Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Márciusi könyvmegjelenések a Partvonal Kiadónál

2023. március 31. - Antalfy Krisztina

Az idei tavasz sem indulhat napsütés, virágok és remek könyvújdonságok nélkül. Ha még nem tudod, mit olvasnál a legszívesebben, akkor az alábbi rövid válogatás Neked szól. Olvasásra felkészülni!
yuri-efremov-lcabfvddi9q-unsplash.jpg

Noel Fitzpatrick:
Az állatok hangja

Hogyan lettem szuperdoki?

Minden egy végzetes téli éjszakán kezdődött, amikor az akkor tízéves Noel Fitzpatrick a februári hidegben újszülött báránykákat próbált megmenteni. Sikertelenül. A tehetetlenség és a kétségbeesés rettenetes éjszakája után soha többé nem akart elveszíteni egyetlen állatot sem. Hatgyermekes ír parasztcsalád gyermekeként egy kicsiny tanyán nőtt fel, egyszerű körülmények között tanult, örömét és bánatát csak a hűséges terelőkutyának, Kalóznak mesélte el.
3337633.jpgA végzetes gyermekkori éjszaka után tudatosan készült az állatorvosi pályára. Fitzpatrick professzor ma a világ egyik legismertebb ortopéd állatsebésze, aki reménytelennek látszó helyzetben lévő sérült állatoknak adja vissza a teljes élet lehetőségét. Egyedülálló munkásságára a televízió is felfigyelt, A bionikus állatorvos és A szuper állatorvos című sorozatok mindenütt a világon ismertté tették a nevét. Méltán híres álltaklinikáján rendszeresen végez olyan műtéteket, amelyek révén sérült kutyák és macskák kapnak bionikus végtagot. Szakmai, ideg- és csontsebészeti újításai a tudomány határait feszegetik – a gazdik legnagyobb örömére. A könyvből megismerjük hosszú utazása legfontosabb állomásait az elemi iskolától a szakorvosi képzésig és az álom megvalósulásáig, a Fitzpatrick Klinika küzdelmes megalapításáig.

Memoárjában bárányokról és bikákról, kutyákról és macskákról, sündisznókról és lovakról mesél együttérzéssel, szeretettel, hozzáértéssel. Az állatok hangja szívmelengető és életigenlő könyv, annak a története, hogy ember és állat között a szeretet kiteljesíti az életet, és jobbá tesz minket.

Fordította: Etédi Péter
Megjelenés: 2023. március 16.
Oldalszám: 360 oldal
Méret: 150 x 210 mm
Kötés: füles, kartonált
Ár: 5999 Ft
ISBN: 978 963 6090 326
A könyv kedvezményes online áron megvásárolható itt

***

Alexandra Bourguignon:
Élj úgy, mint a görög hősnők

Erősek, elszántak, jó szándékúak, szerények, műveltek, befolyásosak… Bár gyakran feledésbe merültek a férfi hősök mellett, olyan sokat tanulhatunk ezektől a görög hősnőktől! A filozófusok beszámolóiból és a mitológiai történetekből kiderül, hogy távolról sem egyszerű szemlélődők, hanem aktívan alakítják sorsukat, átörökítik értékeiket és igazi életleckékben részesítenek minket. Erényeik, akárcsak hibáik inspiráló példaként szolgálhatnak mindennapjainkban.3347966.jpgA görög hősnők ereje segítségünkre lehet!

Antigonéhez hasonlóan lázadj fel az igazságtalanság ellen; akárcsak Ariadné, nyílj ki az új lehetőségek előtt; Kasszandrához hasonlóan elszántan mutasd be ötleteidet; akárcsak Diotima, hallgass a belső erődre; mint Epicharis, ne korlátozd magad arra a szerepre, amit rád osztanak; akárcsak Iaia, hozd ki magadból a legtöbbet; Szapphó példáját követve mindenbe bátran vágj bele! Alakítsd erővé gyengeségedet, kisebb hibáidat kozmetikázd át nagyszerű tulajdonságokká, és ugord át a korlátokat, amik gyakran megállítanának!

Fordította: Boros Csilla Andrea
Megjelenés: 2023. március 30.
Oldalszám: 176 oldal
Méret: 130 x 200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3690 Ft
ISBN: 978 963 6090 418
A könyv kedvezményes online áron megvásárolható itt

További információ:
Partvonal Kiadó

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8318085610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása