Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

3 magyar tervező, akik miatt színesebb a tél

2022. december 06. - Antalfy Krisztina

A téli hónapokban egyre nehezebb reggelente felkelni, délután pedig sokszor nincs kedvünk sehova menni a korai sötétedés miatt. Ilyenkor érdemes néhány színes kiegészítővel variálni a ruhatárunkat és ezzel hangulatunkat is feldobni. Minden színnek jelentése van és különböző hatással vannak a kedélyállapotunkra is. Három olyan hazai tervező munkáit mutatjuk be, akik darabjaikkal garantáltan felpezsdítik mindennapjaidat, még egy szürke hideg napon is.vengru_pocketbag_burgundy_pink_red_multicolor_taska.jpg

A dopamine dressing trend, vagyis a élénk színű ruhák és kiegészítők népszerűsége a 2021-es és 2022-es év válasza a hosszan elhúzódó pandémiás időszak búskomorságára. A színek és az ezek viselésével együttjáró jó érzés dopamint, vagyis boldogsághormont termel az agyban, amelynek testi és lelki értelemben is számos pozitív hatása van. A színek jótékony hatását hazai tervezők elérhető designer darabjain is megtapasztalhatjuk.


Élénk, élettel teli”: IKIIKI

Horányi Kinga igazi úttörő az ötvösművészet területén. Káprázatos színű és textúrájú alkotásai nemesfém haböntéses technológiával készülnek. Kinga a fémhab formai sajátosságát különböző felületkezeléssel és festéssel hangsúlyozza ki, érzékeltetve a felszín és a járatok mélységeinek kontrasztját. Az IKIIKI ékszerek vidám hangulatát és színpompásságát különböző színű festékek felvitele és visszacsiszolása, majd ezeknek szükségszerű megismétlése adja.

ikiiki_horanyi_kinga_foto_mohai_balazs.JPG

Alapvetően ösztönösen nyúlok a színekhez. Többségében hideg színeket használok, amiket egy-két flour árnyalattal és meleg tónussal fűszerezek. Az egyetemi évek alatt találkoztam az alumínium habbal, amit önmagában is nagyon izgalmas struktúrának találtam, de rögtön úgy éreztem, hogy színekkel megtöltve komplex összhatást tudnék létrehozni az ékszerekben. Mindig is vonzott a monokróm világ, a sokszínű ékszerkollekció mellett az utóbbi időben egy letisztultabb vonallal is kísérletezem, ami a drágakövek színeire épül” - vallja a tervező, akinél maga a márkanév is színekhez kapcsolódik: “az ikiiki egy japán szó, aminek jelentése élénk, élettel teli”.

Vidámság a hétköznapokban: Pleasure is pretty

Kovács Adri, a Pleasure is pretty tervezője a 80-as és 90-es évek popkultúrájából merít ihletet. A márkával nem követ semmilyen trendet vagy elvárást, itt az egyediség és ennek bátor felvállalása az egyetlen szabály. A tervező fő mozgatórugója a színekkel való játék, ami minden egyes darabban benne van. Adri kezei között a szabási hulladékból mentett anyagok is új életre kelnek hogy övtáskák, felsők és kesztyűk formájában szülessenek újjá.pleasure_is_pretty_kovacs_adri.jpg

Belőlem mindig más érzést hoz elő egy-egy szín, attól függően, mikor, hogyan és mivel kombinálom. A színes öltözködés felszabadító. Időről-időre vannak sláger párosítások, az elmúlt hónapokban gyakran előkerül a pink-türkiz-napsárga trió. Tervezéskor egymás mellé rakom az anyagokat, kellékeket, általában több variációt is kipróbálok és amelyik a leginkább izgalmasnak tűnik számomra, az lesz a nyerő. Ez mindig intuitívan működik nálam” - mesélt Adri a tervezési folyamatról.

Egyedi, színpompás és időtálló: Vengru

Vengru bőrtáskái és kiegészítői is az egyediségről és az egyéniségről szólnak. Szögi-Csomány Boglárka és Faragó Tamás tervező párosa nem az aktuális trendekre és szezonokra alapoz, hanem a tényleges vevői igényekre. Koncepciójuk fókuszában a variálhatóság és az egyéni ötletek megvalósítása áll: vásárlóik egy 3D-s tervezőprogram segítségével saját maguk tervezhetik meg és alakíthatják stílusokra az alapdarabokat, amelyek egymással és az új kollekció statement darabjaival is jól variálhatóak. Bogi és Tamás minden egyes kollekciójában bátran és játékosan kísérleteznek a geometriai formákkal és a színkombinációkkal, ettől kapnak munkáik jól felismerhető, egyedi karaktert.vengru_szogi-csomany_boglarka_es_farago_tamas.jpgA Vengru bőr táska és kiegészítő márkánk fókuszában az egyediséget kedvelő vevők igénye és kreativitása áll. Számukra az a legfontosabb, hogy a megrendelőink minőségi, örökértékű darabokat és egyedit alkossanak” - mondta Tamás, majd Bogi folytatta: “Minden egyes darab minőségű olasz bőrből készült, magyar bőrdíszműves szakemberek keze munkája, kis szériában készített bőr termék”.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalár

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3717996062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása