Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Egy ellenállhatatlan történet a Douglas parfümérialánc történetéről

2022. február 01. - Antalfy Krisztina

Charlotte Jacobi: A Douglas-nővérek

Charlotte Jacobi harmadik történelmi regényfolyamában ismét az erős nőkre koncentrál. A Parfüméria alcímű széria első része, A Douglas-nővérek bemutatja, hogyan tudott hatni ez a karakteres testvérpár a férfiak uralta társadalom addig megdönthetetlennek hitt rendjére. A Charlotte Jacobi nevű szerzőpáros remek történelmi érzékkel és érzelmi tónusokkal dolgozik, a szöveg azonnal visszarepít egy olyan korba, amikor az, hogy egy nő vállalkozik, önálló ötletekkel, tervekkel bír, még nem is volt olyan evidencia. Sőt, heves ellenkezést váltott ki mindenkiből.unnamed_31.png

Az érzékletesen megírt történet nemcsak az illatokat, színeket, hangulatokat adja remekül vissza, de az elképesztő atmoszférájú időutazás végére azt is meg tudjuk, miben lakozik a női magabiztosság titka, és honnan lehet erőt meríteni a legnagyobb nehézségek közepette is. Egy csodálatos illat bárkinek megváltoztathatja az életét, egy illat iránti rajongás pedig az egész huszadik századot alakíthatja át: a Douglas-nővérek nemcsak vállalkozóként tettek hatalmasat, de azt is bebizonyították, hogy az illatok és illatszerek bizony megváltoztathatják az egész huszadik századi női imázst.

Fülszöveg

A céget mindenki ismeri, de a történetét szinte senki. Ez a történet éppoly ellenállhatatlan, mint egy finom illat. A parfüméria története bátor nőkről szól, akik kiálltak a saját szabad akaratuk mellett. Aki ma betér egy Douglas-üzletbe, az eleganciára, luxusra, szépségre vágyik. Ezt keresték Anna és Maria Carstens is, amikor Hamburgban 1910-ben megnyitották az első Douglas-üzletet. Ahhoz azonban, hogy kettejük szívügyéből valóságos vállalatbirodalom nőjön ki, a két fiatal vállalkozónak sok akadályt le kellett küzdeniük – többek között családtagjaik ellenkezését is. Először az Alster-parti várost hódították meg, aztán egész Németországot. Könyvsiker a Douglas-nővérek huszadik századi diadalútjáról.unnamed_1_10.pngA szerzőkről

A Charlotte Jacobi álnév az Eva-Maria Bast -- Jørn Precht szerzőpárost fedi. Történelmi regényszériáikkal már millió olvasót örvendeztettek meg, legújabb sorozatuk A Douglas-nővérek első része is azonnal Spiegel bestseller lett.unnamed_1_77.jpgIdézetek a könyvből

"Marie Carstens törékeny orrocskáját a hamburgi nyári égbe fúrta, és mélyeket szippantott. Mennyi illat! Fűszerek, kávé, a nagyvilág, virágok, kaland és szabadság.”

„Már sokszor megfigyelte a felnőtteknél: valamit mondanak, és közben kimondatlan üzeneteket közvetítenek. Másképp beszélnek ilyenkor, hangsúlyosabban, és sokatmondó pillantásokat váltanak.”

„A bolt ajtaja ígéretesen csilingelt, és rögtön szédítő illatkavalkád áradt feléjük. Marie kábultan, ámulva nézett körül – mintha csak az édenkertbe csöppent volna! Körötte művészien csiszolt üvegcsékben színpompás folyadékok csillogtak. Mint egy mesebeli palotában!”jacobi_a_douglas_noverek.jpg
„Mindig az illat adagolása a lényeg, azaz, hogy mennyit használunk belőle: se túl sokat, se túl keveset. Ezenkívül illennie kell a többi illathoz. Másrészt az illatok mindig emlékeket hordoznak. Minden embernek van egy sajátos illata, és ahhoz is illenie kell a parfümnek. Ezért van ugyanannak a parfümnek különböző embereken különböző illata.”

„A császár végül elhagyta Josephine-t Mária Lujzáért. Aki ezt úgy bosszulta meg, hogy sok-sok pézsmát öntött szét a szobáikban, mert a császár azt ki nem állhatta. Napóleon biztosan még sokáig szenvedett ettől, mert a pézsmának nagyon hosszan érezni a szagát, tovább, mint bármi másnak.”

„– Én egész biztosan nem fogom az ön utasításait követni! – közölte. – Nő ilyen poszton: nevetséges! Önnek fogalma sincs semmiről, tönkre fogja tenni a férje cégét.”

Könyvadatok:
Szerző: Charlotte Jacobi
Eredeti cím: Die Douglas Schwester
Fordította: Győri Hanna
Megjelenés: 2022. március 8.

További információ:
https://21.szazadkiado.hu/
https://www.facebook.com/21szazadkiado/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5317053156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása