Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A General Press Könyvkiadó ajánlata az ünnepekre

2021. december 03. - Antalfy Krisztina

Remek olvasnivalók hideg téli napokra

Felgyorsult világunkban egyre kevesebb időnk marad a pihenésre és önmagunkra. Így az ünnepek  közeledtével hoztam számodra néhány hangulatos és izgalmas olvasnivalót, amelyekkel bármikor jólesik majd elnyújtózni egy csésze forró csokoládé és finom mézeskalács társaságában, és átani magadat az olvasás varázslatos élményének. Válogass és olvasgass kedvedre a General Press Könyvkiadó újdonságaiból!
photo-1546967810-fd10406bf7df_1.jpg

Katherine Webb: Köddé válva

Szabó Piroska, a General Press Könyvkiadó főszerkesztője: Számomra Katherine Webb az egyik legkedvesebb a kiadónk szerzői közül. A szerző különleges érzékenységgel ábrázolja az emberi sorsok fájdalmas és boldog pillanatait egyaránt. Nincs ez másként a Köddé válva című regényében sem, amelynek a főhőse, Frances egy múltbéli rejtélynek próbál a végére járni, miközben mindemellett a lebombázott Bathban egy eltűnt kisfiút keres.

Amikor 1942-ben a németek Batht bombázzák, a káoszban nyoma vész egy kisfiúnak, Davy Noyle-nak. Francest, akinek vigyáznia kellett volna rá, majd elemészti a bűntudat a gyerek eltűnése miatt. Ám a bombák nemcsak pusztítanak, de régi titkokat is napvilágra hoznak, és ahogy elül a fegyverek zaja, és leülepszik a por, előkerül egy holttest a romok közül. De nem a kisfiúé, hanem Frances húsz éve eltűnt legjobb barátnőjéé. Vajon mi történt oly sok évvel korábban? És vajon életben van-e még Davy? Jóváteheti-e Frances a múlt bűneit?2565665_1.jpgÁr: 3990 Ft
Terjedelem: 392 oldal
Megrendelhető itt.

Zajácz D. Zoltán: Véres Balaton

Danziger Dániel, műszaki szerkesztő: A Véres Balaton egy olyan korszakba repíti az olvasót, amely az idősebbeknek igazi nosztalgikus élmény, a fiatalabbaknak pedig érdekes korrajz. A kádári Magyarország felső tízezrének alakjai, a nyomozók klasszikus munkamódszere, és az atmoszféra remek díszletet biztosít ennek az izgalmakkal teli, vérbeli kriminek.

A zánkai úttörőtáborból egy tihanyi hajókiránduláson titokzatos körülmények között eltűnik a tizennégy éves Marion Morel, a Francia Kommunista Párt párizsi titkárának egyetlen gyermeke. Néhány nappal később pedig az úttörőváros strandján holtan találnak egy huszonegy éves tanárképző főiskolás lányt, aki a gyermekek kísérőjeként vett részt a hajókiránduláson.2565658_1.jpgA nyomozással Adorján Máté hadnagyot bízzák meg. A tehetséges fiatal nyomozónak segítőtársa is akad: Lendvay Laura, a szomszédos vállalati üdülőben nyaraló orvostanhallgató. A lány pszichiáternek készül, és élénken érdeklődik egy új amerikai módszer, a bűnügyi profilkészítés iránt. A mindvégig izgalmas, fordulatos történetben megelevenedik a Kádár-korszak Magyarországa, a hetvenes évek végének tipikus karaktereivel: párttitkárokkal, örökké elégedetlenkedő hivatalnokokkal, vadászgató, jachtot és szeretőket tartó, a nyugati életstílust majmoló nagyvállalati vezetőkkel.

Ár: 3490 Ft
Terjedelem: 312 oldal
Megrendelhető itt.

Sarah Crossan: Darázsfészek

Horváth Annnamária, szerkesztőnk: Az idei megjelenések közül a kedvencem az egyik legmegosztóbb regényünk lett. Sarah Crossan Darázsfészek című könyvében egy volt szerető gyászfeldolgozásának útját kísérhetjük végig. A férfi halála után Ana a titkuk fogságában ragad, újraéli többéves viszonyuk eseményeit, miközben kétségbeesetten próbál kapcsolatot teremteni az egykori szerelme özvegyével. A sok szempontból felkavaró, sodró lendületű szöveg őszintesége és mélyen átérzett fájdalma az, ami szerintem többet érdemel a főszereplő jellemére tett puszta ítéletalkotásnál. Számomra ez a könyv karcsúságában is egy igazi remekmű.

Ana és Connor három éve szeretők. Szűk hotelszobákban, zsúfolt kávézókban, rövid üzenetekben és lopott hétvégéken egy olyan világot építenek maguknak, amelyben kettejükön kívül nincsen másnak hely, és amelyből esténként más-más családhoz térnek haza.2453859_1.jpgEgy nap aztán megtörténik az elképzelhetetlen: Connort halálos baleset éri, és Ana egyedül találja magát a titkuk fogságában. Ráadásul a legrosszabb szerepben – hivatalból, hagyatéki ügyvédként pont neki kell vigaszt és megnyugvást nyújtania a gyászoló özvegynek.

Hogyan veszíthetünk el valakit, akiről a világ azt sem tudta, hogy a miénk? Hogyan gyászolhatunk meg valamit, ha a fájdalmunkat nem beszélhetjük ki? Sarah Crossan regénye két egymás árnyékában létező házasság élveboncolása, egy volt szerető érzelemteli, ám kegyetlenül őszinte vallomása szerelemről, veszteségről, az elengedés és a megbocsátás útvesztőiről.

Ár: 3690 Ft
Terjedelem: 264 oldal
Megrendelhető itt.

Mick Herron: Fogatlan oroszlánok

Kenyó Ildikó, szerkesztőnk: „Aki egyszer kém, az örökre kém marad.” Mick Herron műve, az Utolsó Kör-sorozat immár második kötete tökéletes olvasmány a műfaj kedvelőinek. Megvan benne minden, amitől igazán szórakoztató és élvezetes lesz egy regény: remek történetszövés, feszültség, sajátos miliő, hús-vér karakterek, a kémek és a brit titkosszolgálat zárt, talán épp ezért is izgalmas világa és nem utolsósorban jó adag humor. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Érthetetlen, hogy valaki holtan akarja látni Dickie Bow-t. Sőt, meg akarja gyilkolni. Ám aki egyszer kém, az örökre kém marad. Dickie pedig az egyik legjobb kém volt annak idején – mielőtt a holtteste felbukkant egy buszon. Észrevétlenül követett bárkit, árnyéka lett a kiszemelt embernek, és addig nem nyugodott, amíg ki nem szagolta az illető összes titkát.2565667_1.jpgDickie legutóbb Jackson Lamb-mel volt Berlinben. És most Lamb, a parkolópályára állított kémek gyűjtőhelyének a főnöke a kezében tartja a meggyilkolt férfi telefonját, amelyen rajta van Dickie legutolsó elsuttogott titka… Lamb pedig meg van róla győződve, hogy a brit titkosszolgálatba beépülve valaki vagy valakik leginkább az oroszokra jellemző akciót szerveznek. Az Utolsó Kör kémei azonban ezt nem hagyhatják.

Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 384 oldal
Megrendelhető itt.

Volker Kutscher: Halál a mulatóban

Kiss Béla, szerkesztőnk: Azért ajánlom, mert nagyon szeretem az izgalmas krimiket és a történelmileg hiteles korrajzokat. Rengeteg mindent megtudtam a harmincas évek Németországáról, arról, hogyan alakult ki az a helyzet, ami Hitler hatalomra jutásához vezetett. Mindemellett nagyon meg is indított a krimivonal, ami az idegengyűlölet veszélyeire hívja fel a figyelmet.

1932 júliusa. A berlini rendőrség zavarba ejtő rejtéllyel szembesül: egy halott férfit találnak egy mulató teherliftjében, aki minden valószínűség szerint vízbe fulladt. A felvonó azonban száraz. Talán máshol ölték meg, és a holttestét ideszállították? De akkor hogyhogy nem tűnt fel senkinek?2494062.jpgAz ügyet Gereon Rath felügyelő kapja meg, aki nemsokára arra a következtetésre jut, hogy a férfi egy sorozatgyilkos áldozata lett, és a nyomok a lengyel határ környékére vezetnek. Rath azonnal repülőre száll, és szeretett Berlinét elhagyva egy idegen, babonákkal teli világba csöppen. A helyiek eleve gyanakodva fogadják a fővárosból érkező nyomozót, aki mindenbe beleüti az orrát. Amikor pedig Rath egy több évtizede eltussolt gyilkosságra bukkan, mindenki ellene fordul. Azt azonban még ő sem sejti, hogy az egyre erősebb náci párttal is szembe kell szállnia, és ez akár az életébe is kerülhet…

Ár: 4990 Ft
Terjedelem: 576 oldal
Megrendelhető itt.

Emma Stonex: A torony őre

Kiss-Pálvölgyi Lídia, szerkesztőnk: Emma Stonex egy régi skót legendát dolgozott át az első, bemutatkozó regényében, amikor is egy kietlen sziklán magasodó világítótoronyból nyom nélkül eltűnik három toronyőr. Magát a rejtélyes eltűnést is magával ragadó módon mutatja be a regény, ám számomra az tetszett benne a leginkább, ahogyan teljesen átélhetővé tette a toronyőrök hátrahagyott családjának szívszakasztó érzelmeit.

1972 szilveszterének éjjelén egy csónak közeledik a Maiden-szikla világítótornyához, ellátmánnyal és a váltás személyzettel. A kikötésnél azonban senki sem várja őket. A torony ajtaját belülről bezárták, ám amikor betörik, a megrökönyödött emberek senkit sem találnak odabent: a három őrnek nyoma veszett. Az asztal megterítve áll – egy el nem fogyasztott vacsorához. A toronyőrök naplójában az utolsó bejegyzés egy tomboló viharról szól, pedig az égen egész héten egy felhő nem sok, annyi sem vonult át. A toronyban az összes óra nyolc negyvenötkor megállt.2421364.jpgKét évtizeddel később a toronyőrök házastársait egy újságíró látogatja meg, hogy kiderítse, mi állhat az eltűnés hátterében. Ahogy megismeri a feleségek elbeszéléseit és a férfiak utolsó heteit, rég eltemetett titkok kerülnek felszínre, és igazságok torzulnak hazugságokká, míg a múlt fel nem fedi, mi történt valójában. A valós eseményeken alapuló történet egy igazán fordulatos, magával ragadó, feszültséggel teli regényben ölt testet.

Ár: 3690 Ft
Terjedelem: 336 oldal
Megrendelhető itt.

Charlotte Link: Bűntelenül

Mészárosné Szalay Zsuzsanna, kiadónk asszisztense, irodánk lelke: Charlotte Link könyveit mindig elolvasom, legújabb regénye sem okozott csalódást! Elejétől a végéig izgalmas, egyszerűen letehetetlen könyv. Egy férfi a vonaton pisztolyt szegez egy nőre, akinek épphogy sikerül elmenekülnie. Egy másik nőre rálőnek, miután elesik a biciklivel. A fegyver, amivel a bűncselekményeket elkövették, azonos. Az ügyet Kate Linville kapja meg, és egy borzasztó titok nyomára bukkan, sőt maga is halálos veszélybe kerül.

Két vadidegen nő. Két lövés. Egy pisztoly.

Egy derűs nyári nap, a rekkenő hőségben a Londonból Yorkba tartó vonaton egy vadidegen férfi rálő egy asszonyra, akinek az utolsó pillanatban sikerül elmenekülnie a támadója elől. Két nappal később egy másik nő elesik a biciklivel, mert valaki egy hajszálvékony drótot feszített ki az út fölé. A nő azonnal elveszíti az eszméletét. A hamarosan eldördülő lövést már nem hallja. 2565659_2.jpgMindkét támadást ugyanazzal a fegyverrel követték el, de a rendőrség semmiféle kapcsolatot nem talál a két áldozat – egy depressziós orosz feleség és egy magabiztos, életvidám tanárnő – között. Talán van valami sötét titok a múltjukban, amely mégis összeköti őket? Az ügyet Kate Linville kapja meg, a híres nyomozóösztöne azonban ezúttal cserben hagyja, és értetlenül áll az eset előtt. Ekkor még nem sejti, hogy nemsokára egy borzasztó bűntett nyomára bukkan, és ő maga is halálos veszélybe kerül…

Ár: 3990 Ft
Terjedelem: 416 oldal
Megrendelhető itt.

Mészáros Dorka: Nem biztos, hogy visszajövök

Rózsa Luca, kiadói marketingesünk: Mészáros Dorka első felnőtteknek szóló krimije tűpontos karakterábrázolással, hiteles és okos párbeszédekkel vezetett végig az események sodrásán. De nem is ezt szerettem benne a legjobban, a legjobban az tetszett, hogy az áldozatok szemszögéből is láthattuk az eseményeket, jobban megérthettük a történeteket, és olvasóként megismerhettük, mit okoztak az elkövetett bűnök az életükben.2685238_1.jpgPéntek este, az érettségire előkészítő hétvége. A bentlakásos gimnáziumból eltűnik egy diák. Alig pár hónappal a tizenhét éves Tekla öngyilkossága után nem hiányzik egy újabb botrány az intézménynek. Ráadásul Tekla halála kapcsán az a pletyka kering a diákok között, hogy az iskola réme, a Kertész les újabb és újabb áldozatokra. A gimnázium jó híre védelmében a tanárok úgy döntenek, nem értesítik a friss esetről a rendőrséget, hanem maguk kezdenek nyomozni. Arra azonban nem számítanak, hogy a kutatás során a saját gyarlóságaikkal és bűneikkel kell elszámolniuk. A titkokkal és elfojtott érzelmekkel teli nyomozás során kiderül, hogy a Győryben semmi sem az, aminek látszik. A Nem biztos, hogy visszajövök a népszerű tinikönyszerző, Mészáros Dorka első, felnőtteknek szóló regénye

Ár: 3490 Ft
Terjedelem: 304 oldal
Megrendelhető itt.

Romantikus Regények-sorozat előfizetési akció!

A romantikus könyvek kedvelőinek kedvezményes előfizetési lehetőséget kínálunk a General Press Kiadó Romantikus Regények-sorozata 2022-ben megjelenő köteteire. A sorozat eredeti ára 31 020 Ft, az előfizetési akciónk keretében most 22 990 Ft-ért vásárolható meg, ráadásul a sorozatban megjelenő nyolc könyv mellé további két ajándék könyvvel és plusz egy meglepetéssel kedveskedünk.2804287.jpgA csomagot megtekintheted és megrendelheted ide kattintva.

További nformáció:
General Press Könyvkiadó

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1716772450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása