Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A General Press Könyvkiadó ünnepi ajánlata

2022. december 06. - Antalfy Krisztina

Ezt add karácsonyra ajándékba!

Több olyan kötet is született idén a General Press könyvkiadó égisze alatt, amelyet szinte egy szuszra képes voltam végigolvasni. Többek között a krimi műfajának megteremtőjeként emlegetett Edgar Allan Poe írásait, Francis Duncan regényeit és a hosszú éjszakákba nyúló romantikus lányregényeket. Izgalmas történetek ezek, amiket jó szívvel ajánlok akár karácsonyi ajándéknak is.david-lezcano-1xzsalzuvsc-unsplash.jpg

Edgar Allan Poe: A Morgue utcai kettős gyilkosság

Edgar Allan Poe: A Morgue utcai kettős gyilkosságPárizs, valamikor az 1800-as években. Egy szoba, amelynek az ajtaját és az ablakait belülről bezárták. Odabent egy brutális kegyetlenséggel meggyilkolt nő holtteste. Az udvaron egy másik áldozat: az édesanyja. Tanú rengeteg van, ám a vallomások ellentmondóak. A rendőrség tehetetlen. Ekkor lép színre C. Auguste Dupin, a műkedvelő nyomozó, aki remek megfigyelő és a logikus következtetés mestere. E képességei vannak a segítségére abban, hogy megoldja a szokatlan ügyet, miközben az olvasót is lépésről lépésre végigvezeti a folyamaton.3173968.jpgEdgar Allan Poe életműve valódi mérföldkő a krimiirodalom kibontakozásában. Jelen kötet a detektívtörténetek közé sorolható három novelláját, A Morgue utcai kettős gyilkosságot, a Marie Roget titokzatos eltűnését és Az ellopott levelet tartalmazza.

Francis Duncan: Gyilkosság karácsonyra

Mordecai Tremaine nyugdíjas rendőrnyomozó arra készül, hogy a dúsgazdag arisztokrata, Benedict Grame idilli udvarházának előkelő vendégseregletével töltse a szentestét. Az álmos kisváros és a ház is többarasznyi hó alatt várja a karácsonyt. Amikor a vendégsereg elkölti az ünnepi vacsorát, a csillogó karácsonyfadíszek már a fán lógnak. Éjfélkor azonban a vendégek nem csupán a névre szóló ajándékokat találják a fa alatt – hanem egy holttestet is. Az áldozat pedig igencsak hasonlít a Mikulásra… A gyanú árnyéka immár mindenkire rávetül, és Mordecainak kell megakadályoznia, hogy más is halálát lelje a szeretet ünnepén.3173230.jpgSzabó Piroska, a General Press Könyvkiadó főszerkesztője: Az idei könyveink közül az én szívemhez Tova, Cameron és Marcellus polip története áll a legközelebb. Shelby Van Pelt regénye örök érvényű történet a gyászról, a családi és a baráti kötelékek fontosságáról, az öregedésről és a felnőtté válásról – mindezt egy éles eszű és szemű polip fanyar humorral átszőtt megfigyelései fűszerezik. Sok szeretettel ajánlom mindenkinek, aki egy különleges történetre vágyik.

Shelby Van Pelt: A boldogságnak nyolc karja van

A hetvenéves Tova Sullivan mindig is azt vallotta, hogy az a legjobb terápia, ha az ember elfoglalja magát. Így hát amikor a férje meghal, ő takarítói állást vállal a Sowell Bay-i Akváriumban. Úgy érzi, az akvárium néma lakóinak a társaságában megnyugszik a lelke. Az egyik esti műszak alkalmával Tova megmenti a tartályából rendszeresen kiszökő, mérhetetlenül kíváncsi csendes-óceáni óriáspolipot, Marcellust.3099442.jpgA polip és az asszony barátságot köt, és Marcellus, aki a fogságban töltött évek során remek megfigyelőképességre tett szert, elhatározza, hogy fényt derít Tova múltjának legnagyobb rejtélyére: a fia eltűnésére. Vajon sikerül felszínre hoznia az igazságot, mielőtt túl késő lenne?

 

Kiss-Pálvölgyi Lídia, szerkesztőnk: Igazi felüdülés volt Az utolsó ruha Párizsból című könyvet szerkeszteni. Olyan történet ez ugyanis, amely egy pillanat alatt kiszakít bennünket a mindennapokból, és elrepít Párizsba. A főszereplők múltját és jelenét követve átélhetünk egy minden társadalmi konvenciót áthágó, elsöprő szerelmet, csodás Dior ruhák után kutathatunk elfeledett régiségek között, és forró csokoládét ihatunk egy párizsi bisztró teraszán.

Jade Beer: Az utolsó ruha Párizsból

Párizs, 1952. A háború rémálmát maga mögött hagyó Párizs utcáit újra élet és csillogás tölti be. Alice Ainsley még a kiváltságosok között is különleges helyen áll: a brit nagykövet feleségeként az asszonyt ékszerekkel, előkelő ruhákkal és meghívásokkal árasztják el. Akár boldog is lehetne, csakhogy valami mégis hiányzik a boldogságához. A férje ugyanis más nőkre pazarolja a figyelmét és az érzelmeit, Alice pedig már csak az öltöztetőnőjében, Marianne-ben bízhat. Ám amikor egy ismeretlen férfi jelenik meg a szalonjukban, Alice úgy érzi, életében először muszáj a szívére hallgatnia. A pokolba a következményekkel!3065645.jpgLondon, 2017. Lucille a világon a legjobban a nagymamáját szereti. Így amikor Sylvie nagyi apró szívességre kéri, a fiatal nő boldogan igent mond. Mire felocsúdik, már egy Párizsba tartó vonaton találja magát, a feladata pedig az, hogy a nagymamája felbecsülhetetlen értékű Dior ruháját hazahozza magával. A különleges darab felkutatása közben, egy pici párizsi lakásban azonban olyasvalamit talál, ami az egész életét megváltoztatja.

Horváth Annnamária, szerkesztőnk: A legtöbb szöveggel öröm dolgozni, de bábáskodni egy könyv születésekor mindig különleges élmény; már csak ezért is Mészáros Dorka Mimézis című krimije lett az idei kedvencem. Külön izgalmas, hogy a cselekmény helyszíne napjaink Budapestje, amitől talán még hátborzongatóbbnak hatnak a történet részletei. A könyv olyan, mint maga a szerző: friss, lendületes, karakteres és rengeteg meglepetést tartogat.

Mészáros Dorka: Mimézis

Amikor a veszélyeztetett terhessége miatt szabadságolt rendőrnyomozó, Wass Réka szomszédja nyomtalanul eltűnik, a nő önhatalmúlag visszahelyezi magát a szolgálatba, hogy megkeresse a fiút. Titkos akciójában egyedül a rendőrség fiatal gyakornokára számíthat.

Varga Gergő már több mint egy éve áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság szolgálatában, pszichológus szakértő gyakornokként segíti a nyomozók munkáját. Amellett, hogy az emberi elme és viselkedés kiváló ismerője, a kriminológia területén szerzett tudása révén olyan összefüggéseket lát meg, amelyek mások figyelmét elkerülnék. Most pedig különösen nagy szükség van a segítségére, hiszen a városban megszaporodtak a furcsa halálesetek.3176925.jpg

Réka és Gergő kénytelen együttműködni, hogy a nem mindennapi sorozatgyilkos nyomára bukkanjanak. Az elkövető, akit keresnek, olyan pontosan gyilkol, mintha könyvből olvasná.

Kenyó Ildikó, szerkesztő: Igazán színes volt a kiadónk ez évi kínálata, én több kedvencet is avattam. Ezek közül nagyon jó szívvel ajánlom a thrillerek, a borzongás szerelmeseinek olasz szerzőnk, Donato Carrisi regényét, A gonosz természetét, amely a hihetetlen sikerű Démoni suttogás folytatása. Carrisi kiváló mesélő: remekül fűzi a történet szálait; az egész sötét és megrázó, mégis elképesztően izgalmas és lebilincselő, csavaros és feszült. Bekúszik az ember bőre alá, és napokig – ha nem tovább – elkísér.

Donato Carrisi: A gonosz természete

Mila Vasqueznél kevesen tudják jobban, mit is jelent eltűnni. A Szövetségi Rendőrség eltűnt személyekkel foglalkozó osztályán ugyanis nap mint nap farkasszemet néz ama több száz emberrel, akiknek nyomuk veszett. Valahányszor belép az irodába, az ő tekintetük mered rá a falakat borító fényképrengetegről. Azoknak a tekintete, akiket elnyelt a sötétség. Akik mindent hátrahagytak.

És akik most visszatérnek… Sok-sok év után, kíméletlenül és pusztítón, megannyi áldozatot követelve. Noha hasonlítanak egykori önmagukra, a lelkük már valaki másé. De ki állhat a rejtélyes eltűnésük mögött? Hol voltak ez idáig? És vajon miért jönnek vissza?2880532.jpgMila számára hamar világossá válik: ahhoz, hogy megállítsa az „árnyak seregét”, a sötétségnek alakot kell öltenie, és rá hárul a feladat, hogy magyarázatot találjon a gonosz természetére. És arra, hogy mindezt igazolni is tudja, egyetlen megoldás kínálkozik: önmagát is át kell adnia a sötétségnek.

Szalay Zsuzsanna, a kiadó asszisztense, irodánk lelke: Régóta egyik kedvencem Anders de la Motte, és amikor szóba került, hogy a folytatásban egy rendhagyó könyve érkezik, ahol szerzőtársa egy komikus, Måns Nilsson, akkor még inkább megörültem. A fülszöveg ígérete szerint ez egy skandináv krimi sok humorral fűszerezve, gyönyörű környezetben, különc karakterekkel. Nem csalódtam, sőt! A cselekmény valóban festői környezetben játszódik, és borzongató gyilkosságokat követhetünk nyomon. A két, kissé őrült, de zseniális főszereplő nyomozása tökéletes kikapcsolódást nyújt. Alig várom a folytatást!

Anders de la Motte–Måns Nilsson: A halál színre lép

Österlen kisvárosában gyilkos garázdálkodik. A helyi sztáringatlanost, Jessie Andersont holtan találják az egyik bemutatandó házban. Peter Vinston, a kissé bogaras felügyelő veszi kézbe a nyomozást, noha csak a kényszerszabadságát tölti az idilli svéd városkában. Tove Esping, a tapasztalatlan, de rendkívül ambiciózus helyi rendőrgyakornok siet a segítségére. E sajátos kettősnek még azelőtt kell rájönnie, kinek a képében lépett színre a halál, mielőtt túl késő lenne.

Az Österleni gyilkosságok című sorozat első kötetében népszerű szerzőnk, Anders de la Motte ezúttal írótársával, Måns Nilssonnal alkot maradandót. Skandináv krimi sok humorral fűszerezve, gyönyörű környezetben, különc karakterekkel.3137339.jpg

Danziger Dániel, műszaki szerkesztők: Zajácz D. Zoltán Balaton-trilógiájának záró kötetét vártam idén a legjobban, mert nagyon kedvelem az író stílusát, a korszakot, amelyet igen érzékletesen ábrázol és persze az izgalmas nyomozást is. Külön érdekesség volt, hogy ebben a részben a nyomozócsoport más tagjait, például Bogdán hadnagyot is jobban megismerhettem.

Zajácz D. Zoltán: Dermesztő Balaton

1981-ben, egy decemberi reggelen három lékhorgász egy halott lányt talál a Balaton jegébe fagyva. Az áldozatról hamar kiderül, hogy az Aeroflot szovjet légitársaság budapesti irodájában dolgozott. Mivel Adorján Mátét az új magyarországi Interpol-iroda megnyitásának az előkészületei foglalják le, a nyomozást a kollégája, Bogdán főhadnagy vezeti, aki – nem kis bosszúságára – segítőtársat is kap Moszkvából, Irina Grigorenko őrnagy személyében. Bogdán nem hivatalosan beavatja az ügy részleteibe a barátait, Mátét és a pszichiáter Lendvay Laurát, aki ezúttal az áldozat pszichológiai profiljának a megalkotásával segít az indíték felderítésében. Vajon azért ölték meg, mert kábítószer-fogyasztó volt? Vagy a családja múltjában rejlő titok miatt? Netán valami egészen más áll a háttérben?id250-57224.jpg

Rózsa Luca, kiadói marketingese: A Grace és a karácsonyi angyal lett az én idei kedvencem, egyrészt, mert nagyon szeretem a mesekönyveket, másrészt, mert számomra izgalmas volt látni a szerzőt más műfajban is. Ezt a kedves karácsonyi történetet – amelyet Lucinda Riley fiával, Harry Whittakerrel együtt írt – dr. Kádár Annamária csodálatos fordítása, illetve a bájos illusztrációk teszik igazán teljessé. Pettson és Findusz karácsonyi történetei mellé ezt a kötetet is meleg szívvel ajánlom, hiszen a karácsonyi varázs a lapokon rejlik.

Lucinda Riley: Grace és a karácsonyi angyal (Őrangyalok 1.)

Szenteste van. A karácsonyfa feldíszítve áll, alatta sorakoznak a becsomagolt ajándékok. Ám a tengeren vihar tombol, ami megakadályozza Grace halász apukáját, hogy időben hazatérjen. Szerencsére azonban van valaki, aki a kislány és a családja segítségére siet.

Karácsonyi csodákkal teli, szívmelengető történet a bestsellerszerző Lucinda Riley és a fia, Harry Whittaker tollából.3109376.jpg

További információ:
General Press Könyvkiadó

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9317996254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása