Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Hemingway novellája most először olvasható magyarul

2022. november 30. - Antalfy Krisztina

Exluzív, eddig magyarul még soha publikált novella jelent meg Hemingwaytől a Magazin21-ben, a 21. Század Kiadó kiadványában. A világhírű író szövege Totth Benedek fordításában látott napvilágot.unnamed_33.png

Ernest Hemingway A boldogság hajszolása című novellája most olvasható először magyarul. A szöveget két éve adta közre a New Yorker magazin, az író unokájával, Seán Hemingwayjel készült beszélgetés kíséretében, amelyből kiderül, hogy az eredeti gépirat a bostoni John F. Kennedy Könyvtár és Múzeum Hemingway-gyűjteményében található, és egyike azon kevés Hemingway-novellának, amelyek a szerző életében nem jelentek meg.

Seán Az öreg halász és a tenger új kiadásának előkészítése során bukkant rá, és valószínűnek tartja, hogy a szöveget egy 1933 nyarán tett horgászkirándulás ihlette, de pontos keletkezési időpontja nem határolható be, Ernest Hemingway 1936 és 1956 között bármikor megírhatta. (Ez utóbbi év Az öreg halász és a tenger filmre alkalmazásának ideje.) Hemingway nem adott címet a történetnek, a jelenlegi címet az író fia, Patrick – Seán nagybátyja – választotta, Hemingway magyarul Afrikai vadásznapló címmel megjelent művének negyedik, egyben utolsó fejezetcímét átemelve.unnamed_1_12.pngAz irodalmi ritkaságnak számító Hemingway-novella a Magazin21-ben jelenik meg, mely a kiadó webshopjában való vásárlásokhoz jár. A magazinban található még interjú a kiadó külföldi és magyar szerzőivel, Bridget Collinsszal, Maksai Kingával, Kégl Ágnessel, Györffy Kingával, Fábián Rékával, Haász Jánossal, Maros Andrással, Kordos Szabolccsal, további exkluzív részletek olvashatóak benne, mint Rényi Ádám eddig meg nem jelent novellája, illetve irodalmi elemzések, kedvcsináló cikkek, részletek karácsonyi újdonságokból, a Hosszúlépés a körúton túl c. és a Downton Abbey Ötórai Tea Szakácskönyv c. albumokból. A Magazin21 elérhető a Sas utca 15-ben található BookUp könyvesboltban is.

További információ: 
https://21.szazadkiado.hu/
https://www.facebook.com/21szazadkiado/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr517991452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása