Reviving Origins programjával segíti a sziget kávéágazatának újjáélesztését a Nespresso
A Nespresso reprezentatív kutatása* szerint a magyar fogyasztók kétharmada nem tudja elképzelni az életét kávé nélkül, pedig a klímaváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya hosszú távon veszélyeztetheti a nagy múltú kávétermő területek fennmaradását. Az Irma és a Maria hurrikánok három éve elpusztították a Puerto Ricó-i kávéfarmok több mint 80 százalékát, veszélybe sodorva a helyi kávétermelő közösségek megélhetését.
A Reviving Origins program részeként a Nespresso egymillió svájci frankot fektetett a Puerto Ricó-i farmok újjáélesztésébe, amelynek köszönhetően az elmúlt években óriási fejlődés ment végbe a térségben. Ennek eredménye a limitált kiadású, különleges és ritka CAFECITO de PUERTO RICO kávékapszula, amely rövid ideig elérhető a Nespresso boutique-okban.
A globális felmelegedés egyre gyakrabban előforduló és nagyobb intenzitású, azaz 4-es és 5-ös erősségű hurrikánok kialakulásához vezet, az extra erejű viharok pedig óriási károkat okoznak az Atlanti-óceán partvidékein és a Karib-szigeteknél. Puerto Rico a Karib-térség egyik legveszélyeztetettebb területe a hurrikánok szempontjából. 2017-ben az Irma és a Maria hurrikánok gyakorlatilag a földdel tették egyenlővé az egyébként is súlyos adósságválsággal küzdő szigetet, példátlan humanitárius krízist okozva ezzel. Többek között elpusztult a Puerto Ricó-i kávétermő területek több mint 80 százaléka, amellyel lehetetlenné vált a helyi kávétermelő közösségek megélhetése. Ezért döntött úgy a Nespresso, hogy a Reviving Origins program részeként egymillió svájci frankot fektet a károk helyrehozatalába és a helyi kávéipar újjáélesztésébe.
A vállalat 2018 óta dolgozik együtt a Hispanic Federation szövetsé
Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete elm
ondta: „A kávé már nemzedékek óta szerves része Puerto Rico gazdag kultúrájának, és létfontosságú a sziget közösségei és gazdasága számára. Ennek a létfontosságú gazdasági ágazatnak a megerősítésével azonnal és hosszú távon is javíthatunk az itt élő emberek életminőségén.”
CAFECITO DE PUERTO RICO
Az életteli, intenzív CAFECITO de PUERTO RICO egy szezonális kávé, amelynek karakterét a Puerto Ricó-i kávészemek étcsokoládés, borsos, fűszeres ízvilága határozza meg. Bár magában fogyasztva is tökéletes, a CAFECITO de PUERTO RICO remekül párosítható tejszínnel és nádcukorral egy “Café Cortadito” elkészítéséhez, ami San Juan város lakóinak egyik kedvence. Az espresso kávé 11-es ízintenzitású.
További információ:
Nespresso
Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!
Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_