Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Így váltsd fel kávédat egy finom csésze teára!

2017. szeptember 25. - Antalfy Krisztina

UKKO Tea - Több mint egy forró ital

Az én csészém eddig csak akkor látott teát, amikor a hideg időszakban ledöntött lábamról a megfázás, sajnos eddig nem voltam nagy tea rajongó. Azonban ez a rossz szokásom kezd megváltozni, mióta belekóstoltam az UKKO tea különlegességeibe. Bár a tea továbbra sem váltotta fel a reggeli kávémat, ma már el sem tudom képzelni, hogy a nap folyamán legalább két csésze ukko teát ne kortyoljak el napközben, vagy csak úgy, lefekvés előtt a paplan alatt.
photocat_125.jpg

***

A teázás öröm, és a teák számtalan jótékony hatással bírnak…

img_20170924_183056.jpg

Eddig a teázás úgy élt a tudatomban, mint szükséges gyógyital, amit csak akkor fogyasztottam, ha begyulladt a torkom, mert a különböző forró kamilla és zsálya teák jól estek a fájó torkomnak.

Sokáig nem is értettem miért olyan népszerű ez a kellemes aromájú ital. Aztán megízleltem az UKKO teáit, melyek kizárólag természetes anyagokból, valódi gyógynövényekből, illetve gyümölcsökből készülnek, így számos gyógyhatással bírnak, s közben élvezeti értékük sem csökken. Így úgy támogathatjuk egészségünket természetes módszerekkel, hogy közben a kellemes ízről sem kell lemondanunk.

img_20170924_183140.jpg

Az UKKO teák fogyasztása óta rájöttem, hogy a teázásnak bizony különleges hangulata van, főleg ilyenkor ősszel nyújt remek élvezetet és kikapcsolódást számomra. Nagyon szeretem elkészíteni, és persze fogyasztani, amikor kint hideg szél fúj, esik az eső, én pedig kikapcsolom a tévét, bekapcsolok valami lágy zenét, illat gyertyát gyújtok, és plüss pokrócom alatt elkortyolom aktuális kedvenc teámat.

Ugye már te is érzed a nyugalom hangulatát?

Teázás kellékei

Ahhoz, hogy megtapasztaljuk a teázás valódi élményét, arra is oda kell figyelnünk, hogyan és miben szolgáljuk fel az italt. Egy forró tea sokkal jobban esik egy szép kerámiacsészéből, mint egy futtában a polcról lekapott vizes pohárból.

img_20170924_183154.jpg

Így, ha időm is engedi, leszedem a polcról imádott pöttyös kerámia bögrémet, kiveszem a fiókból az alátétet, a citromlékiöntőt, előkeresem a teáskannámat, teaszűrőmet, citromot, mézet veszek elő, és mindezt a nagyikámtól örökölt gyönyörű ezüst tálcára pakolom, néhány szalvéta kíséretében. A nap egyik legcsodálatosabb szertartása ez, barátokkal, rokonokkal, szerelmemmel, de még akkor is, ha egyedül vagyok. Egy finom tea mellett ugyanis bármit meg tudunk beszélni. Teázás közben valahogy elcsöndesedik a külvilág, és jobban odafigyelünk egymásra, szinte már egy hullámhosszra kerülünk, és elfelejtjük mindazt, ami eddig bántott minket.

img_20170924_183205.jpg

A teázás számomra a leghatásosabb módja annak, hogy a  mindennapi rohanásból kicsit kilépjek, és megnyugodjak.

Természetesen a teázáshoz nálam hozzá tartozik a pár harapással eltüntethető finom apró sütemény is - édes, vagy sós - jöhet bármilyen formában a kistányérra, a lényeg, hogy házi készítésű legyen, pont olyan, ahogy annak idején a nagymamim készítette. 

img_20170924_183448.jpg

Tény, hogy a régi időket idéző ötórai teázás még mindig nem egy mindennapos tevékenység itthon - még nálam sem -, azért néha igen is be kell iktassuk ezt a kellemes szertartást, hiszen sokkal jobb élményt nyújt, mint egy sorozat végig nézése a tévé előtt.

img_20170924_183438.jpg

TEÁZÁSRA FEL!

További információ:
UKKO

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

cameff_1501848501721.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7712889762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása