Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Na ezért imádtam a 80-as években gyereknek lenni

2017. május 15. - Antalfy Krisztina

Az idő telik, a dolgok változnak, ez így is van rendjén, de még belegondolni is elképesztő, hogy  alig néhány évtized alatt mennyit változott körülöttünk a világ, vele együtt pedig az életünk és gyermekeink mindennapjai. Én 82-es születésű vagyok, és annak idején annyira más volt minden, mint a mai „lájkolós” világban: kint játszottunk a szabadban, a facebook-ot hírből sem ismertük, a hátizsákunk attól volt menő, hogy tele volt tuti jelvényekkel, szobánk fala pedig kedvenc együtteseink posztereivel. Az alábbi posztban egy nosztalgikus írást hoztam el számodra, melyre tuti te is mosolyogva gondolsz vissza, ha a nyolcvanas években nőttél fel.

fotorcreated_521.jpg

Tovább

Viszlát toka! avagy hogy tüntessük el azt a fránya tokát

Az évek előre haladtával az áll alatt felgyülemlő felgyülemlő zsírszövet tokává fejlődik, amely makacsul ellenáll mindennemű fogyási kísérletnek. Egy Egyesült Államokban végzett friss felmérés szerint az emberek 67%-a találja zavarónak a tokáját. Az áll alatti zsírpárna azért is frusztráló, mivel a közfelfogás szerint akinek tokája van, az bizonyára túlsúlyos. Pedig valójában a teltebb toka bármilyen testalkatnál előfordulhat mivel genetikai adottság, mely a korral vagy a súlyváltozással látványosabbá válhat.

toka_1.jpg

Tovább

Hallottál már a fairtrade mozgalomról?

Egyre kevésbé kelendő a gyermekkezek által bányászott arany 

A pozitív kommunikáció nem eredményes – derült ki a fairtrade világnapján megrendezésre kerülő érzékenyítő napon. Sok percepció él a fejünkben a téma kapcsán, emellett nem tájékozódunk, ellenben könnyen ítélkezünk – legalábbis a sok éves tapasztalat ezt mutatja.  Ezek ellenére újabb és újabb ember, vállalat, közösség köteleződik el és igyekszik tudatosan, a méltányos kereskedelmi normákat szem előtt tartva vásárolni.

img_8278.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása