Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Mert nevetésben van a remény

2023. március 28. - Antalfy Krisztina

Legyen így! címmel április 2-án debütál Beck Zoltán (30Y) és Farkasházi Réka előadásában a dal, ami a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány és a Manó Könyvek felkérésére született. ben-white-4k2lip0zc_k-unsplash.jpg

A civilszervezet tavaly ünnepelte 25. születésnapját, a jubileumra pedig egy mesekönyv antológiát is megjelentetett. A Piros orr mesék – Nevetésben a remény a Manó Könyvekkel közös gondozásban készült. A kötet novemberi bemutatóján hangzott el először Beck Zoltán és Szabó Attila közös szerzeménye a Legyen így!.

„Az úgy volt, hogy... A könyvbemutatóra készültünk, és a szerzők között szerepelt Beck Zoli is. És ha már ott lesz, akkor jó lenne, ha énekelne. Na de mit, ami oda illik... Ilyenkor az ember töri a fejét. Ki kell találni, mielőtt Zoli rákérdez. Hamarabb rákérdezett... Hát egy dalt, mondtam. Ez, ugyebár, nem nagy segítség. Csapody Kinga akkor közvetlen lazasággal, és gyakorlott szerkesztői kézzel vállon veregetett, hogy »figyelj már, Zolival jóbarátok vagytok, írj egy dalszöveget, ő pedig megzenésíti és elénekli. Farkasházi Rékával természetesen, ha már ő is ott lesz.« Legyen, gondoltam. Aztán eltelt néhány nap mire megvilágosodtam... Legyen úgy, hogy fényes! Szóljon a dal arról, hogy van az a fény, ami a legrosszabb helyzetekben is rávilágít a lényegre: a nevetésben a remény” - Szabó Attila így emlékszik vissza a dal születésére.
2022_10_05_pirosorr_03_960_690.jpgBeck Zoli és Farkasházi Réka éneke, Fekete János Jammal beatbox dallamai mellett külön érdekesség, hogy a felvételen bohócdoktorok is zenélnek. Beck Zoli számára nagy élmény volt a forgatás, ami rendhagyó módon egybeesett a zenei felvétellel. „Abban a napban volt valami olyasfajta tisztaság, amit nagyon ritkán él át az, aki már felnőtt. Talán hallatszik a felvételen is ennek a tapasztalatnak az ereje. Nagyon organikusan alakult ki minden. A cirkuszi zene, a bohócok jelenléte, Jammal beatbox kísérete és az én muzsikám zenei értelemben is tökéletesen összeálltak. Igazán felemelő érzés, hogy egybe esik a dal azzal, amit szolgál és amiről szól.”

Farkasházi Réka és Beck Zoli első alkalommal zenélt együtt azon a bizonyos könyvbemutatón, de olyannyira megtalálták az összhangot, hogy azóta már egy közös duettet is felénekeltek. „Kiderült, hogy passzolunk egymáshoz – mondja Réka. És ezt nektek köszönhetem! A dal pedig maga a csoda. Ámulok és bámulok, hogy már-már tényleg olyan, mint egy himnusz, egy igazi bohóchimnusz.”

A klip hivatalos premierjére (nem véletlenül) április 2-án, a Gyermekkönyvek nemzetközi napján, a II. Pomázi Gyerekkönyv Fesztiválon kerül sor.

Ez a dátum a Piros Orr számára más miatt is különös jelentőséggel bír, ugyanis április 2-a az Autizmus Világnapja. Kevesen tudják, hogy a bohócdoktorok amellett, hogy napi szinten látogatnak gyermekkórházban fekvő kis betegeket, a ClowNexus elnevezésű nemzetközi program keretében az autizmus spektrum zavarban (ASD) érintett gyerekek számára is tartanak foglalkozásokat, ahol művészeti eszközökkel, az érzékelés élményén keresztül próbálnak segíteni: boldog, önfeledt perceket szerezni nekik és mosolyt csalni az arcukra.

További információ:
Manó Könyvek

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3018085606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása