Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ezt a szőkét te is imádni fogod!

2017. január 31. - Antalfy Krisztina

A mindenki által jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellé 2002-ben hozta el a negyedik csokoládétípust a francia Valrhona csokoládé gyártó vállalat, melyet szőkecsokoládénak nevezett el. Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között elhelyezkedő új csokoládétípus ízében leginkább az utóbbira hajaz, elementáris karamell ízzel kiegészítve. A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a cukrot csak különleges szaktudással lehetséges.

fotorcreated_266.jpg

Az elmúlt másfél év soha nem várt sikert hozott a szőkecsokoládéval készített Raffinée termékünknek. 2015 októberében az International Chocolate Awards verseny világbajnoki döntőjén a világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja címet nyertük el, 2016-ban pedig a Londoni Csokoládé Akadémia által szervezett Academy of Chocolat Awards vesenyen, valamint a Great Taste Awards versenyen is bronzérmeket szereztünk vele. A csokoládé költemény nagyon hamar a best seller listánk élére került. Ezért döntöttünk úgy, hogy az igen ritka szőkecsokoládéval megpróbálunk elkészíteni még olyan kreációkat, amelyekről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.” – mondta Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa.

Újabb Raffinée költeményünk
Tonkababos, szőkecsokoládéval és kakaóporral bevont karamellizált makadámdió (RF112)

Az Észak-Ausztrália trópusi területeiről származó, a világ legfinomabb és legegészségesebb magjának tartott dió kellemesen puha, majdnem krémes állagát egy nagyon különleges karamellizálási eljárással tesszük kellemesen roppanóssá, majd a Dél-Amerikából származó tonkababbal fűszerezett francia szőkecsokoládé-folyamba mártjuk őket, hogy eztán még kellemesebb legyen a kakaópor fürdő.

resize_php_1.png

Szőkecsokoládéval készített táblás csokoládé összeállítások
(A táblás csokoládék Entrée és Carré formában is elérhetőek (100g és 50g))

Maldon só - fekete szezám – szicíliai mandula (Termékkód: BL101)

Nagyon egyedi karakterű csokoládékreáció; magasan dominálja a frissen pirított fekete szezám és a Maldon só kettőse, ezt egészíti ki a szőkecsokoládé karamellás jellege.

730.png

Tonkabab - tört kakaóbab – szicíliai mandula (BL102)

A rendkívül gazdag aromájú tonkabab - amely fahéjas, vaníliás és mandulás jegyeket is hordoz magában – nagyszerűen harmonizál a kakaóbab fanyarságával és a mandula enyhén kesernyés ízével, amelyek a szőkecsokoládé sűrű szövetét pikáns felhangokkal töltik meg.

729.png

Füstölt só - pekándió - liofilizált karamell (BL103)

Az ír-tengeri füstölt só szinte csodát tesz a karamellizált szőkecsokoládé és a liofilizált karamell kettősével: az egész kreációt átjárja az összetett, karakteres karamell íz, amelybe lágyan belesimul a krémes pekándió.

728.png

Etióp Yirga kávé – Piemonte-i mogyoró - liofilizált karamell (BL104 )

A citrusos, markáns savakkal rendelkező Yirga kávészemeket krémes Piemonte-i mogyoróval és a liofilizált karamelldarabkákkal balanszírozzuk, így a szőkecsokoládé lágy ölelésébe már egy nagyon selymes, aromákban gazdag kávéíz kerül.

727.png

Fekete só - pekándió – kesudió (BL105)

A kesudió enyhe fanyarságát és a pekándió édeskés ízét a fekete só a maximumra csavarja; az egész kreációt belepi az olajos magvak telt ízvilága.

731.png

nevtelen_3_89.pngTovábbi információ:
chocoMe Kft.
www.chocome.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2412172218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása