Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Egy XIX. századi Louis Vuitton utazóláda is kalapács alá került a BÁV karácsonyi aukcióján

2023. december 05. - Antalfy Krisztina

Teltház és adventi hangulat fogadta a BÁV 82. Művészeti Aukciójának látogatóit, ahol csaknem 700 tétel várta, hogy gazdára találjon. Köztük egy 75 darab briliánssal díszített pompás nyakék, Tornai Gyula festménye és egy Erzsébet királynénak írt jubileumi köszöntőlevél is.acton-crawford-eqoi9smif90-unsplash.jpg

A megelevenedő történelem, mesés ékszerek, páratlan festmények, képzőművészeti alkotások és egyedi relikviák teremtették meg az eseménynek a múltat a jelennel összekötő, semmihez sem hasonlítható atmoszféráját.82-muveszeti-aukcio_1.jpgSzebbnél szebb műtárgyak kerültek kalapács alá a BÁV 82. Művészeti Aukcióján december 5-én és 6-án, köztük olyan különlegességek, mint a magyar Főrendiház által Erzsébet királynénak írt díszes köszöntőlevél. A BÁV a magyar műkereskedelemben egyedülálló módon fedi le a műtárgypiac minden szegmensét, hiszen az ékszerek, órák és ezüsttárgyak mellett a festmények, bútorok, sőt a történelmi kincsek területén is jelentős alkotásokat tud felvonultatni.louis-vuitton-bor-utazolada.jpgMesébe illő ékszerek

Rögtön a nyitótétel egy sporttörténeti relikvia volt: az aukció hangulatát megalapozó licitharcot követően egy Keleti Ágnes saját kézjegyével ellátott póló talált gazdára elsőként, az egymillió forintos összeget pedig teljes egészében a Bátor Tábor Alapítvány számára ajánlja fel a BÁV.

Ezt követően a nap a luxusórák, ékszerek és ezüst műtárgyak árverezésével folytatódott, ahol kalapács alá került többek között egy Varga Miklós által tervezett egyedi hajtű, egy pompás szecessziós nyakék, illetve egy páratlan, arany Patek Philippe Calatrava karóra is. Ezen a napon kelt el az árverés legmagasabb összegen megvásárolt darabja is, egy 75 darab briliánssal díszített fehérarany nyakék, amely végül 45 millió forintért talált gazdára.brillians-nyakek.jpgEzt követte egy több mint 4 karátos központi gyémánttal és 16 kisebb gyémánttal ékesített gyűrű, amelynek ára végül átlépte a 20 milliós lélektani határt, és elérte a 23,75 millió forintos vételárat.

Festmények kavalkádja

Az aukció második napján a festmények és a műtárgyak kapták a főszerepet, összesen több mint 300 műalkotás szerepelt a kínálatban. Több alkalommal is izgalmas licitálás alakult ki, ám nem volt meglepetés, hogy végül melyik festmények keltek el a legdrágábban: az aukció egyik legmagasabb kikiáltási árú darabja, Tornai Gyula „Gondolataim” című képe, amely 12,5 millió forintért talált gazdára; 8,125 millió forintos vételi árával pedig Willem van Herp „Az öt érzék allegóriája” című képe is a legértékesebbek között szerepelt.tornai-gyula-en-es-a-gondolataim-cimu-festmenye_1.jpgA második napon több különleges műtárgy is gazdára talált, mint például egy XIX. századi Louis Vuitton bőr utazóláda 4,25 millió forintért, illetve Kisfaludi Strobl Zsigmond „Merengés” című márványszobra 3,25 millió forintos vételi árat ért el.

A két nap méltó zárásaként került kalapács alá a történelmi jelentőséggel is bíró Sissi-könyv, amely végül 8,75 millió forintért kelt el.

A BÁV éves aukciója ezúttal nemcsak a karácsony közeledte miatt volt különleges, hanem a kerek évforduló okán is: a vállalat méltó módon emlékezett meg ezzel a színes, minden szempontból változatos kínálatú aukcióval alapításának 250. születésnapjáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr918276449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása