3+1 egészségtipp a Bonduelle-től
Sajnos az utóbbi években én is beleestem abba a hibába, mint oly sokan, akik ülő munkát végeznek, a gép mellett fogyasztják el az ebédjüket, alig vagy szinte semmit se mozognak, majd késő este, miután haza esnek, konkrétan felfalják a hűtőt. Az elmúlt hónapokban azonban megfogadtam magamnak, az idei év más lesz: beiktatom a rendszeres testmozgást, lemondok a cukorról, a péksütiről és odafigyelek az egészségesebb táplálkozásra. Kezdésként hetente háromszor edzek, édesítővel iszom a kávém, a Bonduelle, Magyarország jóvoltából pedig még a kedvenc tésztás ebédemet is zöldségre cserélem.
A Bonduelle legújabb Légumió termékcsaládja első pillantásra a klasszikus tésztához hasonlít, de megtévesztő lehet a megjelenése. A Légumio tészta ugyanis kizárólag hüvelyesekből és zöldségekből készül. Nem tartalmaz semmilyen tartósítószert vagy színezéket, természetesen glutén-, tojás- és laktózmentes. Háromféle formában kapható.
A Bonduelle célja, hogy világreferenciává váljon a növényi táplálkozás területén: bátorítja a fogyasztókat az egészséges, fenntartható, zöldségekben gazdag táplálkozásra, emellett garantálja az élelmiszerbiztonságot és a nyomonkövethetőséget.
TIPPEK AZ EGÉSZSÉGES ÉLETHEZ:
Fogyasszunk sok zöldséget!
Sokan nem is tudják, hogy egyes zöldségek milyen sok fehérjét tartalmaznak. Az edzésünk kiváló támogatói lehetnek a hüvelyesek, melyek nemcsak fehérjében, de rostban és B-vitaminokban is gazdagok, mindemellett vastartalmuk sem elhanyagolható. A Bonduelle októberi felmérése alapján a magyar lakosság igencsak háttérbe szorítja a hüvelyeseket, itt az idő, hogy változtassunk ezen!
Figyeljünk oda a tízóraira és az uzsonnára!
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szerint a napi ötszöri étkezés lenne az ideális, sokan hagyják el azonban a tízórait és az uzsonnát, amikor éppen a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása javasolt. Törekedjünk arra, hogy ezeket az étkezéseket minden nap betartsuk, legyen nálunk mindig egy-két egészséges harapnivaló a táskában. Ha nem szeretnénk sok időt szánni a reggeli bepakolásra, szerezzünk be kisebb konzervzöldségeket, melyeket a nap bármely szakában bátran fogyaszthatunk, ha megéhezünk.
Minden héten találjunk két napot, amikor sportra szánunk pár percet!
Az egészséges étkezésre való átállás jó esetében magával rántja a sportoláshoz való közeledést is. Ha odafigyelünk arra, hogy fehérjében és rostokban gazdag zöldségeket válasszunk, érdemes mozognunk is heti pár alkalommal, hogy testileg és szellemileg még magasabb szintre fejleszthessük magunkat. Nem feltétlenül kell a legnehezebb sportot űznünk, részcélnak az is tökéletesen megfelel, ha filmezés helyett elmegyünk túrázni hétvégén és/ vagy délután futunk pár kört a környéken vagy a közeli konditeremben.
+ 1 Főzzünk egyedül, társaságban, bárhol, a lényeg, hogy sok zöldség legyen benne!
Inspirálódjunk a Bonduelle nemrégiben közzétett háromrészes főzős videósorozatából Rákóczi Feri és Laudon Andi segítségével! „A főzés élmény” kisfilmek bemutatják, hogy szempillantás alatt fantasztikus ételeket dobhatunk össze az új Légumio termékcsalád 100%-ban zöldségből készült tésztáival és óriási zöldségdarabokat tartalmazó szószaival.
További információ:
http://legumio.hu/
Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!
Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_