Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Könyv // Vidal Sassoon: Vidal - Az önéletrajz

2016. november 28. - Antalfy Krisztina
Olvastad már?

A hatvanas években az egész világ Londonban kereste a választ arra a kérdésre, mi az igazi stílus. Ha hajvágásról volt szó, az egyetlen hely, ami szóba jöhetett, Vidal Sassoon szalonja volt. Modellek, színésznők, boltoslányok özönlöttek a Bond Streetre a Sassoon védjegyévé vált rövid, szexi, geometrikus, frizurákért. Vidal ollója felszabadította a nőket, és ők nem tudtak betelni vele: tiszta vonalak, mértani szögek, az arccsontokat kiemelő, szabadon libbenő haj.  Ő alkotta meg Mary Quant, Grace Coddington, Twiggy, Rita Hayworth, Christine Keeler, Mia Farrow és Jean Shrimpton frizuráját.
fotorcreated_130.jpgKép1/2/3/4

Vidal Sassoon olvasmányos visszaemlékezéseiben bemutatja mindazokat, akik egyengették az útját, akik hatással voltak munkásságára és meghatározó szerepet töltöttek be életében, és ezzel a 20. század második felének divatvilágában is. Feltárja az őt mozgató szenvedélyeit is - ír építészetről, gyönyörű nőkről, Izraelről és az antiszemitizmusról, családi kötelékeiről és a Chelsea-bérletről, melyről sosem mondott le.

vidal_az_oneletrajz.jpg
Sassoon memoárja egy olyan East End-i fiú inspiráló és megindító története, akiből a világ leghíresebb mesterfodrásza vált.
Megjelenés: 2016.
Oldalszám: 288
Ára: 3.399 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7512005646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása