a királyi udvar mindennapjaiba, és megismerheti azokat az érdekes karaktereket, akik a színfalak mögött egy monarchiát irányítanak.

Megrendelhető itt.

Amy Meyerson: A firenzei gyémánt

Millerékre sok mindent lehet mondani, de hogy ők lennének az ideális család, azt nem. A három testvér, Beck, Ashley és Jake évek óta nem is beszél egymással, most azonban váratlanul egy helyre repíti őket a sors, amikor a különc nagyanyjuk, Helen meghal. A fiatalok az elveszett örökség felkutatására indulnak. Nem mást keresnek, mint a százharminchét karátos, sárga színben pompázó firenzei gyémántot, amelynek évszázadokkal ezelőtt veszett nyoma az Osztrák–Magyar Monarchiában.2766647.jpgVajon hogyan kerülhetett Helen tulajdonába a világ egyik legkülönlegesebb gyémántja? A testvérek ezzel a kérdéssel szembesülve rádöbbennek, mennyire keveset tudnak az elhunyt asszonyról. Az ékkő utáni hajsza során pedig elképesztő múltbeli eseményre derül fény, ami örökre megváltoztatja az egymáshoz fűződő viszonyukat.

A firenzei gyémánt valós történetén alapuló regényt a szerzőnek Az elmúlt napok könyvesboltja című művében már megismert, magával ragadó, fordulatos történetszövés jellemzi.

Megrendelhető itt.

David Baldacci: Napvilág

Amióta az ikertestvérét, Mercyt elrabolták, Atlee Pine FBI-ügynököt megállíthatatlan vágy hajtja, hogy kiderítse, mi is történt valójában a nővérével. Amikor már épp kifutna az időből, amit a főnökétől a nyomozásra kapott, végre rábukkan az eddigi legígéretesebb nyomra: a testvére elrablójának a személyazonosságára.2635274_1.jpgAtlee a feltételezett elkövető, Ito Vincenzo legutóbbi ismert tartózkodási helyére utazik New Jersey-be, ahol azonban váratlanul találkozik egy régi barátjával, John Puller katonai rendőrrel, aki egy másik ügy kapcsán nyomoz a Vincenzo család után.

Összefognak, és együtt nemcsak egy felső politikai körökbe vezető összeesküvés nyomára bukkannak, de azt is kiderítik, mi is történt Mercyvel sok évvel ezelőtt. Az igazság pedig mindent megváltoztat…

Megrendelhető itt.

Linda Castillo: A kívülálló

Kate Burkholder rendőrfőnök váratlan körülmények között találja magát szembe a múltjával.

Egy amish özvegyember, Adam Lengacher szánkózás közben a gyermekeivel egy hótorlaszban elakadt autóra lesz figyelmes. A kocsi mellett egy sebesült nő fekszik, akinek a férfi a segítségére siet. A sofőrről kiderül, hogy Kate egykori rendőrtársa és barátja, Gina Colorosa. Nem sokáig tudnak azonban örülni a találkozásnak, a nőt ugyanis egy informátor meggyilkolása miatt körözik. Gina állítása szerint ártatlan, de mégsem akar beszélni arról az éjszakáról, amikor a vád szerint lelőtte a besúgót. Kate ezúttal is a szerelmétől, az ohiói bűnügyi nyomozóiroda ügynökétől kér segítséget az eset tisztázására, a nyomok azonban messzebbre vezetnek, mint sejtették.2775331.jpgLinda Castillo legújabb regénye egy valódi, feszültséggel teli kamaradráma, ahol csak a kételyre támaszkodhatunk.

Megrendelhető itt.

Sabrina Jeffries: A csábítás iskolája

A boldogtalan gyermekkora után Greycourt hercege irigylésre méltó vagyont örököl, a birtok fejlesztése mellett viszont nem jut ideje a feleségkeresésre. Amikor az anyja újra megözvegyül, Grey találkozik a mostohaapja temetését intéző, kissé rátarti ifjú hölggyel. Az első találkozás nem is alakulhatna rosszabbul. Az ellenszenv kölcsönös, mivel az igazi nőfaló hírében álló férfi sem lopja be magát a csinos, de a jó társaságban elfogadhatatlanul szókimondó Beatrice szívébe.2758595.jpgEnnek ellenére a herceg teljesíti az anyja kérését, és felkészíti az etikettet nem ismerő lányt az első báljára. Az illemtan- és táncórák alatt közel kerülnek egymáshoz, és rádöbbennek, hogy sokkal több közös van bennük, mint ahogy azt korábban gondolták. Ráadásul minél jobban megismerik egymást, annál nehezebb lesz tartaniuk az illő távolságot. Amikor pedig Greycourt a lány családi titkai után kezd kutakodni, Beatrice-nek el kell döntenie, vállalja-e a csalódás kockázatát a mindent elsöprő szenvedélyért…

Megrendelhető itt.

További információ:
www.lira.hu

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2516708380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása