Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 dolog, ami Téged is boldogabbá tehet

2020. november 20. - Antalfy Krisztina

Örömteli pillanatok a hétköznapokra

Bárhol is vagy most a világban, biztos vagyok benne, hogy ez az év neked is számtalan változást hozott az életedbe, és most nem a korlátozási intézkedésekre, a kijárási tilalomra vagy a maszk viselésére gondolok, hanem az állandó bizonytalanságra, a tehetetlenség érzésére és a motiváció teljes hiányára. Minden más lett, szokatlan, olykor ijesztő, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, hogy mégis mitévők legyünk ebben az élethelyzetben.

boldogsag_32.jpg

A változás persze elkerülhetetlen, de a változás általában egy lassú folyamat, melyet még szeretünk is, ha azt mi kezdeményeztük, ha értjük az okát és amennyiben hatására a meglévő életünk jobbá válik. Vagyis változtatunk a jelenünkön, hogy jobbá tegyük a jövőnket. A céljainkhoz vezető út azonban gyakran hosszadalmas és nehézkes, s az elénk kerülő buktatókon kizárólag a jövőbeli állapotba vetett hitünk tud átsegíteni. Egyszerűen bizakodunk, és reménykedünk abban, hogy ennél már csak jobb lehet.

Ám a járványhelyzet okozta változások egészen rövid idő alatt mentek végbe. Túl gyorsan kellett kilépjünk jól megszokott komfortzónánkból, és rövid időnk volt arra is, hogy hozzászokjunk a járvány megfékezése érdekében hozott drasztikus intézkedésekhez is.

photo-1483536999439-9c9c911cc1a2.jpg

Persze mint mindig, most is voltak, akik harcoltak a változások ellen és elutasították, mások visszahúzódtak, s tehetetlenségükben csak passzívan végignézték az egészet, de végül mindannyian elfogadtuk a helyzetet, és megtanultunk alkalmazkodni hozzá…

Az alapvető kérdés tehát most nem az, hogy tudunk-e alkalmazkodni az újonnan jött körülményekhez, hanem az, hogyan kezeljük a változásokkal járó helyzeteket, a felmerülő problémákat. És bár gyakran úgy érezhetjük, hogy szinte kicsúszik lábunk alól a talaj, fel kell ismernünk, hogy a dolgoknak néha változniuk kell, és a változás néha fájdalommal jár. De sajnos néha át kell élnünk ilyen pillanatokat is, ilyenkor nem tehetünk mást, mint erősek maradunk, kitartunk és értékeljük életünk legapróbb dolgait is: otthonunk melegét, gyermekeink, családtagjaink szeretetét, meglévő munkánkat, és egészségünket.

Nem a legerősebb fajok maradnak életben, hanem azok, amelyek a leginkább képesek alkalmazkodni.

Ám hiába a sok apró örömforrás, az új élethelyzet miatt sokunknál megjelennek a mentális egészséggel kapcsolatos problémák - lehangoltság, depresszió. Ezek elkerülése érdekében ismét összeszedtem pár olyan apróságot az elmúlt hétről, melyek rendszeres gyakorlása és beépítése a mindennapjainkba pozitív hangulathoz, mélyebb nyugalomhoz, örömtelibb élethez és könnyedebb mindennapokhoz vezethet.

Ezt hallgasd közben!

♥  Hétfő

fall_is_my_favorite_season_107.jpg

♥  Kedd
fall_is_my_favorite_season_1_20.jpg

♥  Szerda
fall_is_my_favorite_season_2_5.jpg

♥  Csütörtök
fall_is_my_favorite_season_3_3.jpg

♥  Péntek

fall_is_my_favorite_season_4_3.jpg

Neked mi tette boldogabbá a mindennapokat?

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_5_2.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_ 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5316292324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása