Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Így készítsünk mentes mézeskalácsot

2019. december 17. - Antalfy Krisztina

A karácsonyi ünnepek előtt lázas készülődés kezdődik a konyhákban. A nagymamák és az édesanyák lelkesen sütnek, főznek, hogy sok finomság kerüljön az asztalokra. Egyre több családban más ez a készülődés, mivel nem eheti mindenki ugyanazt, sok embernek olyan menüt kell összeállítani, amely mentes valamitől.

dark_coral_and_pink_flower_moms_influencer_facebook_post_set.jpg

Ez főleg a háziasszonyokra ró többlet feladatokat, mert bár gombamódra szaporodnak azok az éttermek, ahol mentesen lehet enni, ha magunk akarjuk elkészíteni például a mentes mézeskalácsot, már bajban vagyunk, hogy milyen alapanyagokat használhatunk. Számomra ehhez a Mentes Feszt és a Gasztroblogger Fesztivál közös workshopja nyújtott segítséget, ahol profi kezek között készíthettem glutén-, tej- és cukormentes mézeskalácsokat.

img_8800.jpg

Februárban jön a Mentes Feszt és a Gasztroblogger Fesztivál

A Mentes Cukrászüzem tulajdonosa Oltványi Zsolt bejelentette, hogy 2020-ban február 29-től március 1-ig ismét megrendezik a kétnapos Mentes Feszt-et, vagyis a mentesfesztivált. Az elsőt idén tartották neves előadókkal és 52 kiállítóval. A résztvevő kiállítók termékeinek valamitől mentesnek kellett lenni, érdekességként említette meg, hogy volt olyan családi vállalkozás, akik gluténmentes kutyatáplálékot mutattak be. A 2020-as fesztiválra meghívták a gasztrobloggereket is, hogy a két tábor megismerje egymást és átadják tapasztalataikat. A Mentes és a Gasztroblogger Fesztivál együttműködéseként a két fesztivál egy helyen és egy időben kerül megrendezésre.

img_8731.jpg

„A Mentes Feszt szombati napján délután hat óráig mindenkié a fesztivál, majd átalakul a negyedik Gasztroblogger Fesztivállá, ami már egy zártkörű szakmai esemény lesz. Azt láttam, hogy nagy igény van egy ilyen típusú eseményre, egy lehetőségre, ahol a gasztronómia szerelmesei személyesen is találkozhatnak egymással. A kötetlen hangulatú, zártkörű esemény célja egy összetartó közösség létrehozása, értékes kapcsolatok és együttműködések kialakítása. Szeretném a gasztrobloggereket kimozdítani a monitorjaik elől, hogy jobban megismerjék egymást.” - mondta Miskey Melinda, a Gastrotherapy gasztrobloggere és a Gasztroblogger Fesztivál megálmodója. A gasztrobloggerek a Mentes Feszt egész ideje alatt ott lehetnek majd, Zsoltnak köszönhetően külön helyet kapnak, ahol bemutatkozhatnak, értékesíthetik termékeiket, szolgáltatásaikat és közönségtalálkozót is szervezhetnek.

img_8775.jpg

Mézeskalács receptje:

- egy csomag Mentes mézeskalács keverék,
- 63 gr. alamacukor vagy méz,
- 35 gr. víz
- 25 gr. tojás (fél tojás)
- 21 gr. kókuszolaj,
- 3 gr. narancshéj.

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, és begyúrjuk a tésztát.
Pihentetés után nyújtjuk, formázzuk és fantáziánkra bízva díszítjük.
Fehér Katalin (Vida Katalin) mutatta be, hogy készül a cukormáz, amely nem mézzel, hanem mézes ízű cukorral készül. Sokunk számára tanulságos volt, hogyan készül a cukormáz.

Cukormáz:

- 1 tojás fehérje
- 15-20 deka nagyon fínomra darált cukor,
- 1 teáskanál étkezési gluténmentes keményítő
- 1 teáskanál ecet, hogy fényes legyen és tartós a máz

img_8722.jpg

Néhány jótanács:

A cukrot csak apránként adjuk hozzá, meg kell várni, amíg a cukor felolvad a fehérjében. Ha folyós lett a cukor, akkor kis vizet kell adni hozzá cseppenként, ha sűrűre sikerült, akkor pedig cukrot.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

Bővebb információ: 
http://mentesfeszt.hu/
Mentes Feszt Facebook event: 
https://www.facebook.com/events/1041407222868433/

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr415355958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása