Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Tudtad, hogy a fényvédelem nem évszakhoz kötött?

2022. május 23. - Antalfy Krisztina

Miért fontos, hogy egész évben odafigyeljünk rá?

Tízből nyolc ráncért az UV-sugárzás felelős, ezért is nélkülözhetetlen a megfelelő fényvédelem bőrünk ápolásában. A legjobb pedig, ha mindezt természetes kozmetikumokkal és fokozatosan tesszük. A téli hónapok megviselik, érzékenyebbé, sérülékenyebbé, védtelenebbé teszik a bőrt. Emiatt fel kell készíteni a bőrt a tavaszi hónapokra, hiszen hiába kisebb még ilyenkor a nap ereje, a tavaszi napsugárzás tartalmazza a legtöbb káros ibolyántúli sugarat. Ilyenkor ügyelni kell a foltosodásra, szeplősödésre és a különböző pigmentációkra is, az őszi-téli időszakban a bőrön megjelenő foltokat kell koptatni gyümölcssavas kezelésekkel.
nevtelen_108.png

A bőr felkészítése részben a tavaszi bőrápolás alaplépéseivel,, részben a bőrtípusnak megfelelő fényvédő kozmetikumok használatával történik. Tavasszal a fénytől kell óvni bőrünket, hogy ne alakuljanak ki újra a pigmentfoltok. Így aki szeplőre, májfoltra hajlamos vagy érzékeny, rozáceás a bőre, annak fokozottan kell odafigyelnie a célzott fényvédelemre. De a fokozatos felkészülés mindenkinek ajánlott, így amikor elérkezik az intenzívebb napfény időszaka, a bőr sokkal jobban fogja befogadni az UV-sugarakat és egységesen szép színt ér el.

A legjobb fényvédő kiválasztása

Több szempontot is érdemes figyelembe venni a megfelelő termék kiválasztásakor, de mindenekelőtt a következő kérdéseket érdemes megválaszolni:

  • Mennyire világos, érzékeny a bőr, és hajlamos-e leégésre?
  • Mennyire érett a bőr, szükség van-e anti ageing hatás biztosítására?
  • Minden napos használatra kell-e a termék, vagy kimondottan napozáshoz, strandoláshoz? Fontos-e a vízállóság?
  • Sportoláshoz használnád-e a terméket?
  • Milyen textúrát szeretnél elviselni a bőrödön? 

latte_abbronzante_spf50.jpgA Vagheggi napozó családja minden igényt kielégít az egész család számára, ha napozásról van szó. Érzékeny világos bőrűeknek, illetve a foltok megelőzésére a magas védelmű napozókat ideálisak, a gyermekek bőrére is. Különösen a Summer Paradise SPF50, amely ráadásul vízálló is

Az arcra és egyéb érzékeny területekre kompakt méretű, vízálló láthatatlan fényvédő stick javasolt, ami megvédi a bőrt, az anyajegyeket és a tetoválásokat egyaránt. Az olajos textúra kedvelőinek, akár sportoláshoz is, a Summer Paradise karcsúsító barnító olaj az ideális választás, ami többfunkciós fogyasztó hatással bír, és a hajnak is védelmet biztosít. Azok a szerencsések, akik nem hajlamosak a leégésre, vagy sötétebb bőrszínnel rendelkeznek, bátran használhatják a Vagheggi az alacsonyabb SPF számú termékeit. Persze az egyenletes, szép, barna bőr eléréséhez segítséget is kaphatunk a Vagheggi barnulást elősegítő termékeivel. Alkalmazásuk során a bőr puha, egységes színű és hidratált lesz. Különleges hatóanyaguk a kóladió, ami serkenti a keratin termelését, így felgyorsítja a barnulási folyamatot.440122_02.jpg

A napozás után fontos a bőr hidratálása és nyugtatása, ezért nem szabad megfeledkezni a magas Aloe Vera tartalommal bíró, hűsítő, selymes hatású testápolóról és krémről, hiszen segít megőrizni az egyenletes barna színt.

Nem kimondottan napozáshoz, hanem mindennapos használatra ajánlottak az Emozioni+ városi antistressz cseppecskék, melyek nyugtatják és hidratálják a bőrt. Ideális irodában dolgozók számára is, mert a kék fény ellen is véd, és megóv az ablaküvegen átjutó UV sugarakkal szemben is.

Milyen értéket érdemes ellenőrizni a terméken?

A fényvédőkrém flakonjain található SPF érték (sun protective factor) azt mutatja meg, hogy a termék mennyi ideig nyújt védelmet az UVB sugarak ellen. Ha például 10 perc alatt ég le valaki a napon, az SPF 15 fényvédőkrém használatával 15-ször annyi idő alatt, vagyis kb. 150 perc alatt ég csak meg a bőre. Az uniós szabályozásnak megfelelően az UVA védelemnek legalább egyenlőnek vagy 1/3-dal többnek kell lenni, mint az UVB védelemnek, ezt a szimbólumot meg kell jelentetni a csomagoláson.olio_abbronzante_riducente_spf20.jpgMiért ilyen fontos a bőr védelme?

Bőrünk nem csupán esztétikai funkciót lát el, lényeges feladatai vannak. Súlyunktól, magasságunktól függően ugyanis körülbelül 1,5-2 négyzetméternyi bőr borítja a testünket. Bőrünk felszíne alatt egy egész kiterjedt rendszer hálózza be és védelmezi a szervezetünket. Bőrünknek a teljes testünket kell megóvnia a betegségektől, a fizikai, kémiai, biológiai ártalmaktól, így tehát az egyik legfontosabb immunszervünk. Sérülései és problémái az egész szervezetünkre hatást gyakorolhatnak, ezért is kell gondosan ügyelnünk rá.abagsol22_03.jpg

A bőr korai öregedésében számos tényező játszik szerepet a stressztől a dohányzáson és az öröklött tulajdonságokon át, és ezek egyike a napfény. Bár a napfény életünk alapvető feltétele, az sem jó, ha túlságosan nagy mennyiséget kapunk belőle mindenféle védelem nélkül. A napfényben található UVA és UVB sugárzás hosszú távon is hatással van a bőrre, ezek a hatások összeadódnak és visszafordíthatatlan károsodást indíthatnak el. A barnulásért és a D-vitamin termelésért felelős UVB-sugarak nagy része felhős időben is eléri a bőrfelületet, könnyen leégést okozhat, a felhám összes rétegében szabadgyököket termel, és a bőrsejtek DNS-károsodásért is felelős. A legnagyobb hullámhosszú UVA-sugarak folyamatosan jelen vannak, akadálytalanul átjutnak a felhőkön, de még az ablaküvegen is. Leégést nem okoznak, de mivel az alsóbb bőrrétegekbe (az irhába) is behatolnak, ezért a bőr hosszabb távú károsodásában játszanak nagy szerepet.

További információ:
www.vagheggi.hu
Facebook.com/VagheggiHungary
Istagram.com/vagheggihungary/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1817838199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása